Salut
planul e sa fie un reef cu softies si LPS plus pesti si nevertebrate - multumesc colegilor adivb, um02122, koala, dares, troponel si altora pentru sfaturi si donatii
acvariul inca nu este functional dar am zis sa incep jurnalul ca sa mai cer sfaturi; diseara voi pune si poze
acvariu:
- dimensiuni: 60cm X 60cm X 52cm, sticla de 10mm, fund dublu, fara intarituri; volum brut 187 litri, volum net aprox 160 litri
- sump intern aprox 35 litri net, display aprox 125 litri net
- stand metalic imbracat de subsemnatul in pal, capac tot din pal (lacuit) acoperit cu komatex
cost total pana aici aprox. 2.500 lei: acvariu 1.000 de lei (aquadec), stand 600 lei (nene de pe OLX), pal 350 lei (arabesque), o gramada de maruntisuri de la balamale, suruburi, lac, polistiren, pieptene, flanse etc pe putin inca 500, benzina, timpul consumat si nervii gratis
pe langa faptul ca a durat vreo 2 luni si am facut ceva drumuri ca sa am toate acareturile, si acvariul si standul si pal-ul au fost executate cu greseli (vezi
aici), asa ca prima mea concluzie e ca nu mai fac acvariu pe comanda niciodata
echipamente:
- recirculare Jebao DCS 2000 (intre 1000 si 2000 de litri) re-branduita Coral Box DCA 2000, de pe fish-street, galagioasa
- skimmer Tunze 9004 de pe amazon.de
- wave-maker Jebao SW-4 luata de la un magazin online local
- incalzitor Jaeger 150 W
- ATO diy de la un coleg de forum
- sare Red Sea
- filtrare: piatra vie vreo 15 Kg (dar nu stiu cata o sa folosesc), o placa 20X20X2.5 de marine pure si 3 litri de matrix + chaeto
- coral dip RX Pro
- acvarii carantina: 45 litri si 25 litri
- nisip 9kg 1-2mm
- carbune Aquaforest, ATI phosphat stop
- refractometru ATC si hidrometru Dennerle
- osmoza Aquili cu NPS
- reflector led 10W pentru refugiu
- test PO4 Salifert, NO2 si NO3 de la JBL
- bacterii Prodibio si Sera
- o gramada de alte maruntisuri
- lumina: am in prezent 2 neoane Osram 8800 Sky white de 24W, un ATI actinic de 24W si un ATI Coral Plus de 24W si 2 reflectoare, o sa fac combinatii de cate 2 sa vad care-mi place mai mult
planul pe termen lung e sa functionez cu 2 neoane de 24W + un AI prime HD dar inainte sa bag bani in Prime m-am gandit ca ar fi mai bine sa bag bani in corali ca sa vad daca sunt in stare sa-i tin in viata
costul total al tuturor acareturilor luate pana acum este aproximativ 1500 de euro (sper

)
animale: am un peste simpatic din marea Adriatica, 3 fraguri de xenia, 3 ciuperci si un frag de zoas