[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
dorucristian
Junior member

IP:

Sa incepem cu acvariul.
Acvariu are dimensiunile si este dotat cu urmatoarele:

100l - 80x40x35 din sticla de 8mm

Filtrare
-filtru extern Jbl e701
-Aquael Turbo 500 cu mediu filtrant Eheim substrat pro
Iluminare
-Jbl solar natur
-Hagen Aqua Glo
Decor
-nisip fin(nu stiu exact ce granulatie)
-pietre multe cat mai gaurite posibil

Ca si pesti am ciclide africare 15 + 2 ancitrusi.
Ideea e ca nu am nici o idee numele raselor de ciclide....poate ma ajutati sa le identific.

As vrea sa ma ajutati cu pareri/sugesti.
Ma gandeam ca arata cam gol doar cu bolovani...si as fi incercat sa ma ocup si de ceva plante(dar tot din citit dintro parte si alta am vazut ca nu prea se inteleg bine cu plantele)
TIn sa mentionez ca nu am "bomba" Co2.

Pun imediat si niste poze

Astept parerile voastre
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut,

- Pana nu pui poze, nu prea avem cum sa identificam nimic ,
- Bazinul e subdimensionat pentru aia 17 pesti... poate acum sunt mici, da' la anu' precis ca o sa-ti ramana acvariul mic.
- Uita de plante, la bazinul de africani!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
dorucristian
Junior member

IP:

image image

This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2013 11:07:56

dorucristian
Junior member

IP:

am luat 17 in ideea ca foarte multa lume incurajeaza suprapopularea ciclidelor africane in acvariu.

image
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

dorucristian wrote:am luat 17 in ideea ca foarte multa lume incurajeaza suprapopularea ciclidelor africane in acvariu.

image

Salut!

O lejera suprapopulare in acvariile cu ciclide africane este, intr adevar, recomandata pentru ca aduce cu sine, ca principal avantaj ,o diminuare a agresivitatii si teritorialitatii masculilor dominanti , dar numai in conditiile in care acvariul este populat corect dpdv al asocierii speciilor , daca este setat corect *(si aici ma refer la decor /aranjamentul pietrelor)si ,nu in ultimul rand ,daca acvariul ofera suficient spatiu raportat la numarul de indivizi(chiar daca vorbim de suprapopulare, )

Ma numar printre cei care sustin suprapopularea lejera in cazul acvariilor cu africani .
Este o solutia care poate da rezultate atat in cazul acvariilor mai mici *(cand spunem "MIC" , atentie, acvariul pentru africani va fi undeva la un 300 L !) cat si in cazul acvariilor de mari dimensiuni .

Asta nu inseamna ca daca ai auzit vorbindu se de suprapopulare , poti tine 20 de africani inghesuiti in orice acvariu .
Da , ii poti tine in 100L cat sunt inca micuti . Un acvariu de 100L este un acvariu pentru puii de africani sau, este foarte indicat pentru guppy, rasbore si altii.

Deocamdata poate ca nu ai probleme cu ei. Pestii din cate vad sunt inca tineri. Ai acolo Auratusul care este un peste foarte"focos". Cand o sa l apuce pandaliile , nu va mai fi pace si liniste .

Oricum , stii cum e , degeaba iti spune maestrul Koala , malawi_crys si altii, ca acvariul este subdimensionat - este prea mic. Nu e obligatoriu sa ne iei in seama. Te vei convinge singur cand te vei lovi singur de problemute Din greseli se invata (sau nu)

Vis a vis de aranjamentul pietrelor, incearca sa renunti la constructiile acelea de genul 2 pietre si una deasupra. Nu dau bine, estetic vorbind , si mai mult, acele grote artificial create pot fi luate in stapanire de catre masculii de pe acolo si de aici pot apare probleme.
Regula de baza in acvariile cu africani este acea de a nu da posibilitatea de "improprietarire" masculilor iar in acest fel , se evita "elegant" conflictele de ordin teritorial.
Cum poti face asta? Simplu. Aranjezi pietrele cat mai natural posibil. Ai exemple aici pe forum de aranjamente "castigatoare" din acest punct de vedere care pe langa asta, sunt si foarte reusite , plac ochiului , tocmai prin simplitate si naturalete .

Bafta!

Cristian

This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2013 18:57:45

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
dorucristian
Junior member

IP:

Si eu care credeam ca punctul forte este aranjarea pietrelor.Ok...la cine sa ma uit pentru un setup mai bun?

Ok....care e solutia?Ii mai tin si ii dau dupa..sau mai bn acm?

Inca un mic detalii..m'am gandt ca pt un mic decor in plus sa imi pun si o pompa de aer....ideea era doar pentru decor
Am pus'o in aplicare...acm..astept si parerile voastre

This message was edited 2 times. Last update was at 11/02/2013 23:57:40

dorucristian
Junior member

IP:

Serios....ma ajuta si pe mine careva?
Cristi25
Member
[Avatar]

IP:

Ti s-a explicat foarte bine mai sus de catre malawi_crys cam tot ce era de spus.
Daca vrei sa vezi alte acvarii de Cichlidae dai un back si dai in jos ai 10000 de topicuri cu Jurnale ale colegilor de pe forum.

Bafta.

<-//-> Jurnal Discus 240 litri <-//->
<-//-> Jurnal Nano Shrimp Paradise <-//->
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut !

Si eu sunt incepator in ale ciclidelor - am un acvariu cu cativa pesti ce urmeaza a fi populat cu inca 2 specii saptamana viitoare.

Referitor la aranjarea pietrelor acvariul meu a fost apreciat de colegii de pe forum. Ai putea sa te inspiri. Gandeste-te cum ar putea sa cada niste pietre in apa in mod natural (si nu iti imagina ca pietrele in apa sfideaza gravitatia)

image

Pompa de aer am inteles ca nu e necesara - eu am folosit-o foarte putin dupa schimburile de apa pentru aerare puternica si eliminarea clorului. Dar o scot dupa cateva ore.

Decorul de pietre poate fi spectaculos in sine - nu ai nevoie de altceva.

Numai bine !

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2013 14:58:43

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/40629.page
[Yahoo!]
dorucristian
Junior member

IP:

http://img855.imageshack.us/img855/3236/20130214224213.jpg

hmmm....ai pietre foarte faine...de unde le ai?
Tot nu este bine baieti?

[Thumb - 20130214_224048.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2013 22:51:59

dorucristian
Junior member

IP:

O mica intrebare....filtrul extern...am impresia ca a inceput sa aibe un debit mai slab ca pana acm...am curatat...bureti si sertarele...dar acelasi lucru...aveti vreo idee ce sa ii fac?Orice sfat e bine venit
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Despre filtrul extern nu pot sa-ti dau prea multe detalii pentru ca al meu este in functiune de 3 saptamani si merge ca in prima zi. Nu l-am curatat niciodata si astept sa se cicleze bine acvariul ca sa umblu la el.

Referitor la aranjamentul pietrelor am insa niste lucruri de spus.

Pentru ca nu sunt atat de bun la definitii o sa apelez la Wikipedia pentru a prezenta o regula simpla pe care am invatat-o cu lux de amanunte in Facultatea de Arhitectura - REGULA TREIMILOR

"Regula treimilor este o regula de baza a compozitiei aplicata în fotografie sau în alte arte vizuale precum pictura sau desenul. Aceasta regula sustine ca o imagine poate fi împartita în noua parti egale, prin doua linii imaginare orizontale echidistante si doua linii imaginare verticale echidistante. Cele patru puncte formate la intersectiile acestor linii imaginare pot fi folosite la alinierea subiectului sau elementelor ce alcatuiesc compozitia fotografiei. Partizanii acestei tehnici sustin ca alinierea elementelor compozitiei dupa aceste puncte creeaza mai multa tensiune, energie si interes comparativ cu simpla centrare a subiectului sau elementului în imagine.

Fotografia de mai jos demonstreaza aplicarea regulii treimilor. Orizontul este asezat pe linia orizontala imaginara care împarte fotografia în treimea inferioara si celelalte doua treimi. Copacul se afla într-unul din punctele de intersectie a doua linii imaginare; punctele de intersectie ale liniilor imaginare se mai numesc si puncte de forta. Punctele de interes din fotografie nu trebuie sa atinga neaparat una din liniile imaginare pentru a profita de regula treimilor. Spre exemplu partea cea mai puternic iluminata a cerului, apropiata de orizontul dupa care soarele tocmai a apus, nu cade direct pe vreuna din liniile imaginare, ci cade aproape de unul din punctele de forta, ceea ce este însa suficient pentru a profita de regula.

Aplicarea regulii treimilor la fotografii este considerata de multi ca un procedeu prin care acestea devin mult mai reusite estetic si cu un aspect profesionist. Regula treimilor se poate aplica prin aliniera subiectului sau elementelor din imagine cu liniile imaginare de ghidare, sau plasând orizontul pe linia orizontala de sus sau de jos în loc de linia orizontala centrala, sau permitând caracteristicilor liniare sa treaca dint-un careu în altul. În schimb multi fotografi recomanda tratarea oricarei reguli de compozitie doar ca pe un simplu reper, de vreme ce se poate ajunge la multumire si prin ignorarea uneia sau mai multor asemenea „reguli”."

image

Incearca deci sa alcatuiesti un aranjament de pietre numit dominanta la aproximativ o treime din latimea acvariului. O sa iasa mult mai bine. Intotdeauna dominata este bine sa fie singulara si este bine sa fie in partea dreapta. Din acea dominanta ideal este sa cobori lin spre latura lunga si abrupt spre latura scurta. Astfel incat sa se creeze o ascensiune din stanga jos in dreapta sus. Ca sageata de la PNL (nu sunt membru al partidelor politice). Sageata asta (directia stanga jos dreapta sus) "PLACE" mult mai mult decat oricare alta pentru ca suntem obisnuiti sa citim de la stanga la dreapta si ne plac pantele ascendente (optimism). Sunt studii facute inca din antichitate despre regulile de compozitie in artele vizuale (pictura, sculptura, arhitectura) mai tarziu preluate in fotografie si cinematografie. Nu ai cum sa gresesti daca te bazezi pe aceste reguli simple.

Ca sa faci o compozitie centrala trebuie sa o faci simetrica si convexa. Asta de obicei respinge. Daca faci o compozitie cu o dominanta masiva spre o laterala - intre o treime si un sfert - si creezi un spatiu concav asta va placea ochiului privitorului mult mai mult.

Revenind la oile noastre - pietrele le am de la un depozit de bolovani decorativi de pe DN1 intersectie cu drumul spre Corbeanca. Daca vrei sa te duci iti dau detalii. Dar mi se pare ca voi aveti la Contanta asa o sursa de pietre frumoase ca nu merita sa te deplasezi pana aici.

Sper ca nu am fost plictisitor

Numai bine !

This message was edited 2 times. Last update was at 15/02/2013 00:00:41

[Yahoo!]
dorucristian
Junior member

IP:

Nu ai idee cat ma bucur ca raspunzi..multumesc mult!!!
Da gasesc pietre dar nu asa....patratoase si subtiri ca ale tale...sau nu am cautat unde trebuie..
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pentru orice piatra exista BAROS

Eu am luat cantitate dubla - si am faramat la greu din ele ...

[Yahoo!]
dorucristian
Junior member

IP:

....dupa o pauza indelungata,ma intorc cu lectia invatata...sperand sa primesc ceva sfaturi+ajutor.
O sa postez mai tarziu poze cu aranjamentul din acvariu...si cu destul de multe intrebari celor dornici sa ma ajute
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

dorucristian wrote:....dupa o pauza indelungata,ma intorc cu lectia invatata...sperand sa primesc ceva sfaturi+ajutor.
O sa postez mai tarziu poze cu aranjamentul din acvariu...si cu destul de multe intrebari celor dornici sa ma ajute

Daca acvariul este acelasi, nu stiu daca vom putea vorbi de lectii "invatate" chiar si cu un aranjament "aranjat" natural
In acest caz, mentinand acvariul pe care l stim deja, poate doar o schimbare a specificului acvariului, in sensul abandonarii speciilor de africani din Malawi si trecerea la o colonie de cativa micuti "shell dwellers" din Tanganijka, ar fi cu adevarat o "evolutie" in bine (desi , chiar si pentru micutii locuitori ai cochiliilor , un 100L este la limita).

Ideal ar fi sa ne "lovesti" cu un acvariu nou - nout de cel putin 3 ori mare decat acesta de fata

Oricum, gata cu supozitiile!

Suntem pe receptie si
asteptam imaginile !

PS. Dornici sa te ajutam suntem, insa avem nevoie si de "ajutorul" tau

LE. Apropo, asa cum se prezenta acvariul in imaginea de la postul n.10 , se vedea clar o imbunatatire a aranjamentului comparativ cu cel din primele imagini. Nu am mai apucat sa scriu asta la momentul respectiv

This message was edited 1 time. Last update was at 04/06/2013 14:16:54

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mai dar mult iti mai ia sa developezi fotografiile alea

Hit me with your best shot !

[Yahoo!]
dorucristian
Junior member

IP:

....scuze ca ati asteptat....
dupa ce a scris crys ma gandeam...daca se incadreaza in asteptarile lui....si...din pacate nu prea...
imediat le dau upload.
dorucristian
Junior member

IP:

image image

image image

image image

image image

image image

image image

Cam asta este acum.
Am evitat structurile despre care am fost sfatuit sa le evit.
Am cautat pe net avand ca referinta niste site'uri/forumuri de specialitate pe care unii dintre voi le folositi ca referinta in a observa ce pesti sunt in acvariu...dar nu am gasit chiar la toti...o denumire.
Daca vreti sa ma ajutati sa gasesc exact ce specie de ciclide am ar fi super,in ideea ca ar trebui sa vad daca chiar toti merg in combinatia in care i'am pus eu.
Citisem undeva ca multi au un diferit nivel de "agitatie" ...si alti sunt linistiti....nu as vrea sa fac o cacealma uriasa....recunosc...eu cand i'am ales,i'am ales dupa culori..si sa arate bine in acvariu...

Cryss....in vara urmeaza sa fac un update acvariului(vreau sa construiesc unul mai mare).
Pana atunci ii mai tin putin in asta micutz...

Astept parerile/sfaturile voastre...totusi va rog tineti cont...sunt doar junior...

This message was edited 2 times. Last update was at 05/06/2013 22:57:43

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Grupeaza un pic pietrele, sint aranjate prea in linie.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Cichlidae
Go to: