Multumesc Sever. DIn pacate Salvini cand fac pui sunt extrem de violenti si nu am mai vrut balamuc in acvariu. Spectacolul e frumos pe o parte insa trist cand ii vezi pe ceilalti zdrentuiti si hartuiti la limita.
Si cum o poza face cat 1000 de cuvinte aveti aici cateva mii de cuvinte :
Intre timp Oscarii s-au mai linistit insa desi Oschi e aproape dublu fata de femela de Salvini, aceasta il domina categoric. Din cauza asta are ceva semne de buna purtare mai ales ca isi cam incerca norocul cu ea.
Maine revin si cu ceva poze.
Pentru "mazga" cei mai eficienti ar fi Pleco. Din pacate curatenia facuta se transforma in kk in cantitati industriale, adica dai din lac in put. Ancistrusii ar fi o solutie insa pe astia ii ia o lene dupa ce dau de granule, ca nu mai munceste nici unul.
Cred ca ramai la magnet sau daca iti e mai usor la un burete rugos cu dimensiune mai mare insa trebuie sa ai grija sa nu prinzi bobite de nisip ca dai de
Alga asta e destul de pacatoasa. Poti incerca sa reduci lumina (programul ei la 2 ore pe zi sau de loc cateva zile) si schimburi de apa la 2-3 zile. Curata mecanic de pe plante cat poti de mult, eventual taie frunzele prea afectate. Poti opari decorurile si lemnele. Cu ceva munca o sa scapi de ea pana la urma.
Eu am impresia ca pestii tai vor doar sa se sinucida. Rana de la ochi dupa cum explici chiar tu, s-a infectat si probabil pestele va muri in curand de sepsis. Intr-un mediu curat pestii se vindeca extrem de repede.
Legat de al doilea caras daca are inotatoarea dorsala pe burta e grav . Ti-am atasat o poza sa vezi la ce ma refer. Probabil ai cam lipsit la biologie.
Constat ca ii chinui in continuare. Probabil vor avea soarta majoritatii carasilor aurii si anume sa traiasca o viata chinuita in conditii total nepotrivite lor. Acelasi lucru se intampla si cu ceilalti pesti ai tai cu siguranta, desi nu ai mai facut nici un update.
Ti-am spus ca nu are nimeni nimic cu tine. Ideea e sa inveti ceva daca tot ceri ajutorul. Dar cum tie nu iti convine ce auzi nu te intereseaza ce avem noi de spus.
Imi permit sa trag o concluzie si ma retrag: esti un caz pierdut daca asta e tot ce ai priceput din sfaturile primite. Sunt sigur ca nici macar nu ai citit ciclul azotului. Daca il citeai stiai deja ca nu dureaza 2 zile.
Toate cele bune!
Citesti printre randuri ;) Ciclarea se face fara pesti in acvariu. Tu in primul post ne zici ca ai luat acvariul si pestii odata. Imi e teribil de greu sa cred ca la petshop ti-au dat acvariu nou cu filtru gata ciclat. Nu de alta da se vede dupa ce ai in acvariu ce "profesionisti te-au ajutat".
Legat de problema carasilor, poate fi vorba de "popeye diseas", este specifica carasilor si e data de..... ce sa vezi.... calitate proasta a apei ce da infectii bacteriene.
Repet nu are nimeni nimic cu tine insa daca tii cu adevarat la pesti trebuie sa incepi de la 0, adica sa dai pestii si sa faci ciclarea corect. Intre timp poti sa te decizi ce pesti ai dori cati poti sa pui in acvariu si si ce conditii le sunt necesare.
Ideea ar fi sa asculti sfaturile primite pe forum. Altfel nu vad ce utilitate ar avea sa le mai ceri .
Pestele cutit e un peste agresiv si creste foarte mare. Probabil Betta va fi mancat in cateva zile maxim in functie de marimea lui si a pestelui cutit.
Imi pare rau sa iti spun dar ai un bors de peste nu acvariu. Speciile sunt incompatibile. Faptul ca sunt toti de apa dulce nu inseamna ca pot si locui impreuna Cu stiguranta esti incepator/incepatoare insa daca vrei cu adevarat poti sa schimbi multe. IN primul rand ai de citit. Acvariul trebuie ciclat inainte de a avea pesti in el. Probabil nu ai stiut asta insa nici eu sa fiu sincer nu am gasit vanzator de pesti sa te intrebe daca ai acvariul ciclat acasa. In cazut tau banui ca a fost o achizitie impulsiva de genul 2 din astia trei din astia rosii ... Primul pas e sa renuynti la pesi momentan si sa ciclezi acvariul: