[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
De ce intrebi? sunt foarte adaptabili la pH. Bineinteles, nu vorbim aici de socurile de pH.

pentru ca la mine amano shrimp sunt intoxicati la ph 6.35 chiar au si murit cativa
gengiskhan zici de acest ph, dar eu vreau sa intreb, Creveti ai in bazin ?
cibserg wrote:
Si ce ai de gand sa pui in locul Pogostemonului din stanga.

urticularia graminifolia.... again
poate daca aprind o lumanare duminica se prinde
foarte tare acest "raport de aur" chiar in punctul 2 am pietre si lemne, fara sa trasez liniile imaginare. de acum voi veni cu update cand e ingrijit acvariul.
sper sa fie mai bine :-)
apa se distribuie usor, mai ales ca acel ventilator tine post si de un power head micut la suprafata.
Vietatile parca sunt mai vioaie
e bun, dar mai bine sa fie lada langa bazin, Altfel ce racesti in acei sa zicem 20 m de furtun bagat in frigider, ii incalzesti pe drumul furtunului pana in acvariu.
Condensul ala din poza, este o dovada ca omului respectiv, ii functioneaza.
Gaurile din frigider le astupi frumos cu spuma polioretanica (Atentie: se poarta manusi , sa nu cumva sa curga spuma pe mana, sau haine)
Si cu un termostat nu ingheata niciun pestisor :-)
explicati-mi si mie va rog, cum e cu " Golden Ratio"
am facut un desen dupa : http://my-aquatic-world.blogspot.com/2008/05/understand-golden-ratio-in-your-planted.html
dar tot ce am inteles este ca punctul 2 ar fi subiectul principal... dar in rest, nu stiu.
image
pai la mine e un pic mai mare latimea capacului , si iese pe extremitati.
l-am bagat in priza programatoare cu lumina . si am vazut ca mentine tem la 26. Tem inainte era de 29.
cand bag mana in apa, cea de la suprafata este foarte rece
acvariul are 180 l. si intr-adevar e mult 5 l, atat s-a evaporat. nu stiu cum sa-ti zic ce putere are... am o poza mai sus cum arata. Distanta dintre elicie si apa este de 3-4 cm
temperatura in iasi , nu a depasit astazi 18 gC.
In acvariu , temperatura a ramas identica 26 G. Ventilatorul montat mentine temperatura, dar mi s-a evaporat circa 5 L in 2 zile
am inceput un experiment:
la mine se aprinde lumina la ora 12:00
Temperatura era de 26 grade in apa/ si afara sunt 15 momentan.
Am scos incalzitorul si am lasat ventilatorul. Ph-ul ramane momentan constant cu variatii de 0.01-0.02. (cu , controller)
Am sa va tin la curent ce schimbari se produc pana la ora 20:00
Multam de sfaturi. Nu ma asteptam sa fiu laudat pentru ca nici mie nu-mi place cum arata acum. Poza am pus-o deoarece facusem poze la improvizatia mea de racitor :-) stiu ca am rupturele, si astept sa mi se inmulteasca plantele, Modificarile vor fi la urmatorul schimb de apa. Rotala, nu va mai avea nevoie sa o las pana la suprafata pentru a se inmulti, decand am folia tip oglinda la reflectoare, a capatat un rosu aprins superb. Este neingrijit momentan, deoarece ma ocup de alge, si curatarea aparatelor :-) abia astept sa-i schimb estetica duminica sau luni si nu voi uita de sfaturile date.
Sergiu ai berea de la mine chiar daca in urmatoarele poze, s-ar putea sa nu mai vezi pogostemonul in partea stanga
nu . Inca, ce ai tu acolo nu e nimic
intr-adevar este blyxia, dar nu este pe mai multe nivele.
A crescut asa, deoarece inainte, aveam partea din spate mai umbrita, si ea s-a inaltat asa
cu cat pui mai aproape de luciul apei..... chiar asa l-am montat eu acum, si pot sa zic, ca ar trebui sa bag co2 cam 4-5 bule pe sec, ca sa ramana ph constant, deoarece am valuri si se produce oxigenare, si co2 il elimin.
eu astept sa vad ce preturi sunt la berceni, daca depasesc 13 mil, eu unul aleg germania
te rog noteaza denumirea exacta si pretul la fiecare. mc
se lauda lumea, am zis sa ma laud si eu putin :-), dar mai am de munca la el
image
olinno wrote:
cred ca ventilatoru acela scoate aeru, ii ventilaotr ce se foloseste in wc unde nu este geam, sau in bucatarie, etc.

poate scoate sau trage, depinde cum il asezi, dar din poza lui, eu vad ca trage aer din exterior si sufla in apa
image
image
Ce e drept, este ca imi oxigeneaza apa, am marit putin numarul de bule de co2. pe lung nu am cum sa-l pun daca asta nu face treaba buna, am sa montez pe lung ceva mai micute.. voi vedea
na bine asa, ca mi-ai dat si mie ideea, mai ales ca aveam si eu unul prin casa, l-am montat in 30 min, si in urmatoarele 30 min deja mi-a scazut 1 grad
am sa pun o poza peste cateva ore, si sa va zic ce temperatura voi avea. Pana acum aveam 29, acuma in momentul de fata 28
pana la urma ai gasit chiller?
spuneti-mi si mie daca stiti o sursa mai ieftina decat acesta:
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/1cca8a7978d8007d01fc954c8b651f20/cl/details/cnid/15243fb6bfc702475.99207717/anid/185031/Hailea%20Titanium%20chiller%20HC-250A/
am cautat e-bay dar nu am gasit prea multe. Am cautat alte site-uri dar preturile sunt mari
eu cred ca l-a pus sa bata aerul direct in apa, dar ce nu inteleg, Ai facut gaura in capac?

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: