[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
inspiratie https://www.youtube.com/watch?v=z82GG7VaBUo&feature=related
din cite imi dau seama si nu cred ca gresesc esti doar un copil. Deschide un toping la rubrica despre noi si da-ne cateva date despre tine. Completeaza la profil localitatea de unde esti, pentru ca sunt sigur colegi in preajma ta care daca vor te pot ajuta, nu numai cu sfaturi. Uite, daca esti din Bucuresti te pot invita la mine ca sa vezi pe viu ce inseamna un acvariu si ce trebuie sa faci pentru intretinerea lui. Si daca esti un copil invitatia este valabila doar daca vii insotit de unul din parinti sau un alt adult care poate raspunde pentru tine
orice ar fi, nu te descuraja, chiar daca inceputul nu a fost ok. Cu rabdare din partea ta, lectura si incredere in noi vei ajunge sa ai un colt de natura de invidiat
tu trebuie sa intelegi ca vanzatorii de la pet(marea majoritate dintre ei) sunt doar vanzatori, adica urmaresc un profit direct. Cu cat gresesti mai mult cu atat te duci sa cumperi mai multe de la ei ca sa remediezi situatia: ori cumperi alti pesti ca ti-au murit aia si te-ai atasat de ei, ori cumperi medicamente, ori nu ai aia sau aia...si de aceea ti-au murit, etc. Cel mai bine este sa frunzaresti site-ul asta la rubrica pentru incepatori si ce nu intelegi intrebi pe forum. Inainte de a cumpara orice, intreba. Eu unul prefer 10 intrebari "prostesti" decat greselile iremediabile.
Din cauza neciclarii acavriului e posibil sa ramai fara pesti. Daca totusi ai rezistat 2 saptamani mai au o sansa. Parerea mea e ca punctele acelea albe sunt gris, o boala care de datoreaza schimbarii bruste in conditiile apei. Sfatul meu este sa pui urgent filtrul sa functioneze cu perlon cu tot, dar asta dupa ce faci un schimb de 30 max 40%din apa. Pe urma ridica temperatura apei la 30-31 grade, fara teama ca o sa fiarba pestii(temperatura trebuie ridicata treptat 1/2grad la 1-2 ore ca sa aiba timp pestii sa se acomodeze cu temperatura). In principiu daca pestii au noroc in 2-3 zile deja trebuie sa se simta mai bine si sa le dispara punctele albe. Peste alte 2 zile alt schimb de apa. Dupa ce scapi de puntele albe revino la temperatura normala a apei sa spunem 24grade, dar tot asa treptat. In plus as mai forta ciclarea si as mai cumpara 1-2 fiole de bacterii. Sunt destui acvaristi in Timisoara. Incerca sa faci rost de cateva plante cu crestere rapida si poate ceva de suprafata(pistia de ex) ca sa completezi ciclul naturii: pamant, flora, fauna. Plantele te vor ajuta la ciclare foarte mult
iti dau 2 informatii(restul gasesti pe net): are nevoie de un acvariu MARE SI FILTRARE PE MASURA
Mihaita fa si tu un calcul: pune 1l apa pe cm de peste si vezi cam ce ai acolo. Ex: un guppy 3cm=3l apa...
sincer e foarte misto ca sa pui plante in el. Eu unul as pune doar gazon
ce dimensiuni are acvariul? ce sticla ai? etc, da mai multe amanunte. Daca vi cu sticla in Buc la lipit trebuie sa stea acvariul 2-3 saptamani la uscare
Salut si La Multi Ani!
vezi sa nu aiba aer in el, sau daca nu, sa nu fi intrat vreo pietricica la rotor
seamana cu Hygrophila polysperma
artemia salina. Se gaseste peste tot si e usor de preparat
da poti tine. Vezi mai intai ce specii gasesti pe la noi, citeste despre ei si apoi cumpara. La Coralis(Bucuresti) cred ca am vazut, iar daca nu mai au acum(desi cred ca au) in ianuarie primesc un transport nou
multumesc, nu arata rau. Din pacate in poza nu iese realitatea: pistia de la suprafata apei si buturugile iau din lumina si poza nu e destul de concludenta. In spate e o jungla de vallisneria in care se zbenguie pestii. Poate o sa mai fac cateva poze cu florile plantelor de deasupra
ok, acum am inteles. Totusi deschide un topic la sectiunea jurnale apa dulce si descrie ce ai in acvariu si ce faci pe acolo(poate ne vine o idee). Pana atunci fa un test: opreste cateva ore butelia de co2 sa vezi daca nu ai o problema pe acolo. Daca opresti butelia si creste ph-ul clar e o problema care trebuie depistata in sistemul co2. Fiind un acvariu maricel are nevoie de ceva timp sa-i creasca ph-ul
cateva poze cu acvariul meu acum
plantele nu sufera la scaderea asta de ph(poate pestii). Vad ca este primul tau mesaj la noi pe forum. Rugamintea mea este(daca vrei ajutor) deschide un topic separat in care descrie acvariul tau cu bune dar si cu rele. Dupa asta incercam sa te ajutam
se poate inchide. Multumesc de gazduire
lasa castravetele si rezolva problema cu stabilitatea parametrilor in acvariu. Melcul va avea destul de mancat daca iti mor plantele. Ph 5 e dubios si nici eu nu cred ca e real. Ai grija ca la masuratoare sa fie totul curat. Si apropo de ce spuneai mai sus, nu poti schimba de 2 ori pe zi apa in acvariu. Ca sa se stabilizeze acvariu ai nevoie de timp. Trebuie sa lasi timp bacteriilor sa-si faca aparitia si datoria
ca sa fie complet cere lista cu ce se livreaza filtrul. Cere poza cu toate partile componente care se livreaza. Opisul trebuie sa fie prezent si in cutia de livrare si asta trebuie sa verifici cand primesti: partile componente sa fie acelea din poza si opisul primit pe mail sa fie acelasi cu cel din cutie. Mai ramane sa constati dupa punerea in functiune daca merge cum trebuie sau are bube. Cauta si tu pe net ce trebuie sa contina un filtru ca acela de nou. Sa stii ca tot ce lipseste la el trebuie inlocuit, adaptat si asta iti cere timp si bani suplimentari. In principiu un vanzator corect nu iti va refuza nimic din ce ti-am spus eu

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: