[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
din cate stiu, nu exista osram fluora t5.
Tuburile 865/965 osram sunt foarte bune, pentru pretul lor
Domnule Faraon Tonina initial, avea 2 pui minusculi, abia ii vazusem. Dar , odata ce am pus o capsula de plantagold7 la radacina, au dat ochi, acesti pui micuti si dragalasi :-)
merci @porcu , chiar nu mi -am dat seama ca imi stric estetica, acuma ca mi-ai zis, imi dau si eu seama.
@sergiu, cred ca @val are dreptate. Eu ofer plantelor mele toata atentia si aproape cel mai bun fertilizant de pe piata.
Stii prea bine cum arata pogostemonul meu in stanga, subtire si lunguiet. de asta am si bagat un power head sub reactor , sa am o circulatie mai buna de nutrienti pana in partea opusa a reactorului.
@val, intr-adevar, iti dau dreptate. De ce? pentru ca eu facem niste fluxatii enorme de ph fara controler, dar solutia din testerul jbl tindea enorm spre galben, acum, cu ph setat la 6.5 e verzui deschis. Si prealingul era mai puternic cand nu aveam controlerul.
am testat cateva zile in urma un ph de 6.3 / totul era normal, pestii nu sufereau. dar intr-o dimineata inainte de a se aprinde lumina, vad un otto care statea oblic , sprijinit pe pietris doar cu ajutorul cozii. atunci m-am speriat, dar acum ma gandesc: Oare asa se odihnea el ?
Am scris asa de mult, pentru a se intelege prin ce experienta am trecut.
Inca ceva, Eu am duritatea undeva la 11-14. Ma gandesc acum, dupa tabelul kh-ph nu fac o prostie sa aduc iarasi ph la 6.3 sau chiar mai putin ? sau sa astept sa-mi ajunga osmozatorul si sa scad treptat ambele valori.
multumesc celor care au avut rabdarea de a citi/raspunde
momentan ma lupt cu thread, cred ca apar de la excesul de fier dizolvat de la pastilele dennerle e15. Pe viitor am sa le administrez doar in substrat.
mi-am permis sa junglez putin acvariul meu, virtual si am observat ceva ce mie imi place. Va rog sa va dati cu parerea.
Pozele cu acvariu actual
image
image
Tonina cu pui
image
cuba inalta
image

si ce am modificat eu, am scos firele de eustralis
image

am eliminat cateva plante, si pe viitor urmeaza sa scot Bevipes sa o inlucuiesc cu didiplis
metoda asta pentru mine, ar fi unltima optiune. Imi este prea frica de blackout, Oricum la mine cu ajutorul inlaturarii mecanice si schimburile de apa am in proportie de 1 % aceasta alga. Momentan e sub control si nu ma deranjeaza
o fi oare alga verde-albastra maloasa? eu am incercat diverse tratamente precum, easy carbo local, sau local h2o2 , nu a functionat. am eliminat-o curatand-o usor si schimburi de apa, dar vad ca, iarasi o am, dar foarte foarte putin
foarte frumos !
Ce dimensiuni are acvariul ?
vreau eu aparatul de osmoza inversa, zi-mi te rog ca nu ma pricep prea mult.
700 l apa inseamna ca ai facut multa apa? adica e uzat sau e nou :-) scuza-ma , chiar nu ma pricep. Garniturele sau ce mai are el, sunt Ok? cate medii filtrante are? si partea grea: poti sa-mi trimiti ? cate kg are, sa vedem un fast curier cat ar cere pe transport, si daca esti ok sa impartim curieratul.
astept si o poza te rog frumos sa vad in ce stare e.
si inca ceva, ai probleme cu el? picura sau nu face apa bine? care sunt valorile la care scoate apa osmozata. multe intrebari, stiu, dar sunt precaut
ii suge. de unde ? de unde vor ei
image
plang dupa acea urticularia. Foarte tare
mi am permis sa ma joc putin si sa te ajut , Poate te ajuta.
uite cum ar arata cu un albastru inchis si negru
image
image
imi plac, plantele sunt sanatoase.Poate daca inmultesti mai mult HC, schimbi glosso si faci covoras din HC
o poza ar fi mult mai explicita
esti pe calea cea buna. Stai linistit cu banii, Pana la 40-60 ani ai sa le ai pe toate. Nu stiu pe nimeni sa-si fi procurat toate deodata,exact acelasi motiv: costa enorm de mult un acvariu cu toate accesoriile
scuza-ma, am crezut ca deja ai umplut cu apa. Daca nu, te sfatuiesc sa cumperi un substrat fertilizant de la jbl aquabasic, este ok. Daca e cu apa, sa scapi de o treaba, poti baga pastile fertilizant, dar va trebui sa bagi ceva
Salut si bine ai venit.
poti ajuta acel pietris cu ceva fartilizant solid la radacinele plantelor, si in continuare daca vrei plante sanatoase fertilizarea cu micro si macro elemente
bun venit.
Pentru mai multe detalii despre acvarii frumoase, gasesti la rubrica acvarii de vis, De obicei in primul post gasesti toata aparatura, si pe parcurs gasesti imbunatatiri , evolutii ale acavariilor in cauza.
Cred eu ca te-ar ajuta sa ei deciziile cele mai bune, in caz ca nu intelegi ceva, nu ezita sa intrebi
nu i bine la 17 ani cu bautura :-) desi si eu eram amator
uite sfaturile mele:
1.inlocuieste pietrisul ala cu unul cu boaba de orez de preferat o culoare intre alb si negru, sau maron inchis.
2.scoate plantele din ghivece sau in ce or fi puse
3.mai redu oxigenul , eventual eliminal si fa altfel oxigenarea prin valuri deasupra apei, (ai grija : excesul de oxigen duce la alge)
4.baga un autocolant negru sau albastru.
5. doneaza unui iubitor acel pleco, cat e mic. Pe urma va fi mai greu
6. fa rost de mai multe plante, eventual cele cu crestere rapida.

si ca la final, Nu te descuraja, Multi detinatori de acvarii s-au lasat crezand ca e o povara. In acvaristica ai nevoie de foarte mult calm, ba chiar iti testeaza nervii , tii stimuleaza la maxim cateodata mai sunt altii care mai si sparg ceva cand nu mai rezista
nu te supara pe el, ca a fost mai indraznet. Ce a zis are dreptate si ti-a dat un sfat prietenesc, nu ti-a facut un repros. Tu poti lua sfatul ca atare sau nu
......si eu tot 0.01 am vrut sa zic. Scuzele mele.
am sa incerc un power head de 300l/h cand voi scoate reactorul sa-l curat, Momentan nu observ nimic in minus cu acel culuar inchis. Se dizolva la fel de bine si rapid.

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: