| Message |
|
|
- Se pare ca placile s-au uscat, asa ca au fost scoase din "tipar".
- Urmeaza 2-3 saptamani de baie cu apa de osmoza... caut recipient corespunzator  .
- Intre timp am dat comanda de geamuri, poate reusesc sa lipesc bazinul luna asta.
PS: Am reusit sa fac rost de gratarele pentru edyr, le-am si trimis la Iasi... gratarul lui Severus sta la mine in portbagaj de 2 saptamani (il mai vrei?)... pe brutusanf nu l-am rezolvat inca, da' speranta n-a murit de tot  .
|
 |
|
|
Verde?
|
 |
|
|
adiradu wrote:Pai atunci, cu ocazia asta, dati-mi voie sa va (re)salut din Timisoara  ... Cam asta-i povestea, pe scurt... 
Inteleg de la Dragos (kirucd) ca actualul bazin este de exceptie... asa ca, sper ca sunt in asentimentul colegilor de forum cand spun ca  .
|
 |
|
|
|
Cred ca glumesti... ai 1 scalar si 2 carasi.
|
 |
|
|
|
Bun venit!
|
 |
|
|
Salutare si bun venit!
Frumosi pestii, se vede pasiunea si experienta!
PS: Am rezolvat eu problema cu locatia (era trecuta in primul post, asa ca am avut datele necesare).
|
 |
|
|
Deci, DA!... asta DA, decor!
Felicitari, arata extraordinar de bine!
... Acu' stii ce te-asteapta  ... de unde, cat, cum?
|
 |
|
|
Eu zic sa faceti un recensamant:
a) Cine a luat initial, din importul facut de Dragos,
b) Cine a primit ulterior, de la vreunul din cei de la pct. a).
c) Cum ii merge, fiecaruia dintre voi.
... in felul asta aveti o imagine clara asupra "stocului" romanesc  .
|
 |
|
|
|
Bah, chiar nu e nimeni care sa-l fi "pacalit"?... tuturor va merge, la fel de naspa, acest "fular" dinamovist?
|
 |
|
|
Servus si bun venit pe forum!
Acvariu clasic, tip "old school"  ... imi place ce vad la tine!
|
 |
|
|
in 12 mai, koala wrote:... Am un prieten in al carui bazin se cam cearta 2 exemplare de Zebrasoma scopas... i-am facut cadou un exemplar de Zebrasoma veliferum (adus de George, de la reef.ro) asa ca il voi prelua eu pe unul dintre cei doi scopasi, candva, zilele astea. Am deja 3 zebrasome (xanthurum, flavescens si veliferum), ceea ce inseamna ca voi intregi "colectia"  ...
In seara asta am intrat in posesia exemplarului de Zebrasoma scopas... e mai mic decat ceilalti, insa cred ca va reusi sa se acomodeze.
15 minute mai tarziu:
- celelalte zebrasome "au intrat in fibrilatie" ... se infoaie si ii dau tarcoale, astuia micu'.
- scopasu' e nesimtit, sau e doar tupeist, inca nu mi-am dat seama . Sta calm si nu face nimic, il vad ca nu fuge de ceilalti care se dau la el... cum ar veni, se face ca nu-i vede .
|
 |
|
|
La sump n-am ce sfaturi sa-ti dau, asteapta sa intre Dragos (kirucd)...
- pentru pompa de ATO: http://www.motorhome.ro/pompe-apa.html
Pompa apa submersibila 12V Elegant - 61 lei/bucata
Specificatii:
- Pompa apa submersibila 12V CC;
- debit: max. 10l/min.;
- inaltime de pompare: max.5m (0.5bar);
- consum 15-24W;
- diam.max. 38mm; inaltime:104mm

|
 |
|
|
|
Bah, daca saracia aia rezista barem la unul dintre voi si tot e bine... poa' sa fie "imprastiat" si la ghinionisti.
|
 |
|
|
|
Exista posibilitatea de a seta timpul asa cum vrei tu... e vorba de un potentiometru care comanda ambele situatii: Flow maxim & flow minim (se vede in poza din pagina anterioara, e butonul acela mare - albastru). Dar nu cred ca se ajunge pana la 20 de secunde, probabil ca intervalul de timp e mult mai scurt. O sa incerc sa masor.
|
 |
|
|
Spre rusinea mea, abia acum vad acest proiect  ... sunt impresionat  si pot sa-ti spun de pe acum ca esti reef ready
|
 |
|
|
Sa nu te superi pe mine, da' rockscape-ul ala este de toata jena... mor cand va vad cu peretii aia goi, vopsiti albastru! Plm, parca sunt in vizita la manastirea Voronet  .
Aici gasesti tone de "inspiratie": http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1438807
Uite cum as vedea eu bazinul tau... forma se preteaza, ai cam aceleasi proportii la laturi:
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Sa inteleg ca bazinul inca nu e lipit?  Nu sunt eu singurul care pune caru'naintea boilor?
|
 |
|
|
Foarte misto, arata excelent toate "orataniile"!
... mi se pare totusi cam putina lumina, spatele bazinului e in umbra... asa se vede in poza, sau asa trebuie sa fie?
|
 |
|
|
@YDarius:
- adezivul acela e special facut pentru medii permanent umede ( http://www.ceresit.ro/adeziv-flexibil-placi-ceramice-piatra-naturala-ceresit-cm-25.html),
- in momentul in care se intareste, formeaza o suprafata complet inerta,
- ideea utilizarii lui nu imi apartine... am un prieten (Radu) al carui bazin are tot spatele "tapetat" in acest fel. Fara probleme!
@aLLLx:
- asa cum a zis si Dragos, plasa e luata din Bricostore,
- material plastic, moale... ochiurile au cam 5-7 mm (latura).
@Dragos:
- hmm, sper sa nu fi aruncat dintii aia  ... m-am gandit ca acopar acel "gol" cu partea din decor care vine in dreptul dintilor lipsa.
- tre' sa-mi fac rost de o cadita de plastic, in care sa pun placile alea.
|
 |
|
|