[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Iluminat acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
gargamel85
Junior member
[Avatar]

IP:

salut tuturor. am un acvariu de 60 l. ca si dimensiuni am 42 x 42 x 42..este home made inclusiv capacul..ce sistem de iluminat ii pot pune deoarece e foarte ingust si nu gasesc neoane speciale pentru el
[Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Uite aici un punct de plecare: Lungimea tuburilor fluorescente : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page

This message was edited 1 time. Last update was at 06/10/2010 16:39:59

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut

In primul rind ar fi bine sa treci la rubrica ..Despre noi'' sa stiim cite ceva despre tine si acvariu .
2. dimensiuniile care spui tu nu cred ca rezulta 60l
3.cind l-ai construit nu te-ai gindit si cum vei lumina?

fostul user ozy
[WWW]
gargamel85
Junior member
[Avatar]

IP:

ozy wrote:Salut

In primul rind ar fi bine sa treci la rubrica ..Despre noi'' sa stiim cite ceva despre tine si acvariu .
2. dimensiuniile care spui tu nu cred ca rezulta 60l
3.cind l-ai construit nu te-ai gindit si cum vei lumina?

am trecut pe la rubrica "Despre noi"
cat cat rezulta din dimensiunile spuse de mine ca nu am gasit ceva care sa calculeze
este luat de la un amic care construieste acvarii si asa mi-a spus 60-70 l
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

eu nu iti fac morala intelege..............dar este simplu de calculat
la problema ta treb sa gasim rezolvare...............neon de 18w nu intra in capac......merge varianta tub neon 15w*2 buc ca sa ofere suficienta lumina plantelor.
Poblema de ansamblare e usor............dar daca prietenul tau e asa de ingenios cu siguranata va gasi si rezolvare ..............se poate face 4 gauri/scobi etc.....in capac pe laterale (stinga,dreapta) ca neonul sa intre in capac iar soclurile in exterior capacului si cu grija izolate) etc,

2. sa prindeti 2 dulii/fasung ptr becuri cu soclu e27 in interiorul capacului dar atentie mare la izolare

poate sunt alti colegi care voi veni cu alte idei

fostul user ozy
[WWW]
gargamel85
Junior member
[Avatar]

IP:

ozy wrote:eu nu iti fac morala intelege..............dar este simplu de calculat
la problema ta treb sa gasim rezolvare...............neon de 18w nu intra in capac......merge varianta tub neon 15w*2 buc ca sa ofere suficienta lumina plantelor.
Poblema de ansamblare e usor............dar daca prietenul tau e asa de ingenios cu siguranata va gasi si rezolvare ..............se poate face 4 gauri/scobi etc.....in capac pe laterale (stinga,dreapta) ca neonul sa intre in capac iar soclurile in exterior capacului si cu grija izolate) etc,

2. sa prindeti 2 dulii/fasung ptr becuri cu soclu e27 in interiorul capacului dar atentie mare la izolare

poate sunt alti colegi care voi veni cu alte idei

capacul e home made de catre ingeniosul meu prieten..si e din sticla.nuj cum sa gauresc sticla...am gasit la petshop capac..dar e 250 ron

This message was edited 1 time. Last update was at 06/10/2010 16:40:40

[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

De ce nu ai zis asa de la inceput?.....................in acest caz vei pune direct pe capac(sticla) 2 neoane de 15w (gasesti cu totul in magazine de specialitate,ori baumax,praktiker) ...........ideea ca toata instalatia in ansamblu fara neoane sa nu te coste mult.....................nu va fi un design frumos dar util pentru plante si restul

fostul user ozy
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Gargamel, parerea mea ca e mai bine daca deschizi un topic despre capacul tau, asa cum e el, la sectiunea atelier(DYI)&hardware[b], acolo vor intra cei ”priceputi” in mestereli si te vor invata cum sa faci. Si neaparat pune o poza-doua cu acvariul si capacul, sa vada si lumea ce ai acolo. Altfel cum sa primesti ajutor daca nu se vede in fata obiectul ”muncii”? Parerea mea e sa rogi prietenul care te-a ”pricopsit” cu acvariul sa iti faca un capac din pal (nu ar trebui sa fie probleme, daca se pricepe) in care sa iti faca loc pentru doua/trei neoane, depinde la ce iti vor trebui si bineinteles, daca sunt finante. Parerea mea, buna sau rea.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
kreatoru
Junior member
[Avatar]

IP:

uite eu de aici ---> http://www.electricmetsan.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=122&Itemid=104 am cumparat .....ieftin si bun... nu imi permit sa dau sute de lei pe neoane speciale , sant pe toate marimile ...de 13 wati = 22 lei numai sa il bagi in priza direct
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Bagi in priza instalatia, adica neon si droser. Nu ai cum sa legi la retea direct neonul simplu. Neon bun pentru plantate sunt si cele de la Osram, gama 865 - Fluora si sunt cu preturi foarte bune. Eu de exemplu am dat 10 lei pe un tub de 30W ( lungime 895 mm ) droserul fiind al capacului. separat se gasesc drosere foart ieftine pentru tuburile T8 si cel putin asa esti pe tema. neoanele alea din corpurile de iluminat sunt tuburi de 640 / 765 sau mai stiu eu ce specificatii total nefolositoare.

In principu, daca tii un acvariu cu plante de plastic si 3-5 vivipari e suficient si ce ai indicat tu acolo.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

kreatoru wrote:uite eu de aici ---> http://www.electricmetsan.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=122&Itemid=104 am cumparat .....ieftin si bun... nu imi permit sa dau sute de lei pe neoane speciale , sant pe toate marimile ...de 13 wati = 22 lei numai sa il bagi in priza direct

Ieftina si buna instalatia dar pentru tipul ala de corpuri nu gasesti tuburi de acvaristica(865,965) si daca vrei un acvariu plantat nu te poti descurca cu ce este acolo,de obicei in tipul alela de corpuri se folosesc drosere de calitete indoielnica si deaceia se ajunde la acele preturi.Ca exemplu daca folosesti tuburi t5 de 24w un droser de calitate care sa aprinda tubul la parametrii normali este undeva la 36-59 lei.
[Yahoo!]
klayus
Member
[Avatar]
IP:

poti sa folosesti becuri economice philips 865 de cati W vrei tu! eu am folosit cu succes la un acvariu de 40 x 40 x 40 - 2 becuri d-astea de 24W. am trecut la un capac cu 2 neoane de 18W PL de la chinezi dar nu sunt multumit! arata mai bine ce-i drept... dar e mult mai putina lumina!
numai bine
[Yahoo!]
dj_ando_83
Member

IP:

si eu tot becuri economice as pune. in locul capacului ala din sticla poti face un fel de lampa si va arata si mai bine.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: