[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
- Se pare ca placile s-au uscat, asa ca au fost scoase din "tipar".
- Urmeaza 2-3 saptamani de baie cu apa de osmoza... caut recipient corespunzator .
- Intre timp am dat comanda de geamuri, poate reusesc sa lipesc bazinul luna asta.

PS: Am reusit sa fac rost de gratarele pentru edyr, le-am si trimis la Iasi... gratarul lui Severus sta la mine in portbagaj de 2 saptamani (il mai vrei?)... pe brutusanf nu l-am rezolvat inca, da' speranta n-a murit de tot .
Verde?
adiradu wrote:Pai atunci, cu ocazia asta, dati-mi voie sa va (re)salut din Timisoara ... Cam asta-i povestea, pe scurt...

Inteleg de la Dragos (kirucd) ca actualul bazin este de exceptie... asa ca, sper ca sunt in asentimentul colegilor de forum cand spun ca smilie .
Cred ca glumesti... ai 1 scalar si 2 carasi.
Bun venit!
Salutare si bun venit!
Frumosi pestii, se vede pasiunea si experienta!

PS: Am rezolvat eu problema cu locatia (era trecuta in primul post, asa ca am avut datele necesare).
Deci, DA!... asta DA, decor!
Felicitari, arata extraordinar de bine!

... Acu' stii ce te-asteapta ... de unde, cat, cum?
Eu zic sa faceti un recensamant:

a) Cine a luat initial, din importul facut de Dragos,
b) Cine a primit ulterior, de la vreunul din cei de la pct. a).
c) Cum ii merge, fiecaruia dintre voi.

... in felul asta aveti o imagine clara asupra "stocului" romanesc .
Bah, chiar nu e nimeni care sa-l fi "pacalit"?... tuturor va merge, la fel de naspa, acest "fular" dinamovist?
Servus si bun venit pe forum!

Acvariu clasic, tip "old school" ... imi place ce vad la tine!
in 12 mai, koala wrote:... Am un prieten in al carui bazin se cam cearta 2 exemplare de Zebrasoma scopas... i-am facut cadou un exemplar de Zebrasoma veliferum (adus de George, de la reef.ro) asa ca il voi prelua eu pe unul dintre cei doi scopasi, candva, zilele astea. Am deja 3 zebrasome (xanthurum, flavescens si veliferum), ceea ce inseamna ca voi intregi "colectia" ...

In seara asta am intrat in posesia exemplarului de Zebrasoma scopas... e mai mic decat ceilalti, insa cred ca va reusi sa se acomodeze.

15 minute mai tarziu
:

- celelalte zebrasome "au intrat in fibrilatie" ... se infoaie si ii dau tarcoale, astuia micu'.
- scopasu' e nesimtit, sau e doar tupeist, inca nu mi-am dat seama . Sta calm si nu face nimic, il vad ca nu fuge de ceilalti care se dau la el... cum ar veni, se face ca nu-i vede .
La sump n-am ce sfaturi sa-ti dau, asteapta sa intre Dragos (kirucd)...

- pentru pompa de ATO: http://www.motorhome.ro/pompe-apa.html

Pompa apa submersibila 12V Elegant - 61 lei/bucata

Specificatii:

- Pompa apa submersibila 12V CC;
- debit: max. 10l/min.;
- inaltime de pompare: max.5m (0.5bar);
- consum 15-24W;
- diam.max. 38mm; inaltime:104mm

image
Bah, daca saracia aia rezista barem la unul dintre voi si tot e bine... poa' sa fie "imprastiat" si la ghinionisti.
Exista posibilitatea de a seta timpul asa cum vrei tu... e vorba de un potentiometru care comanda ambele situatii: Flow maxim & flow minim (se vede in poza din pagina anterioara, e butonul acela mare - albastru). Dar nu cred ca se ajunge pana la 20 de secunde, probabil ca intervalul de timp e mult mai scurt. O sa incerc sa masor.
Spre rusinea mea, abia acum vad acest proiect ... sunt impresionat si pot sa-ti spun de pe acum ca esti reef ready
Sa nu te superi pe mine, da' rockscape-ul ala este de toata jena... mor cand va vad cu peretii aia goi, vopsiti albastru! Plm, parca sunt in vizita la manastirea Voronet .

Aici gasesti tone de "inspiratie": http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1438807

Uite cum as vedea eu bazinul tau... forma se preteaza, ai cam aceleasi proportii la laturi:

image
image
image

YDarius wrote:... Ai inceput sa te misti chiar bine

Sa ma vezi de-acu'nainte!
Sa inteleg ca bazinul inca nu e lipit? Nu sunt eu singurul care pune caru'naintea boilor?
Foarte misto, arata excelent toate "orataniile"!
... mi se pare totusi cam putina lumina, spatele bazinului e in umbra... asa se vede in poza, sau asa trebuie sa fie?
@YDarius:

- adezivul acela e special facut pentru medii permanent umede (http://www.ceresit.ro/adeziv-flexibil-placi-ceramice-piatra-naturala-ceresit-cm-25.html),
- in momentul in care se intareste, formeaza o suprafata complet inerta,
- ideea utilizarii lui nu imi apartine... am un prieten (Radu) al carui bazin are tot spatele "tapetat" in acest fel. Fara probleme!

@aLLLx:

- asa cum a zis si Dragos, plasa e luata din Bricostore,
- material plastic, moale... ochiurile au cam 5-7 mm (latura).

@Dragos:

- hmm, sper sa nu fi aruncat dintii aia ... m-am gandit ca acopar acel "gol" cu partea din decor care vine in dreptul dintilor lipsa.
- tre' sa-mi fac rost de o cadita de plastic, in care sa pun placile alea.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: