| Message |
|
|
|
4 pui ! sa-ti traiasca !
|
 |
|
|
|
Nu cred ca trebuie sa te gandesti doar la ciclide daca vrei un acvariu fara plante.Linistit poti imita un colt de natura fara plante,poti pune nisip,pietris,diferite crengi si faci un colt dintr-o balta unde nu cresc plante dar asta nu inseamna ca pestilor nu le place.Pe urma poti popula cu pesti care se inteleg intre ei,linistit merg in astfel setupuri neoni,corydoras,scalari,discusi,ramirezi,gurami,colisa lalia,etc. (am zis multi dar trebuie sa verifici compatibilitatea lor pentru a-i pune impreuna in acelasi setup ).
Ideea este ca de multe ori cei cu acvarii plantate iubesc mai mult plantele decat pestii tocmai pentru ca intr-un plantat e mai dificil de crescut pesti,vietuitoare,datorita CO2-ului,fertilizantilor,etc.Pe cand intr-un acvariu fara plante poti pune mai mult accentul pe pesti,totul e sa fie compatibili,sa ai o apa curata si aerata si sa-ti placa imaginea pe care o vezi cand privesti acvariul.
Acvaristica are multe "ramuri" sa zic asa,pe oricare mergi este ok atata timp cat esti multumit si pe cat poti nu chinui pestii.
|
 |
|
|
Superb !
|
 |
|
|
|
Interesant !
Un start frumos, sa speram ca la fel va fi continuarea.
Felicitari si mult succes !
|
 |
|
|
|
Se comporta asa cand sunt gravide iar masculii le tot hartuiesc.Se ascund in diferite locuri pentru odihna,este bine sa ai ascunzisuri din plante,lemne,pietre pentru un trai bun.
|
 |
|
|
|
Posibil !
Totul depinde de timpul trecut de la fecundare.Am avut 2 femele de platy si era clar ca una din ele trebuia sa nasca deoarece era foarte bombata si avea si pata neagra la coada.Am separat-o si in cateva zile a nascut 8 pui,in aceasi noapte cealalta femela in acvariu comunitar a nascut 22 de pui (atatia am gasit si salvat dimineata).
Concluzia: Amandoua erau gravide dar una prezenta simptome mai accentuate in schimb cealalta a facut de 2 x mai multi pui desi nu ziceai ca-i gravida.Totul sta in notarea ultimei fatari si anticiparea urmatoarei in functie de nr. de zile purtatoare de sarcina la fiecare specie.
Acum fiind cumparati pestii recent nu-ti ramane decat sa astepti ziua cu pricina care poate fi maine poimane sau chiar dupa 2 saptamani.Femela ta arata a fi gravida dar poate e si grasa deci burta nu poate spune ca maine va naste.
Succes !
|
 |
|
|
|
Parerea mea,arata mai bine pe negru.Da un efect de profunzime ca si cum ar mai fi continuare dupa "tufa de ierburi".
|
 |
|
|
Nu i-am dat si probabil nici nu-i voi da pe motiv ca nu se inghesuie lumea la a achizitiona astfel de pesti mai ales de pe net.Probabil sunt destui prin magazine,oricum sunt niste pesti foarte frumosi si activi.Cel mai probabil moss-ul care si-a dat drumul bine la crestere nu va fi tuns scurt si va adapostii populatia tanara de creveti si sper si puii de panda.Deci vom traii si vom vedea  .
|
 |
|
|
|
Cred ca doua filtre interne sunt prea mult deoarece sunt inestetice.Ori unul bun ascuns cat de cat sa nu atraga atentia,ori un intern si ceva extern.La cei 80 de litri este pacat sa dai o nota mica acvariului ocupand spatiul cu aparatura .Atentia trebuie indreptata inspre pesti,plante,scape.
Iti doresc succes !
Oricum fiecare face ce vrea,la unii probabil le place asa,dar eu zic sa incepi mai frumos mai ales ca ai la indemana acest site ( si netul) de unde poti invata multe.
|
 |
|
|
Crevetii mai scapa dar mai tare ma supara faptul ca imi depun corydorasii panda iar ei imi pescuiesc puii cand acestia mai ies la suprafata.Daca as avea plante de suprafata poate ar mai avea sanse dar cum am plante pe substrat nu as vrea sa fac umbra.Deci ma gandesc sa-i dau si sa aduc ceva boraras brigitaie,ceva rasbore,ceva pesti mai putin agresivi sa zic asa
Cat despre setup:Mersi !
|
 |
|
|
|
Schimbare de o saptamana ! Asta este startul si vreau sa il las asa o vreme sa vad cum evolueaza si cum va arata mai incolo cand vor mai creste plantele.
|
 |
|
|
|
Vand 5 buc. White Cloud Mountain minnow pesti de acvariu, adulti, sanatosi si jucausi. Motivul pentru care renunt la ei este ca nu prea sunt compatibili cu ce am eu in acvariu.
Pret pentru toti 5 = 15 lei. Nu se vand la bucata deoarece sunt pesti de card si le place sa fie minim 5- 6.
Schimb si cu creveti.
pestii sunt exact cei din poze !
|
 |
|
|
 Desigur ca mananca puii de creveti ! Sunt pesti foarte agili si rapizi.Si eu ma gandesc sa-i dau deoarece mi-au papat puii de la Corydoras panda pana la ultimul  Crevetii au oua sub coada dar puii numa nu mai cresc  Am destul moss si plante dar si ei au destul timp de vanatoare.
|
 |
|
|
Nu pot decat sa felicit initiativa si startul din prezentare  !
Succes in continuare !
O sa urmaresc cu interes evolutia !
|
 |
|
|
|
Pai din cate stiu eu crevetilor le plac tunelurile,in ele se ascund,dau drumu puilor,deci este posibil sa ia testul de CO2 pe post de ascunzatoare.Poate chiar au scos pui dar sunt inca mici sa-i vezi.Daca ai multe plante si mos-uri atunci o sa-i vezi abia mari.Eu anul trecut pana nu am desfintat acvariul nu stiam ca am 11 pui,cand i-am vazut aveau deja 7-8 mm.Si mai este varianta sa fie trasi de filtru si omorati sau papati de minow,sunt pesti tare agili si buni vanatori,chiar daca au gura mica .Deci daca femelele tale au avut oua sub coada si le-ai vazut undeva la 2-3 saptamani cu ele atunci sigur au dat drumu puilor,intrebarea este ce s-a intamplat cu puii ?!
Sper sa fie varianta in care inca nu i-ai vazut dar sunt acolo undeva ascunsi !
Bafta !
|
 |
|
|
Intrucat am setat un acvariu de 50 de litri ma vad nevoit sa instrainez nano-ul de 24 litri.Nu am spatiu si pentru el si sa-l tin degeaba nu are rost.
Deci se vinde:
Acvariu home-made sticla 4 mm lipit cu silicon transparent.
L 40 cm X l 20 cm X h 30 cm = 24 litrii total.
Colantat cu colant alb pe spate.
Are un suport din PAL negru care este si capac.In acel capac rabatabil sunt amplasate 2 neoane 8w
1 Neon Osram Lumilux de Luxe 930....deci IRC aprox 9 ,temperatura 3000 K.
1 Neon Philips TL 765...deci IRC aprox 7,temperatura 6500 K.
Plantele au mers binisor cu acest sistem de lumina,bineinteles cresterea conditionata si de CO2 si fertilizare mai buna sau mai slaba.
Pretul pentru tot ce este mai sus a fost peste 120 lei (numai neoanele si corpurile au fost peste 60 lei)
Acvariul este cel din poza,pozele sunt din timpuri diverse si le-am pus aleatoriu pentru ca in fiecare se poate vedea ceva anume (colant,suport cu capac,model,etc.).Pot face si poze mai in detaliu la cerere pe e-mail.
Pret pentru tot 80 lei ! Asigur transport in Zalau (posibil in Salaj,depinde de locatie) Cluj-Napoca si Satu Mare (mai rar).
Se vinde si pe bucati astfel:
Acvariu 25 lei
Suport daca se vrea 10 lei
Corpuri neon 15 lei bucata (sunt model ca asta http://www.clubafaceri.ro/12477/corp-neon-8-watt-t5-model-1177224.html)
Neoane 8 lei buc.
Prin Posta trimit cu ramburs ce se poate transporta in conditii ok.
Accept si schimburi cu :
Creveti (orice natie  )
Pesti mici ca rasbore,boraras brigitaie,etc.
Filtre,pompe de apa (minim 400l/h)
Lemne mopan
Material filtrant
etc.
|
 |
|
|
Frumosi si foarte blue !
Bafta la scos pui
|
 |
|
|
|
Se stie ca acesti pesti sunt tare jucausi,agresivi,deci este posibil sa se fi ranit din greseala sau cu intentie.Incearca sa iti dai seama daca este o boala sau un accident prin faptul ca boala zi de zi se agraveaza iar ranile din accidente zi de zi se vindeca.
|
 |
|
|
anedelcu wrote:Nu stiu cum ai reusit sa obtii pozele alea cu cloud mountain, mai ales ca sunt facute cu un tel mobil. M-am chinuit ieri mult timp si nu am reusit, sunt extreeem de activi. Incerc dupa schimbul de apa sa fac un filmulet cu ei (sa nu se vada diatomeele de pe sticla  ). Ai mei sunt diferiti...bine. Nu sunt transparenti (nu se vad maruntaiele) si mai arginti, mai inchisi la culoare parca nu asa roz.
Doar pozele la acvariu le-am facut cu telefonul,cele la pesti cu un Samsung si un Canon (asta dinala cu obiectiv mai lung,digital,nu mai stiu modelu) am dat pe zoom si am focalizat bine de asta au iesit mai bine.Exista la aparate si modul de facut poze cu stabilizare (apare ca o palma) si astfel reusesti sa prinzi si pestii mai activi.La filmare parca ies detaliile mai bine decat la poza,deci bafta !
stefanp Posibil cand schimb substratul sa mai schimb aranjamentul,mersi de idee
|
 |
|
|
Salut !
Temperatura este intre 20-22 de grade,nu folosesc incalzitor deoarece ce am eu in acvariu prefera aceasta temperatura,la vara va fi o problema temperatura pe care va trebuii sa o scad.
Schimbari o sa mai fie la decor deci este posibil sa mai mut pietroaiele,as fi vrut sa dau o panta usoara dar nu pot din cauza Corydorasilor care indreapta tot in cateva zile.Ma gandesc sa fac panta din plante si din tunsori,o sa vad ce o sa reusesc.
Lumina cand am facut pozele era un bec eco de 20 w cel din descriere si am mai pus un neon de 8 w 930 osram pe care l-am luat de la nano dar doar asa sa fie suplimentar pana azi cand am mai pus un bec eco la fel.Deci acum sunt 2 X 20 W becuri din descrierea de mai sus.O sa vad in cateva saptamani cum isi fac treaba.Bineinteles mai trebuie sa le integrez intr-un capac de tabla usor cu ceva reflectoare,dar asta peste cateva zile sa am timp de umblat.
Pozele le-am facut cu telefonul cumnatului,ceva tableta (nu mai stiu exact de care) dar le-am mai modificat cu photoscape la culori si lumini deoarece fara un aparat performant este greu sa prinzi lumina reala,culori,detalii.O sa fac o filmare mai incolo poate fac rost de un aparat mai profi,dar asta cand o sa am ce fotografia.
Substratul nu este ok deoarece abia am 3 cm,nu am gasit pietris ok in Zalau ca si granulatie si atunci l-am folosit tot pe cel din nano.Cat de curand o sa incerc sa il schimb cu ceva pietris in cantitate mai mare (imi trebuie undeva la 10 litri),poate ajung pe la CJ si caut ceva p-acolo.
Asa incet si cu rabdare o sa le pun cat de cat la punct pe toate.
|
 |
|
|