[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Schimbare semiautomata apa  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Masterblaster
Junior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2018 06:56:05
Messages: 53
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Salutare !

In cateva zile imi va ajunge un acvariu de 100 x 40 x 45 ( 180 L ) . Cum asta inseamna un schimb de apa de 45-60 l schimbarea pur manuala nu e deloc o solutie buna pt mine. Pentru ca nu am experienta cu un acvariu asa mare vreau sa intreb cum as putea semi automatiza cat mai ieftin si simplu chestia asta ? Specific ca stau la apartament , acvariul o sa fie la aproximativ 85 cm inaltime . Am vazut pe cateva site-uri niste solutii de schimb automat pe la 200 lei + dar sunt sigur ca exista alte solutii.

Pana acum strict pt shimbarea apei am luat doar 2 galeti de 22l (ca containere pt tratarea apei si aclimatizare cu temperatura locuintei )



ErmoFerri
Membru de baza

Joined: 10/01/2003 14:09:34
Messages: 437
Location: Dr Taberei, Bucuresti RO
IP:
Offline

Ce solu?ie ai g?sit pân? la urm??

Acvarist amator de senzartii tari si stralucitoare

http://www.ermoferri.ro
[WWW]
Masterblaster
Junior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2018 06:56:05
Messages: 53
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Un furtun de 10 m (de la acvariu la baie) + pompa de recirculare + container din plastic de 60L. Cand golesc... pompa e in acvariu , cand umplu pompa e in container.
um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4719
Location: Berks
IP:
Offline

http://www.reefloat.com/index.php/products/auto-water-changer-units

https://www.theaquariumsolution.com/product/8164/301

etc.

___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
Apollo
Member
[Avatar]

Joined: 03/09/2017 11:07:18
Messages: 122
Location: Brasov
IP:
Offline

Te-ai gandit sa folosesti un filtru cu carbune activ si un robinet electric( gen delimano)+ sera aquatan?
Ma bate si pe mine gandul sa fac o asfel de instalatie dar deocamndata mai astept.
Singura problema pe care o vad este setarea temperaturi la robinet.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/11/2018 20:37:16

Deliabiba
Member

Joined: 15/12/2017 17:53:13
Messages: 152
Location: Maidstone, UK
IP:
Offline

instalatia mea este aproape gata.
momentan este "semi automata"... adica deschid un robinet -- se goleste apa din acvariu. deschid alt robinet se umple acvariu

am primit toate componentele necesare pt automatizare (electrovalve, timere, senzori de nivel) trebue sa gasesc numai timp sa le montez si sa ii dau drumul

pentru a evita problema cu incalzirea o sa il programez sa schimbe apa tot la 2 zile sau poate chiar in fiecare zi, asta ar rezolva problema cu incalzirea apei de la robinet
paradoxx
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 2359
Location: Dr tr severin/ Brad-Hunedoara
IP:
Offline

invii si eu un topic,fiindca mi se pare mai ok sa reinviem topicuri ce pot fi citite din nou decat sa cream altele si altele si altele.
Din discutia de mai sus,reiese ca pot pune apa in acvariu incalzita de la robinet Delimano? intreb,pt ca nu stiu principoul de functionare,daca are cupru si in ce cantitate imi poate afecta nevertebratele sau daca mineralele din apa sunt eliminate complet la incalzirea instant,devenind astfel o apa...."plata". Stie cineva cu aproximatie ce proces sau in ce masura este transformata apa sau daca se schimba ceva la proprietatile ei ?

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Deliabiba
Member

Joined: 15/12/2017 17:53:13
Messages: 152
Location: Maidstone, UK
IP:
Offline

cel mai simplu este sa masori conductivitatea apei in uS nu in ppm de la robinet si apoi conductivitatea apei "incalzite" si vezi daca este diferenta.
ceea ce numesti tu apa plata nu cred ca este ceea ce te astepti - prin fierbere se depun o parte din sarurile din apa / calciu - dar nu cred c a se depun asa multe incat sa fie mare diferenta ca nu o fierbi pt o 1, 2, 3 ore

problema cu incalzitu apei am rezolvat-o punanad un "flow restrictor" de 400ml/minut - asta face ca apa sa curga incet iar incalzitorul din acvariu face fata cu brio la incalzirea apei

This message was edited 1 time. Last update was at 07/11/2019 19:40:08

paradoxx
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 2359
Location: Dr tr severin/ Brad-Hunedoara
IP:
Offline

multumesc de raspuns,ma bucur ca ai rezolvat. pe mine ma bate talentul cand e vba de Dyi

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 1593
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Online

Doar fierberea apei duce la "pierderea" unor saruri din apa - care ar putea duce la scaderea duritatii. Oricum altele (marea majoritate de fapt - gen NaCl) devin mai solubile la temperaturi mari. O data cu fierberea apei se pierd si cam toate gazele dizolvate - O2, CO2 sau Cl. Incalzirea apei cu circuite de incalzire rapide nu duce la fierbere - exista pe undeva un circuit de siguranta care nu lasa apa sa ajunga peste o anumita temperatura.

Sa aveti pesti sanatosi, plante frumoase si apa limpede.
paradoxx
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 2359
Location: Dr tr severin/ Brad-Hunedoara
IP:
Offline

multumesc de lamurire,sunt fericit ca mi.am luat Delimano,la requestul sotiei(uimitor!). si acum totul e mai simplu ^^ vedem factura la curent )

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com