[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
nu stiu cum e cu granita cand e vba de pesti,dar am un sfat:
Vinde/doneaza tot ce e viu pt a nu sta cu stresul transportului/amenzilor din cauza pestilor/coralilor. o sa poti sa bei o cafea linistit fara sa te tot uiti la temperatura,la pesti si poate cand ajungi ai parte si de neplaceri. Daca totusi doresti a iti pastra actalul stoc,iti doresc drum bun si toate cele numai de bine ^^
nu ii vad bine pe niciunul din pestii de mai sus.
Adrian,sa sti ca mie mi s.a intamplat odata,prin 2014 parca,aveam niste zebre amarate salvate din petshop,iar la un moment dat,uneia roz i s.a intamplat ca dintr.un punct rosu pe abdomen,sa i se ttansforme intr.o explozie de stomac,i.a pocnit efectiv stomacul,dar ea inota fara probleme.....nu am mai vazut asa ceva...a trebuit sa o inlatur
Fierbe.le inainte glumesc

Asa cum a spus si koala,pot muri fara sa sti,dar pt a nu patii ceva super nasol,asigura.te ca ai o populatie de melci de substrat. ei pot consuma rapid orice materie,in special in stare de descompunere.

ia pleco mic ^^
+1 ,iar ca o completare,eu nu recomand manado in combinatie cu substrat fertil incepatorilor;manado este un substrat usor ce se rascoleste repede.
lasa sae,ai o problema masiva. ai 5 jack dempsey in 60l...
adrian, daca filtrul/prefiltrul are garnitura,a spala buretii la 2 /3 zile wste dezastruos pt etanseizare. curata buretii odata la 10/14 zile,acel maro murdar e benefic,nu trebuie inlaturat intotdeauna de tot.
la magazin nu vei gasii informatii,ci mai mult te vei zapacii. deocamdata nu mai cumpara pesti,se poate ca si pe cei ce i.ai luat sa fi fost deja bolnavi.
radacinile ee vor scufunda ele,mie mi s.au scufundat in 3pana la 5 zile...
da,nu am avut nicio mortalitate,cel putin asa cred,caci melcii de substrat se pot ocupa de un guppy intr.o singura noapte ^^

acum am noi puiuti,am vazut 4 supravietuitori printre plante,sa speram ca or sa sipravietuiasca macar 2 ^^
nu,stai linitit. Nu vor exista agresiuni,ba mai mult nu vor avea nicio treaba unul cu altul.

Cat despre faptul ca un caras are nevoie de 40/50l de apa,cei mai multi nu cred si li se pare absurd,insa...de indata ce cresc,spatiul le devine mic,caci sunt pesti agitati mereu,ce sunt pe toata suprafata acvariului.
raspunzand strict la intrebare,Da,carasii merg cu ancistrusii...in 45l nu e mult dar nici prea putin,am vazut cazuri mai grave....in caz de creste prea mare,vei vedea daca acvariul este sau nu neincapator. pana atunci,poti lua linistit 1/2 ancistrusi,dar ai grija sa nu ti se ofere Pleco.
eu am niste bunocephalusi extraordinari. nu prea ii vezi,dar...ii vezi ^^ poti sa iei eventual niste de aia lungi cu coada filamentoasa(lung si subtire,nu mai stiu cum se numesc acum).
Ca idee de sanitari,poti vedea pe nevertebrate la categoria de sanitari
bai...felicitari din nou,pietrele alea sunt bestiale. plantele....completeaza...
foarte frumos ce zici,imi place faza cu zona dark si cealalta cu plante. Am mai vazut asa ceva aici pe forum,mi.a placut si mie,e foarte simplu cu impact major de exemplu,la bazinul meu de 330 cu lungimea de 120 am pus corp de iluminat de 50/60cm(sper sa nu ma insel la lungime) cu 2 neoane,lumina calda si rece(fara reflector). Efectul de shivering cand out.ul filtrului e indreptat in sus face tot efectul ^^ Apoi am achizitionat un alt corp de iluminat de 120 si alte acvarii,asa ca cel de 50/60a trecut la alt acvariu,iar cel de 120 la cel de 330...ce vreau sa spun este ca abia astept sa vad ce faci,caci cu maxim 50 de lei in dedeman sau bricostore iei si corp de iluminat si neon Philips (nici slab nici puternic). Plantele mele cresc continuu de 2 ani fara co2,cu neoane Philips si program de iluminat haotic-cand aveam timp-cand imi amintesc.
Te contrazic totusi cu ceva,dar care e in avantajul tau: sa sti ca era aici pe forum un user(nu mai stiu cum il cheama,sper ss citeasca asta) care a crescut niste discusi in spatiu suficient dar in nicio conditie speciala,dovada faptului ca asa cum obisnuiesti pestii,asa ii ai(astea sunt cuvintele lui). A dovedit ca daca pestii ii iei de mici si ii inveti cu schimburi de apa zilnice,ph stabil si totul ca la carte,la prima saptamana in care esti plecat sa zicem,se pun in cap,patind numai dezastre. Insa daxa le oferi conditiile minime/medii de trai,in care nu este totul facut cu microscopul,pestii se obisnuiesc cu oscilatiile de trai bun/mai rau. Bineinteles, aici tine mult si de provenienta pestilor,organismul lor si asa mai departe,insa ce m.a impresionat a fost faptul ca era vba de discusi,ce erau in perfecta stare,spre deosebire de ai alotra care se "osifica" la primul schimb de apa neefectuat la programul stabilit. Deci la pestii pretentiosi nu chiar INTOTDEAUNA trebuie sa ai EXACT la milimetru totul. La discusi tine si de noroc de multe ori,dar cum mie nu imi plac pestii molateci,ii aduc in discutie doar ca exemplu general

Ca o completare,sa sti ca nu trebuie sa te anuntam personal ca faci parte din "clanul pestofililor", deoarece te autoproclami singur de indata ce ai grija si interes fata de acest hobby.
hai sa fiu carcotas ^^ :
Acvariul ala mie mi se pare gol,plus ca...daca vreau sa am plante,sadesc in gradina niste ceapa
Acum la modul serios,ai un acvariu mai mult decat frumos,ai realizat cu propriile maini si dedicare ceva ce multi incearca ani de zile. Ma bucur ca ai fost "autodidact" si ne.ai ascultat chiar si atunci cand ne.am i fipt in tine

Si in ultimul rand,urmatoarea mea pretentie personala de la tine:
-ori inca un acvariu mai mare si pui ceva hardscape(nisip+o creanga si pesti) unde pestii sa iasa in evidenta
-ori in acest acvariu sa se vada naibii ceva special,pe mine -din nou personal- plantatele ma lasa rece,nu vad nimic stimulant in "uoichi",vreau sa vad ceva pesti ce nu i.am mai vazut demult sau ceva ce nu am vazut deloc. Acum eu stiu ca fiecare cu gusturile lui,voi gradinarii daca ati putea sa nu aveti niciun peste,dar sa fie plin de fire de iarba,dar...surprinde.ma !

Cam asa as vedea eu evolutia ta,caci....hai minte.ma si spune.mi ca nu ti se pare ca acvariul ce il prezinti nu si.a atins apogeul. Pe scurt,pur si simplu vreau sa te vad cu ceva cu care sa ma surprinzi placut,dar nu numai pe mine,ci pe tine in primul rand,indiferent de natura evolutiei tale(olandez,hardscape,blackwater)

Ape limpezi,pestisori sanatosi si un sincer Felicitari !
acea alga se nuneste hair algae,caci este ca firul de par....de obicei apare de la prea multa lumina,mai precis program prea indelungat...dispare grei,dsr cu rabdare o sa o elimini.
Scurtwaza timpil de iluminat de la 16 la 22 aa zicemsau chisr mai putin,ori de dimineata,depinde cand ai tu timp sa te uiti la acvariu si elimini tot ce vezi fir de par,cu mana....ar mai fi ceva solutii de eliminat algele,dsr hai sa nu ne avantam aiurea intr.un biotop superb ca al tau
haha,ma bucur ca ai inteles cate ceva,se pare ca ai facut si intreprins
ABSOLUT TOATE greselile ce puteau fii facute,dar...ciclul vietii...pestii mor,noi invatam pt ca altii sa o duca bine. Am mici obiectii totusi:

2: apa de la rpbinet nu se tine o saptamana,este suficient si 14/16 ore,multi zic 24h....Intr.o saptaman de stat in bidoane,numai apa curata nu va mai fi.
3: in legatura cu sarea,noi avem o vorba: de ce sa ne legam la cap daca nu ne doare capul ? Este recomansabila in cantitsti mici la pestii salmastrii,insa jur ca am vazut molly murind de batranete fara pic de sare adaugata...

Cel mai simplu: lasa.le in apa direct si se scufunda ele in 2/3 zile...
lasa naibii,nu te simtii jignit ^^ oriunde sa fie, numai sa invatam odata acvaristica

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: