Message |
|
akaware wrote:s-a dat? daca nu, as fi interesat.astept un pm
Poftim te luminez eu
In cadrul ariei DONATII va rugam sa respectati urmatoarele reguli:
- Nu postati cereri de donatii. Rubrica se adreseaza celor care au ceva de dat si nu doresc nimic in schimbul produselor oferite.
- Toate produsele donate trebuie sa fie din domeniul acvaristic.
- Userii trebuie sa aiba completata rubrica Location din profil.
- Incercati sa oferiti detalii despre produsul donat (stare de functionare, defecte, stare de sanatate, etc).
- Precizati o modalitate de contact. Un e-mail, numar de telefon, faptul ca doriti sa fiti contactati prin mesaje private, etc.
- Dupa efectuarea "tranzactiei" initiatorul topicului trebuie sa precizeze ca anuntul nu mai e de actualitate, se poate inchide, etc.
Posturile care nu respecta aceste reguli pot fi inchise sau sterse fara atentionare.
Topicurile ce nu primesc niciun reply in termen de o luna (cu exceptia celor Sticky) vor fi inchise.
Administratia.
Ceea ce este subliniat cu negru nu ai tu!
Ceea ce inseamna ca trebuie sa treci la rubrica despre noi sa iti faci prezentarea nu intri direct la aria ,, donatii "
Aici pe forum treaba nu merge astfel de la mine deja ai 1 bila neagra.
Ape limpezi!
|
 |
|
Cred ca s-a mai spus dar o mai spun eu odata.
Ce e frumos si lui Dumnezeu ii place 
|
 |
|
alber wrote:Hai mai oameni buni sa incercam sa fim un pic mai profi, un pic mai expliciti si coerenti in exprimare.
kazaku wrote:Plus ca ai schimbat filtru si probabil nu ai curatat filtru in acvariu
Cum vine asta? Filtrul se spala in acvariu, sau in apa scoasa din acvariu intr-un vas?
Avansatul wrote:sa ceara jeg din filtru
Chiar asa? Cred si eu ca se uita vanzatoarea crucis. Iar daca te-ai bazat pe faptul ca nu stie de bacteriile ce colonizeaza un mediu de filtrare (si ai facut un pic de misto de ea) ei bine tot ai gresit. Ii puteai explica tu cum sta treaba cu ciclul azotului (nu cu ciclarea) si obtineai pentru toata lumea un plus valoare
Nu a facu nimeni misto de nimeni ,, jegul din filtru " este defapt apa murdara care iese cand speli filtrul la asta ma refeream, cand am vorbit cu, colegul i-am zis sa ii ceara vanzatoarei sa ii stoarca un filtru intr-o punga, dupa aia vanzatoarea confuza i-a dat tot buretele.
Aici a fost exprimarea mea de vina dar nu era vorba de misto.
|
 |
|
Mai are mult si bine pana sa nasca, cand e pregatita sa nasca pata neagra devine foarte mare....
|
 |
|
Scoicile afecteaza foarte mult duritatea apei, este recoamndat sa fie eleminate toate din acvariu.
|
 |
|
kazaku wrote:Pune filtru sa bata in sus, sa faca valuri. E normal sa iti moara daca nu ai facut ciclarea. Plus ca ai schimbat filtru si probabil nu ai curatat filtru in acvariu. Incearca sa nu mai faci modificari din astea radicale. Sau daca faci, pastreaza apa si bacteriile din filtru. Degeaba bagi albastru de metilen in apa, nu ai virusi sau paraziti, ai lipsa de bacterii
Filtrul nu este nou, la recoamndarea mea i-am sugerat sa mearga la un petshop si sa ceara jeg din filtru, la care vanzatoarea confuza i-a dat tot buretele.
|
 |
|
Solutiile acelea sunt pentru apa, respectiv fertilizanti pentru plante fier daca am vazut eu bine si ceva pentru filtru..
|
 |
|
Arata interesant, cam cat te-a ajuns tot proiectul?
|
 |
|
R4du wrote:O singura observatie am la ce a zis @Avansatul...manado nu e substrat fertil. Este substrat inert.pt plantat se pune, daca mergi pe gama jbl, substrat fertil Aquabasis plus 2-3 cm si peste se pune jbl manado 3-4 cm. Substratul se pune in cadere, ca sa dea senzatia de adancime in acvariu. Ce inseamna in cadere, adica in fata sa aiba cca 4cm grosime si urca spre spate progresiv pana la 7_8cm.
Multa bafta cu acvariul. Ape limpezi si pesti sanatosi. Stima
Stiu ca nu este substrat fertil, vroiam sa zic in combinatie cu Aquabasis eram si pe fuga, trebuia sa plec si cand am venit acasa am vazut ce am scris dar nu mai puteam corecta ;)
|
 |
|
Eu unul as alege tot varianta Eheim mai ales ca este firma nemteasca de acolo  .
Daca esti incepator ar fi ok ca pentru inceput:
1. Hotaraste-te pe ce acvariu iti cumperi.
2. Gandestete bine daca vrei sa fie plantat sau nu, daca vrei plantat iti recomand sa iti cumperi susbtrat fertil cum ar fi Mandano sau Tropica Plant Grow.
3. Poti ajuta ciclarea acvariului cu anumite produse care au culturi de bacterii ( intreaba prin PetShop`urile de acolo e imposibil sa nu aiba )
4. Trebuie sa astepti ciclarea acvariului 3-4 saptamani.
5. Filtrul trebuie sa functioneze non-stop.
6 Lumina sa nu depaseasca pe zi 6 - 7 ore ( pe perioada ciclari) dupa ciclare poti creste treptat pana la maxim 10 ore de lumina.
7. Ai grija la amplasarea acvariului, sa nu fie in bataia soarelui sau sa fie langa o usa care se deschide pe aceeasi parte cu acvariul.
8. Ca decor nu recomand sa pui scoici din care iese aer perdele de aer sau altceva. Mai frumos arata o cioata ceva cu niste plantute pe langa ea decat plasticaraie.
9. Ar fii bine sa citesti ciclul azotului care il gasesti aici : http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Spor la invatat 
|
 |
|
Categoric nu este gravida ;)
|
 |
|
O poza face cat 1000 de cuvinte, ca sa ne putem da seama mai usor.
Deobicei cand femele sunt gata sa nasca pata aceea neagra devine foarte accentuata se mareste si define foarte mare.
Femela incepe sa se agite inotand sus jos in acvariu si respirand foarte repede.
Daca ai maternitate pune-o inauntru, daca este din bolul de 6l nu te astepta sa iti traiasca vre-un pui deoarece este un acvariu foarte foarte foarte mic....
|
 |
|
stefanp wrote:
kazaku wrote:Pai tu ai curatat furtunul de bacterii. Chestiile alea maro din furtun erau
colonii de bacterii.
Filtrarea nu sta in bacteriile alea depuse pe furtun ...
Coloniile de bacterii stau in buretii filtrului, de ce crezi ca se pune burete in filtre? sa se faca bacterii.
Ca daca ar fii dupa cum spui tu am pune numa furtune in acvarii si ar fi deajuns ;)
|
 |
|
Bun venit 
|
 |
|
Gradinite, asta ai in acvariu, creveti erau cu toata clasa la o actiune altfel =]
|
 |
|
flavius2308 wrote:
qwerty wrote:Salut. Revin cu un update la bazin 05.04.2014. Stiu, am sa fac si un jurnal
Foarte misto acvariul  .
As vrea sa te intreb daca ai idee unde se incarca butelii de CO2 in Timisoara. Si daca incarca si butelii de 500 g.
Mersi.
Centre de incarcare stiu sigur ca sunt, dar nu stiu daca incarca butelii asa de mici, eu te sfatuiesc sa iti iei una mai mare, pretul nu o sa creasca la incarcare, ba din contra o sa scada.. 
|
 |
|
Foarte frumos update 
|
 |
|
Bun venit 
|
 |
|
Bun venit, frumos discurs 
|
 |
|
Mai lipeste de acolo din spate un Hrib ceva si putem spune ca suntem la bureti =]
|
 |
|