[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
COMPATIBILITATE PESTI  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa ce am cautat pe net destul si nu am gasit nimic m am hotarat sa intreb aici despre compatibilitatea unor specii de pesti.

Momentan in acvariu am urmatoarele specii de pesti:

7 Rummynose Hemigrammus rhodostomus

5 Moenkhausia oligolepis Red Eye (Glass) Tetra

5 yphessobrycon eques "Serpae Tetra".

Ma intereseaza daca sunt compatibili cu puntius tetrzona si eventual ce pesti de talie ceva mai mare pot adauga ( acvariu 180 litri ). Cei mai mari ii adaug la rugamintea sotiei

Astept sfaturile voastre

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Poti cauta si singur/a - ii dai criteriu de cautare "Rummynose Hemigrammus rhodostomus tankmates" si vezi ce iti zice.
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut

Pestii care ai ales ca si compatibilitate sunt ok,chiar ff ok provin din acelasi arial,biotop,sud americane.......in schimb terrazona este asiatic...........ei fiind de firea lor mai agitati si ocupa nivelul de mijloc al acvariului exista probabilitate ca sa tina rodhostomus-urile mai pe nivelul inferior.....desi si ei sunt mijloc spre fund..................deci,concluzie........
daca ai ales acesti pesti e super fain si incearca cu aceasta ocazie sa pui si plante din aceasi arial......concluzie:biotop 100% sud american,

bafta

fostul user ozy
[WWW]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Da la toate cautarile iti este descrisa specia si atat nu si compatibilitatile . Eu sunt baiat mare si stiu sa caut . De intrebat intreb numai dupa ce am scotocit si nu am gasit nimic.
ozy multumesc frumos de incurajare . imi era frica sa nu se calce pe bataturi prin acvariu

This message was edited 1 time. Last update was at 05/10/2010 20:23:53

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

donpisote wrote:Da la toate cautarile iti este descrisa specia si atat nu si compatibilitatile .

Dar este descris compotamentul fiecarei specii. Rummynose de exemplu sunt pesti calmi, de cird. Cum crezi ca se vor intelege cu "zapacitii" de tetrazona? Le sparge gasca cit ai clipi.
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

donpisote

Dolly are dreptate.............eu te incurajez si voi face,decizia asupra pestilor ai laes ok...............incearca sa faci un singur arial/biotop.............daca vei intra la mine sectiunea ''despre noi'' subiect ''servus'' vei vedea ca am hemigramus rodhostomus......si imparte acavriul cu boraras maculatus(arial asiatic)erau primii mei pesti in acvariu 42l, imi plac ca sunt mici si nu ma pot despartii ,dar nu comentam ce am eu.
Renunta la tertazone incearca sa convingi sotia ,,e bine sa poarte vstimentatie traditionala chinezeasca fiind trasatura caucazian'',nu interpreta te rog

fostul user ozy
[WWW]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu interpretez si nu sunt suparacios de felul meu . In general postez cand chiar am nevoie de ajutor . Orice sfat este binevenit si primit ca atare. Mie imi plac pestii de card si am citit inainte sa ii cumpar . Acum sotia zice " ia si tu si unii mai mari sa nu ma uit cu lupa la ei ca la astia"

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

ma bucur ca ne intelegem......tot ce ai ales sunt de cird/banc/grup.................la capacitatea acvariului tau merg din fiecare cite 12 buc minim...........si sa vor vedea frumos in acvariu...............tetrazone si ei sunt de banc si frumosi dar ei vor creste mult mai marii........apoi este curiozitatea lor de a ciupii alte pesti nu si de a ale devora..................dar cu siguranta vorba lui Dolly.
Sfatul ..............incercati ce ai ales o perioada si vei vedea bucuria sotiei

fostul user ozy
[WWW]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai multi vor fi cu siguranta . Sunt numai atatia pentru ca nu am avut bani prea multi si am luat minim din fiecare cat sa nu fie probleme . Cand ma refeream la pesti mai mari nu ma refeream neaparat la tetrazona ci si la alte specii dar care sa fie compatibile cu cei care ii am acum si nu neaparat sa fie de card ci unul sau doi . Dupa mine nu mi ar mai trebui altceva decat ce am acum dar si contribuabilul trebuie si el bagat in seama.

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Sa inteleg ca pe Rummynose ii gazduiesti in bazinul de 180l? Citi ai? Ma gindesc ca in functie de numarul lor, ai putea adauga un banc de Rasboras/ Neon Tetra/ Cardinal Tetra asa incit sa nu aglomerezi totusi bazinul dar cei pe care ii vei introduce sa fie totusi un cird - de la 6 in sus. Cred ca stiai asta - ma refer la notiunea de banc/cird - si nu te vei supara pe mine ca o spun din nou, dar poate mai sunt si altii care citesc si sa inteleaga si ei despre ce vorbim.
Si atunci sa vezi frumusete de bazin - simfonie de culori! Cred ca merita incercat.

Pe de alta parte, daca vrei sa te axezi pe Puntius tetrazona, pe acestia ii poti asocia fara probleme cu danio, platy si clown loach.
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

si asa merge cum spune Dolly...............dar la cardinal(neon rosu se face referire?) fiindac ptr ei temperatura apei undeva la 28grade si,rodhostomus deja la 28 mai greu...............combinatia rasbora ar merge ca si contrast,acel aramiu cu plantele si rumynose dar iar sunt ariale diferite..............ceva care ar merge cu ei si sa se bucure sotia din plin ,cresc si mari,frumosi,colorati 1pereche ramirez ori 1baiat+2 fete,ar merge si 5buc................si vetidormi in pace.liniste si armonie

fostul user ozy
[WWW]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Vazand cele scrise de voi deja am renuntat la ideea de tetrazone , cat despre numarul de pesti din fiecare banc mi ar fi placut sa am bani sa cumpar minim cate 10 din fiecare. Si asa ce am cumparat pana acum m au costat vreo 100 lei .

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: