Crys legat de faptul ca ii vedeam pe africani doar la masa, a fost real. La momentul respectiv venise cumnatul meu pe la mine si ma intrebat daca nu mai am pesti, ca nu vedea nimic in acvariu. Atunci mi-am dat seama ca gasca mea de Elongatusi Ceruleus si Red zebra erau toti pe sub pietre ascunsi si aveam vreo 40 de bucati daca nu ma insel. E adevarat ca si americanii sunt destul de sfiosi cand am musafiri

, dar cand suntem numai noi acasa nu au nici o jena. Asta si cand fetita mea sta langa acvariu si le da palme

. Deh inca n-are un an, da asta sigur se face acvarista si o invat eu ce e si ce nu e voie.
Legat de proiectul meu cu acvariul de lemn nu prea stiu ce sa zic. Nu e atat de spectaculos ca unul integral din sticla insa este varianta optima daca faci un acvariu monstru. Sunt multe lucruri pe care nu le-as mai repeta. Cel mai grav lucru e ca nu iti spune nimeni in toate prezentarile astea, ca siliconul si cauciucul lichid nu adera unul la altul. Urmatorul lucru este ca membrana respectiva are destui solventi si chimicale in ea care se dizolva in apa timp indelungat si suprafata membranei este mare. Asta chiar daca membrana respectiva este speciala pentru tancuri de uz alimentar.
Eu am avut mari emotii legat chimicale imediat ce am pus pestii in acvariu si am observat semnele lipsei de oxigen. Am marit considerabil aerarea si nu am pierdut decat un mascul de Salvini in prima noapte. Tineti cont ca acvariul a stat cateva saptamani cu apa inainte de asta si am mai si schimbat-o de cateva ori in acest timp. Mirosul persistent de cauciuc a disparut doar dupa mai mult de 6 luni de la executie.
Nu as face "valuri" cu acest tip de acvariu insa daca ar relua experienta (desi nu cred) ar fi cateva modificari:
1. Obligatoriu folosit placaj (plywood) in loc de PAL
2. Lipirea geamului as face-o direct cu membrana de cauciuc
3. As astepta mai mult pana la introducerea pestilor in acvarium, timp in care as schimba apa mai des iar dupa introducere as aera puternic cateva luni.
4. As schimba firma la cauciucul lichid
Personal consider ca am gresit sa nu aleg varianta clasica din sticla integral. Urmatorul am sa il fac din sticla cu silicon avand in vedere ca pana la urma poti face proiecte impresionante ca dimensiuni si mai ales sigure.