nu iti lua hidrometru ca e f greu/aproape imposibil de citit cu precizie din cauza tensiunii superficiale (asta presupunand ca sunt exacte) - adica vei sti ca salinitatea e pe verde, intre 1.020 si 1.025, dar cat e exact nu vei sti
daca totusi vrei sa incerci, vezi ca sunt de la de la dennerle sau sera care costa vreo 30-40 de lei, nu 150
iti trebuie un refractometru - pe ebay costa vreo 15 -20 usd
deja m-am lecuit de cumparat pesti marini cu usurinta: am vrut neaparat pesti inainte de revelion si m-am dus la coralis, unde mai erau 3 clowni amarati intr-un bazin: unul era damblagit rau, unul nu manca si unul manca
i-am luat pe ultimii 2 impotriva propriilor instincte, ca am vrut neaparat pesti si ca Alex a zis ca-s ok
2 saptamani mai tarziu, unul din clowni tot nu-l vad sa manance... mancare... ceva ceva mananca el, ca am vazut ca face un pic de caca...desi si caca ala e cam albicios (ma rog, le dau artemia, deci cred ca e ok sa fie albicios, dar e posibil sa fie si de la paraziti)
Deci ziceti ca 2 neoane nu sunt suficiente pt soft si lps? Hmm.
Deocamdata nu ma pot gandi la SPS din cauza ca va trebui sa completez alcalinitate si in mom asta nu ma tin nervii pt asa ceva ca robotesc de-o luna in fiecare zi la acvariul asta si tot nu am terminat tot ce mai am de facut.
Mai degraba decat sa mai pun 2 neoane as lua un hydra 26 si gata - mi-e teama de cresterea tenperaturii la vara.
De ce nu ati combina led cu neoane? Din cate am vazut pe BRS tv, ei zic ca asta e formula castigatoare...
dan.pavelescu wrote:Am zis "daca ai bagat deja coralii si sunt fotosintetici, da-le lumina"
Daca n-ai fi bagat coralii, nu prea avea rost sa dai lumina.
Nu era nimic legat de vechimea acvariului
sorry
nush de ce vad eu roz atunci de la coral plus-ul ala, poate pt ca ma asteptam la mai mult albastru si nu prea e
@adivb
merci de sugestii, o sa studiez.
planul pe termen lung e sa iau un ai prime HD pe langa 2 neoane, ar trebui sa fie suficient pt orice
asta e acvariul azi, tocmai aprinsesem neoanele, a stat vreo 3 ore inainte cu niste leduri maidaneze
pietrele si materialele filtrante au stat in acvariul de carantina 2 luni la ciclat fara lumina, coralii au stat si ei 1 luna unii si vreo 10 zile altii
alge nu ar trebui sa am, zic eu - au fost ceva diatome pe piatra; nitratii si fosfatii sunt nedetectabili (ceea ce se va schimba, dar na)
ref la neoane, mie coral plus + actinic mi se pare prea roz pentru gustul meu... cum e combinatia coral + blue fata de coral + actinic - mai roz sau mai putin roz?
bine, planul meu initial a fost sa merg cu 4 X 24 W la acvariul asta dar pana la urma am pus doar 2 X 24
bogdi00 wrote:Ca hrana pentru scalari am un acvariu mic 50l în care am b?gat guppy pentru hrana vie
aoleu, era sa imi scape asta
- in primul rand, este o barbarie sa hranesti pesti cu alti pesti
- in al doilea rand, scalarii nu au nevoie sa manance pesti vii, se hranesc f bine si cu hrana uscata si cu hrana congelata
- in al treilea rand, pestii vii sunt o hrana slaba calitativ comparativ cu mancarea speciala pentru pesti de acvariu care se gaseste la orice petshop
sfatul meu e sa renunti la aceasta ideea de a hrani scalarii cu guppy
intra 2 perechi de scalari in 240 de litri, problema e insa daca se vor intelege sau nu iar asta nu ai cum sa stii de la inceput
deci e ok
daca cumperi scalarii de pui, sfatul meu este sa cumperi 6 sau 8, ca sa aiba de unde se alege perechi; in momentul in care se formeaza perechi, e posibil ca perechile sa devina agresivi cu ceilalti si va trebui sa-i dai, presupunand ca nu o sa-i streseze pana la moarte, ca se intampla si din astea
deci, pe scurt: daca iei perechile formate, da, intra 2 perechi in litrajul ala
daca iei pui, ia mai multi
exista paie mai groase in care incape furtunul standard de aer de 4/6, folosesc eu
acum nu stiu sa-ti spun unde se gasesc, eu le-am gasit in cutia cu jucarii a copiilor ), dar ma gandesc ca daca ai drum prin vreun supermarket sau mall e mai usor de gasit