[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan P
Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Crys am sa caut pozele si tot ce am despre constructia acestui acvariu si am sa incerc sa fac un topic separat. Sa vad ce am prin casa (in materie de fotografii), ca dupa prima ratare nu mi-a mai ars de facut poze.

PS :Africanii aveau conditii dom'le si le foloseau din plin
PS 1: Koala multam de sfat. Acum nu o sa mai am razboi si ciufuleli in acvariu (cel putin nu intre Oscari).
Oschi a ramas singurul Oscar din bazinul meu, asa cum era programat initial.

Trebuie sa recunosc faptul ca e cam pustiu acvariul acum fara Broschi si cei doi Gold Severum.

Vreau sa mai renunt la vreo doi-trei Ancistrusi, da nu stiu cum "reaku" ii prind in ditamai acvariul, si cu o gramada de ascunzisuri. Astia la un loc fac kk cat Oschi.

Acu' e in plan un mascul de JD normal si cam atat pentru o buna bucata de timp cred eu
Superb tutorialul.

Merita un sticky de genul " Cum sa faci un acvariu din sticla"
Crys legat de faptul ca ii vedeam pe africani doar la masa, a fost real. La momentul respectiv venise cumnatul meu pe la mine si ma intrebat daca nu mai am pesti, ca nu vedea nimic in acvariu. Atunci mi-am dat seama ca gasca mea de Elongatusi Ceruleus si Red zebra erau toti pe sub pietre ascunsi si aveam vreo 40 de bucati daca nu ma insel. E adevarat ca si americanii sunt destul de sfiosi cand am musafiri , dar cand suntem numai noi acasa nu au nici o jena. Asta si cand fetita mea sta langa acvariu si le da palme . Deh inca n-are un an, da asta sigur se face acvarista si o invat eu ce e si ce nu e voie.

Legat de proiectul meu cu acvariul de lemn nu prea stiu ce sa zic. Nu e atat de spectaculos ca unul integral din sticla insa este varianta optima daca faci un acvariu monstru. Sunt multe lucruri pe care nu le-as mai repeta. Cel mai grav lucru e ca nu iti spune nimeni in toate prezentarile astea, ca siliconul si cauciucul lichid nu adera unul la altul. Urmatorul lucru este ca membrana respectiva are destui solventi si chimicale in ea care se dizolva in apa timp indelungat si suprafata membranei este mare. Asta chiar daca membrana respectiva este speciala pentru tancuri de uz alimentar.
Eu am avut mari emotii legat chimicale imediat ce am pus pestii in acvariu si am observat semnele lipsei de oxigen. Am marit considerabil aerarea si nu am pierdut decat un mascul de Salvini in prima noapte. Tineti cont ca acvariul a stat cateva saptamani cu apa inainte de asta si am mai si schimbat-o de cateva ori in acest timp. Mirosul persistent de cauciuc a disparut doar dupa mai mult de 6 luni de la executie.

Nu as face "valuri" cu acest tip de acvariu insa daca ar relua experienta (desi nu cred) ar fi cateva modificari:

1. Obligatoriu folosit placaj (plywood) in loc de PAL
2. Lipirea geamului as face-o direct cu membrana de cauciuc
3. As astepta mai mult pana la introducerea pestilor in acvarium, timp in care as schimba apa mai des iar dupa introducere as aera puternic cateva luni.
4. As schimba firma la cauciucul lichid

Personal consider ca am gresit sa nu aleg varianta clasica din sticla integral. Urmatorul am sa il fac din sticla cu silicon avand in vedere ca pana la urma poti face proiecte impresionante ca dimensiuni si mai ales sigure.
Vorba romanului :"Ba baga-mi-as da faini sunt pestii astia de saramura"

Cred ca filmarea pe timpul zilei nu face dreptate unui asemenea acvariu.
Baga o filmare cand adoarme toata lumea si e liniste in casa
Mie mi se pare foarte placut aranjamentul, singura problema pe care o vad e cu excavarile care urmeaza pe la baza aranjamentului .

Atentie "deseurile" trebuie scoase din acvariu prin schimburile de apa nu trebuie trase in filtru . Eventual daca vrei asa ceva filtrul respectiv sa fie doar cu bureti si sa il speli destul de des. Dar si asa iti furi singur caciula ca rezidurile raman totusi in acvariu.
Rog un moderator sa editeze ultima poza. Cred ca e un bug. Oriunde am postat acelasi mesaj toate pozele au aceeasi dimensiune. Aici ultima isi face de cap .

Edit by Lucian: am salvat poza si am atasat-o. Nu am link-ul de la imageshack. Acolo ai posibilitatea de a selecta pozele la diverse rezolutii.
Intre tip am facut cateva poze cu noul locatar care se integreaza din ce in ce mai bine.
Cei doi Gold Severum si-au gasit un nou proprietar si urmeaza sa plece in cateva zile. Oscarii icep sa aiba un comportament de imperechere as zice desi au vreo 15 respectiv 20 de cm. Din pacate pentru ei o sa le stric planurile pentru ca Broschi (cel mic) va pleca si el in curand de la mine.

Iata-l pe Mr Green (sper eu) alaturi de oscarul mic:
image
Aici alaturi ce amandoi. Diferenta intre ei e imensa doar ca aici micutul Green e in prim plan:
image
Ceva pareti avem un domn sau o domnisoara?? Tineti cont ca are doar vreo 5-6 cm.
image
image

Si aici un Electric curios de ce il tot pozez pe sfrijitul al de Green:
image

Si o poza de ansamblu sa va dati seama de proportiile generale:
image

"Ma simt magulit si i multumesc insa acesta este un proiect care depaseste aceasta "categorie" . iar aceasta se inscrie in firescul evolutiei ."

Cris recordurile sunt facute sa fie batute ;) Chiar si asa eu consider acvariul tau unul din cele mai reusite. Nu degeaba l-au pus moderatorii sticky

Eu as propune sa pastrezi o roca gen "munte" pentru planul din drepta undeva pe mijlocul fundului sa dea impresia de peisaj care se continua catre background. Abia mai au pestii in jurul a ce se fugari .

Negrul pe fundal va arata excelent si ideea de canion ce o creezi cu acest decor va fi impresionanta. Singura problema care o vad in timp va fi curatarea geamului dintre decoruri. Probabil aici tot Cristi ne poate lamuri
Extraclara cat am cautat si nu am gasit. Banui ca a fost o caruta de bani .
"Adevarul e ca nu structura suportului ma ingrijoreaza pe mine ci ceea ce este sub el: placa de beton a camerei in care va sta."

Pai aici e simplu: daca stai la bloc vorbesti cu vecinul sa ii placa si lui acvariul, iar daca stai la casa vezi sa se potriveasca si in beci .

Acu' lasand gluma la o parte, foarte frumos si impresionant proiectul. Nu cred ca ai de ce sa iti faci probleme ca greutatea se distribuie pe o suprafata destul de generoasa. Latimea de 80 e super si ai multe posibilitati de amenajare. Abia astept sa vad ce o sa faci in continuare.

Ce ma nedumereste pe mine e de ce nu sare nici unul din voi astia cu acvarii "monstru" (in sensul bun al cuvantului daca exista), in ograda cu ciclide americane.
Mii de scuze dar va las sa mai asteptati putin. Tre' sa fac putina curatenie inainte de prezentari.

@Severus am din ce in ce mai des impresia ca sunt masculi si ai mei. Cel pe care il banuiam femela e deja sensibil mai mare si are aripioarele destul de lungi, pistrui pe fata doar ochii nu s-au inrosit.
Inteleg ca si la tine e plin de baietei?? Poate daca le aduci un mascul mai mare se face unul fetita (glumesc bineinteles).

Emotiile cu noul locatar inca nu mi-au trecut deoarece am mai avut Oscari si unul de vreo 15 cm mi-a mancat un sae de vreo 10. E adevarat ca a "mestecat" o zi la el dar pana la urma la dat gata. Asa ca Oschi asta la 20 de cm nu prea ar avea ce mesteca la Green. Intre timp folosesc un truc asa sa-l integrez cat mai bine. Tin balenele cu burta plina .

Mr Green ca asa am decis sa il botez (sper sa fie Mister), mananca foarte bine, are tranzit intestinal si din fericire stie cand sa se retraga din fata vecinilor. E infoiat toata ziua de zici ca e scorpie de mare. Il ajut mult si coloritul de pui sa se ascunda perfect dupa si sub decor. Momentan coafura rezista. Imi e frica sa plec in concediu
Am sa ii fac cateva poze in curand.

Daca te mai tenteaza ideea de un Severum Gold da-mi de stire. La Severumi nu stii de unde sare aschia si poate vezi un amor nebun intre un mascul galben si o femela rosie mai ales ca ai tai cel mai probabil sunt frati (ca si ai mei).
Nu dati cu pietre : intre timp am un nou locatar ... un pui de Green Terror.
Am scos la vanzare un Oscar (pe Broschi) si Un Gold Severum. Probabil si al doilea Severum va pleca in curand de la mine din cauza faptului ca vecinii sai sunt mult prea agresivi pentru el chiar daca se bucura cat de cat de protectia dnei Salvini si e destul de mare. Broschi trebuie sa plece si el pentru o viata mai usoara, avand in vedere ca Oschi e deja mult mai mare decat el.

Am avut si inca am ceva emotii, legate de micutul Green pentru ca are doar vreo 6 cm, asa ca incape lejer in gura lui Oschi. Din fericire nu are atitudine de vanat si sta destul de infoiat in preajma uriasilor si mai ales foarte atent. Cand se fereste o face elegant nu cu disperare asa ca e cat de cat ok. Are un refugiu generos sub o "piatra de decor" pe care il foloseste doar el datorita marimii sale. Pare ca acolo si doarme la adapost de pericolele noptii .

Momentan nu se "infige" la mancare, ceea ce e inteligent in jurul Oscarilor, insa ciuguleste granulele doar cand nu atrage atentia asupra lui .

Cand l-am luat era cel mai mare cel mai tare si cel mai colorat din acvariu, da la mine nu mai e asa batzos
. A optat pentru culoarea de juvenili

Sper sa fie mascul si mai ales sa stea departe de gura lui Oschi pana mai creste ca dupa aia se "pupa" ei
Un proiect de categoria Malawi Crys.
Bravo As vrea sa ma incadrez si eu cat de curand in genul tau de "incepator" ca sa te citez.

Abia astept sa vad cum va arata rezultatul final.
Buna

vand un Red Tiger Oscar si un Gold Severum. Ambii au cca 12-15 cm. Nu stiu sexul la nici unul.
Pret 60 RON/bucata

Dan
0745-145354 sau office@eurodeka.ro
image
image

Doi locatari la discutii .

Abia i-am prins la poza.
Multumesc si eu lui Stefanp pentru promptitudine si seriozitate. Nota 10!
Schimba blatul de sus al corpului si intareste-l pe interior cu coltare. In plus poti sa il mai fixezi in perete tot cu coltare (cacofonia masii ). Gasesti asa ceva la orice magazin de bricolaj. Avand in vedere ca e incadrat de pereti/stalpi nu o sa isi dea nimeni seama de asta.

Daca nu ma insel corpul e facut din PAL dublat sau MDF de 36 mm? Daca e atunci nu prea ai de ce sa iti faci probleme.
Daca e facut din placi grose usoare (imi scapa denumirea acum) nu cred ca o sa tina fara ceva emotii.

Pentru mai multa siguranta pune o poza doua cu dulapul respectiv deschis.
estroe wrote:Ce pot face sa imi vad iar pestii prin geamul acvariului?

Curata geamul !

Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Go to: