[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Ce lungime are capacul? In functie de asta, cauti un tub care sa se potriveasca si il montezi pe niste socluri chiar langa becul original al acvariului. Droserul il montezi in afara acvariului. Daca nu te pricepi, roaga mai bine un prieten sau o ruda sa te ajute.
IMPROVIZATIILE LA INSTALATIILE ELECTRICE POT FI EXTREM DE PERICULOASE

Am mutat eu topicul
Iti raspund ca sa nu zici ca-s al , dar dupa asta am sa te rog sa bagi cateva vorbe despre tine la rubrica "despre noi". Ok?

Intr-adevar, cuiburile melcilor Pomaceea sunt mari. Este normal ca melcii sa depuna atunci cand au conditii optime, nu este ceva de speriat.
In privinta frecventei depunerilor, nu ma pot pronunta.
Lasa doar filtrul cu cele mai multe medii de filtrare
Fara suparare, dar ai intarziat vreo 6 luni la intalnire
petrejoker wrote:sunt din bucuresti

O sa uitam dupa 5 minute.
Mergi in My profile si completeaza-ti acolo locatia, sa se vada sub avatar
Salut si bine ai venit. sa vedem ce putem "scoate" din acvariul tau

Ne spui si cum te cheama si pui si tu o locatie in My profile?

Am mutat eu topicul. Aici ne prezentam, apoi deschizi topic nou la "coltul incepatorului"
Hmmmm, nu stiu, si am trecut azi pe acolo.
Da si tu maine un telefon, e cel mai sigur asa.
Timi wrote:dezechilibre majore nu am

Pai si lumina aia asa multa ce e, nu dezechilibru?
Si daca nu baga decat parvula in el, nici nu prea are de ce sa umble. Daca poate manevra penseta totul va fi ok.
vlad.a wrote:Nu o lua personal pt ca n-are nici o treaba... e strict vorba de logica...

Nu este vorba de a lua personal, dar nici de logica.

vlad.a wrote:Daca gresesc da-ti-mi in cap acu si nu ma mai lasati sa aberez ca netu-i mare, prosti destui, poate am citit prostii...

Nu este vorba ca aberezi. Ceea ce sustii tu este real, veridic si corect. Adica da, se pot face calcule viabile de lumen pe litru, calcule ale caror rezultate sa le raportam la necesitatile plantelor.
Dar la fel de bine putem vorbi si de Watt pe litru, vom face aceleasi calcule (ma rog putin mai altfel dar la fel de viabile ) si vom aplica rezultatele cu brio si cu...succesuri
Ideea este ca ambele procedee de calcul sunt corecte, tinand desigur cont de spectre si fertilizare. Ca fara astea, degeaba dai lumeni sau Watti ca dai degeaba.
O poza cu partea din interior a capacului ne-ar putea ajuta sa te indrumam putin daca vrei sa mai montezi un tub de neon.
Intr-adevar, 0,4 W/l te situeaza undeva la limita inferioara a iluminarii. Nici cu 31 de lm/l nu stai foarte bine, esti doar cu o treapta mai sus, sa zicem intre slab si mediu. Din jurul valorii de 40 de lm/l putem vorbi de acvariu bine luminat. Desigur, discutand de lm/l nu de W/l

Aaaa, si inca ceva ca uitasem.
Acvariul pare promitator, cu conditia sa fii baiat cuminte si sa te apuci de facut tufe. Valisneria aia sper ca nu va face multi purici acolo si va fi inlocuita de ceva mai acatarai
vlad.a wrote:w/l mi se pare o aberatie

Nu as fi atat de categoric. Mai ales cand nu cunosti prea multe despre cresterea plantelor din acvariu.
Vrei sa spui ca aberez atunci cand sustin (si pot dovedi cu poze) ca se poate face un bazin cu plante pretentioase folosind doar vreo 20 de lumeni pe litru? Putin mai multa atentie la exprimare te rog.
Am vazut Eleocharis vivipara la Reef, astazi.
Salutare si bine ai venit. Frumoasa prezentare si curajos inceput in acvaristica. La numarul de acvarii ma refer

Radu21 wrote:doar intr-unul am instalat un sistem de CO2. In celelelte nu. Totusi, plantele o duc de minune in toate, fara diferente notabile.

Fara diferente notabile, deoarece plantele (pentru a se dezvolta cum trebuie) mai au nevoie si de altele, nu doar de CO2. Adica lumina, si fertiliare (micro si macro). Doar cu CO2, mai greu sa ai diferente notabile
Dar discutam despre asta in topic dedicat. Facem noi un acvariu ca lumea, ca-n 200 de litri e loc, nu gluma
Dar cine n-a avut-o? Insa sincer sa fiu, oricat m-am straduit asemenea exemplare n-am reusit sa obtin.
Cica ar apare de la dezechilibre majore in acvariu, produse de fertilizare insuficienta a unuia sau mai multor elemente, sau din lipsa CO2-ului.
Dezechilibrul la tine cred ca este produs de niste uraniu imbogatit, ca altfel nu puteai obtine asa o alga mutanta
Tot ce ai de facut este sa decupezi in zona deschiderilor pentru hranire. Uite aici cateva poze care te vor ajuta.
Arata bine, ce sa zic.
Ar arata si mai bine daca ai indesi tufele alea din spate, sa arate mai a boscheti, asa.
Nici eu n-am auzit ca IKEA sa vanda plante de acvariu. Poate de pond, care este cam alta mancare de...peste
E, hai ca l-am gasit

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: