[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
acele radacini vor putrezi si vor deveni fertilizanti pentru celelalte plante.
Dar poti sa incerci altceva, am scos si eu un echinodorus mare fara sa-l tai. Cum ?
il scoti usor, usor, tragi de fiecare radacina in parte, cu calm, foarte mult calm, si iese
stii ce se intampla: la fiecare se intampla ceva, si fiecare are diferite experiente, de exemplu la mine, un melc in cauza daca ajunge la o marime destul de marisoara, imi rontaie plantele " da am scris bine , le mananca, din nefericire nu am filmat cand se intampla asta" la fel am patit si cu pomacea, am un prieten in iasi care detine zeci de pomaceea si nu are nimic cu ei, in schimb la mine, aceeasi problema, mananca de sparg la frunze de plante
a si sa nu uit, la mine baietii n-au o treba cu co2-ul , din contra se simt foarte bine, si fac prostii in fiecare noapte
poate cei mai experimentati vor raspunde, eu unul, pe propria experienta va zic, ca si eu am patit-o dar cand am tras de ele s-au scos foarte usor fiind putrezite in adancul substratului. scoate-le si tu cu mana de acolo si gata.
Cat despre acele radacini de echinodorus. pe langa fertilizantii solizi care risti sa-i scoti. mai faci urmatoarele:
dezechilibru,poti scoate alte plante de sub radacinele echinodorusului, poti scoate firele de la incalzitorul de substrat-deoarece radacinele se incolatocesc foarte bine.
pentru mine nu e cine stie ce deranj. nici eu nu am gasit o cale de-ai inlatura complet, dar de redus va pot zice o metoda care o practic:
aprindeti lumina pe la ora 23:00 si o sa-i vedeti pe sticla acvariului, apoi cu degetul,
poate da poate nu, aici nu stiu sa raspund, dar mai bine asa decat sa scoti tot substratul cu totul
iti raspund eu la a 2-a intrebare.
il scoti 3-5 cm si ii tai radacinele, Cele vechi cel mai probabil vor putrezi
m......... suna bine.
Buturuga nu stiu cat de bine as putea sa o dau in spatele blyxiei , deoarece iese din acvariu, si chiar deasupra blixyei se afla o intaritura.
trebuie sa ma consult si cu sotia sa vad ce parere are. mie unu mi-ar place si asa
da, m-am uitat acum la inceputul de film, asa faceau si ai mei. dar nu s-au omorat.
Asta e dezavantajul: joaca, sau cearta aia pe langa substrat, iti va ridica mizeria
stii ca 1 are nevoie de minim 50 l apa nu ?
stiu, si mie imi fug ochii la fel, Greu e domnule.............. sa nu aud pe cineva ca e usor sa mentii un plantat, ca-l urechesc
lasand putin algele :-) am adaugat buturuga.
1. am taiat-o ca era prea mare. Resturile le-am adaugat tot in acvariu.
2. Am acoperit-o cu 2 anubiasi nana + HC + o bila de riccia in scorbura (in poza nu se observa)
3 am aranjat alte pietricele in acvariu.

Ce ziceti? am taiat simetria? alte pareri ?
Cioata mare, nu am putut sa o dau prea in spate, deoarece nu ma lasa fundul acvariului. am un dreptunghi format undeva in spate, coltul din stanga

image
image
image

va trebui sa mai tund putin plantele din jurul cioatei, dar asta cand fac schimbul de apa. Astepti totusi alte pareri..
de asta e bine sa faci acomodarea in 2-3 ore. Nu fleosc dupa 30 min in acvariu
inseamna ca acvariu tau nu este ciclat :newbie:
ufoshop wrote:Neonul si filtrul functioneaza in jur de 10-12 ore pe zi,
adica tu nu lasi non-stop sa functioneze ? ma refer la filtru
o alta solutie de -1 , -2 grade... ar fi ridicare capacului cu 10 cm. Astfel neoanele vor fi mai sus, si nu va mai incalzi la aceeasi putere apa. Eventual si o aerisire pentru apa care va fi evaporata
neoni si plante
cu placere stai linistita, gasesti doritori de carasei in piata, si ptr sanitar. I-ai la plimbare cu incredere
pana acuma cand administram nu se intampla nimic, totusi s-ar putea sa ai dreptate.
Oricum e super de efect. Uitati si filmul, apasati HQ sa fie ros, pentru calitate mai buna, si lasai fereastra mica. (in film nu se vede exact, dar in realitate este de 2 ori mai mult , ma refer la bule)
http://www.youtube.com/watch?v=nzX9bqnCEMM&feature=channel_page
salut, wellcome in iasi.Iti sugerez sa dezifectezi tot acvariul + aparatura care o are. Reincepi totul frumos. cu ciclul azotului etc. Intre timp duminica poti dona aproape orice peste in piata din 2 baieti, doar sa ai grija cui ii donezi sa nu faca o prostie de compatibilitate. Apoi tot in acest timp, incep sa cauti pestiisorii doriti, Ca pont iti pot zice ca in piata este un cuplu fericit care vand ciclide
astazi am administrat local apa oxigenata si am intampinat un fenomen foarte ciudat... Un pearling brusc si foarte Puternic, in zona administratii. Nu stiu daca e rau, sau bine., dar de ce se intampla asta?.. a mai patit cineva asa ceva?
m-am uitat atent si parca iese si din substrat
pun poze, si imediat am sa postezi si 2 video
imageimageimage

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: