| Message |
|
|
|
Superbi killifish. Dar sa stii ca sunt agresivi cu alti pesti, cel putin Gardneri.
|
 |
|
|
IwaGumiGUY wrote:Ne pierdem vremea cu nano si pestii, eu cred ca ma reprofilez
Ai grija sa nu afle doamna, ca nu mai pupi tu iwagumi sau acvariu. Nici pe sirena nu o vad prea bine  )
|
 |
|
|
|
si mie mi se pare ca e cornier. sunt curios, de ce a ales varianta asta??
|
 |
|
|
|
depinde de genele din linia stabunicilor-bunicilor. daca unul dintre ei era albino/voalat, atunci sunt mari sanse sa iasa o parte din puii tai albino/voalati.
|
 |
|
|
sebacka wrote:Mai Andrei, eu zic sa lasi crevetii in pace si sa te apuci de alte hobiuri. Cum tu iti schimbi optiunile de 5 ori pe zi, crevetii nu vor avea nicio sansa. Deci, apuca-te de fotografiat, de filatelie, de orice vrei tu, doar lasa vietuitoarele-n pace.
Nu e bascalie, chiar vorbesc foarte serios...nu e de tine ACVARISTICA!
Mai sunt si altii in aceeasi barca. Dar tu Andrei trebuie sa te hotarasti ce vrei si sa-ti mentii ideea
|
 |
|
|
|
daca ai pus aquabasis nu ai de ce sa-ti mai pui filtru de substrat. iti va arunca in apa tot aquabasisul. poti pune si pietris de quartz fara probleme, important e sa ai minim 5 cm peste el ca sa poti umbla mai linistit la plante. oricum ai nevoie de o mana de chirurg pentru a planta sau scoate plante.
|
 |
|
|
|
@paradoxx & @adi, exemplarele de molly pe care le gasiti in Romania nu mai au nicio treaba cu apa salmastra. au fost aclimatizati de-a lungul multor generatii. acelasi lucru e valabil si in cazul neonilor.
si inca o chestie legata de molly si apa salmastra: nu sunt pesti de apa salmastra. pot supravietuii intr-adevar o perioada in apa cu concentratie mai mare de sare. e ca si cum ai spune ca oamenii pot bea numai alcool cand le este sete, doar pentru ca toleram alcool in anumite cantitati in organism.
|
 |
|
|
CatalinGc88 wrote:No comment 
te-ai suparat degeaba, are dreptate. desi se inmultesc rapid ( doar in teorie, caci daca stai sa te gandesti ca o pereche de ciclide depune 200-300 de oo la cateva luni si au grija de puii lor ajungi la alta concluzie), viviparii comuni nu prea au instinct maternal/paternal si isi mananca puii fara mustrari de constiinta.
|
 |
|
|
paradoxx wrote:sunt de acord cu seriouscos.una e sa ceri,alta sa cumperi,si diferit de ele sa vrei sa vinzi
poi regulamentul e destul de clar in privinta asta: cererile de donatii sunt interzise, iar anunturile referitoare la cumpararea/vanzarea unui produs se posteaza la 7 zile.
|
 |
|
|
|
lasa-i in acelasi acvariu cu ceilalti si vor supravietui doar parintii. carasii sunt pesti cu bun simt si nu refuza nicio masa, indiferent ca e vorba de mazare fiarta sau pui de ancistrus. pe langa asta, carasilor le plac la nebunie temperaturile scazute (17-18 grade), ancistrusilor le prieste apa mult mai calda ( 24-25 grade). nu stiu ce sa spun despre somnul de sticla, dar am impresia ca si el e pradator al puilor de ancistrus.
daca nu au eclozat deja ia buturuga sau recipientul pe care au fost depuse ouale de ancistrus si pune-le intr-un alt acvariu. ai grija sa fie apa din acvariu comunitar si in maternitate, plus o pompa de aer.
iar apropos de hrana alevinilor: nu vor manca ce le dai tu pana cand nu se retrage sacul vitelin. asta dureaz cam 2-4 zile. eu am lasat peretii plini de alge si s-au hranit destul de bine de acolo. erau cam 40-50 in fiecare colt al acvariului.
|
 |
|
|
sebacka wrote:In toiul noptii ai dat drumul anemonelor?  Le-ai dus tu la mare sau au luat-o pe jos? Stii ca anemonelor le este frica sa iasa noaptea din casa?
Defapt toate anemonele sunt organisme siameze, formate din ane si mone..... deci nu erau singure, plus ca am auzit de la o cunostinta (eu nu am tembelizor) ca e mare party in Mamaia. Parerea mea e ca ana si mona au mers la buriceala cu Mazare.
|
 |
|
|
|
Daca este vorba despre Luis, mergi fara grija. Am citit tot blogul lui si mi-a placut ce am vazut. Sa-l tragi totusi de urechi, te rog, ca nu a mai scos killi la vanzare.
|
 |
|
|
um02122 wrote:Pentru fidelitate si poate denitrificare ?
Trebuie insa gasita o cale de a mentine un flux laminar ca sa nu se amestece straturile de apa.
Si sa nu se strice feng shuiu, as adauga eu. E drept ca-i mai mult shui decat feng, dar totusi se misca.
|
 |
|
|
adiacvaristu60 wrote:Elementele peltier pt fi folosit pe post de chiller?De ce nu le folositi?
randament mic si consum mare.
|
 |
|
|
|
Problema nu e ca nu vor supravietui iernii,.ci ca sunt invazive. Helesteul din Parcul Circului din Bucuresti e plin de testoase cu tample rosii si galbene.
|
 |
|
|
|
Rezervati pana vineri colegului mihaidrum, care mi-a si explicat conditiile din bazinul sau.
|
 |
|
|
|
Donez 2 exemplare de P. Nicholsii si 5 pui de kribensis din 2 generatii diferite. Trebuie sa ma mut si nu vreau sa chinui pestii cu reluarea ciclarii. Au fost hraniti cu Tetra Wafers si larve de chironomus congelate.
Contact prin P.M.
|
 |
|
|
Faye wrote:RIP!
A murit in sfarsit si ultimul anubias (din trei), dupa o lunga agonie. Cred ca sunt singura la care nici macar anubiasul nu supravietuieste.
Codul captcha pentru postul asta este "vrz2". Adica sunt de doua ori varza?
Stai linistita, eu l-am omorat cu mana mea... am dat cu apa oxigenata pe frunze si s-au topit. Daca rizomul este intact ii dau alte frunze in 2-3 saptamani.
|
 |
|
|
|
sunt oo de asasin. nu te speria, nu te vor invada. astia isi mananca puii. plus ca dupa ce eclozeaza (nu multe oua fac asta) puii petrec primele luni in substrat.
|
 |
|
|
catalin_ wrote:
Si ce? Nu sunt si becuri mai mici?!
Daca Andrei reuseste sa faca acvariu dintr-un bec de lanterna, e cel mai tare.
|
 |
|
|