[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
plante fara substrat fertilizant  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Maniacu
Junior member

IP:

Salutare. Am un acvariu de 63L si m`am hotarat sa`l mai armonizez cu niste plante, din pacate nu am nici substrat fertilizant nici sistem CO2. Aseara am observat ca plantele erau "rontaite" si unele erau chiar blegite. Asta ma pune pe ganduri si ma gandesc sa achizitionez un sistem JBL ProFlora bio160 si niste fertilizant JBL The 7 + 13 Balls iar ca iluminare momentan este un Neon JBL Solar Natur T8 15 W 438 mm 9000 K dar ma gandesc sa mai adaug inca Neon JBL Solar Tropic T8 15 W 438 mm 4000 K.

Intrebarea mea este: se merita aceasta investitie ? Oare plantele isi vor revenii sau este obligatoriu sa cumpar substrat si sa o iau de la capat cu plantele ?

Am atasat si niste poze cu plantele (imi cer scuze dar nu le cunosc denumirea)
[Thumb - IMG_0011.JPG]

[Thumb - IMG_0010.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 14/10/2010 09:05:48

cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu este obligatoriu substratul fertilizant. Dar sigur ai nevoie de mai multa lumina.
Co2-ul va ajuta si el foarte mult.
Daca mai pui cateva bile JBL si faci si fertilizare in coloana de apa plantele isi vor reveni.
Spor !

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
Maniacu
Junior member

IP:

am inteles.. si acel sistem co2 este bun am inteles ca are butelie de unica folosinta si ea ar tine cam 80 de zile. de fiecare data tre sa cumpar alt astfel de sistem sau trebuie sa caut butelie ?
cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

Trebuie sa cumperi doar ingrediente pentru prepararea solutiei care genereaza CO2.

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

De la noi nu iti vei lua un mare flit insa te rugam sa deschizi un topic pentru problemele tale. Nu este frumos sa poluezi topicul altcuiva.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
AndreiPro
Member

IP:

Am inteles ca e ok sa continui aceasta discutie. Ma puteti ajuta cu raspunsul la intrebarea: " Pot avea un acvariu plantat sanatos, fara substrat si fara CO2?"

Multumesc,

Andrei
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Maniacu

poti adauga fertilizanti,jbl feropol si feropol24,feropol tabs,poti merge paralel si cu gama Easy Life. Eu spre exemplu am substrat normal si folosesc ce ti-am descris,am plante frumoase si sanatoase .
Butelia de care spui cu siguranta nu il poti reincarca si nu recomand s afaci experienta asta. Poti face si o bomba

fostul user ozy
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

In primul rand revino cu ceva amanunte legate de iluminare. M-ai bagat in ceata cu aia 55 de kW.
As vrea sa mai stiu cate ceva legat de filtrare. Ai spus ca ai piatra de aer, dar filtrarea cum o faci?
Acuma despre plante. Te sfatuiesc sa mai pui niste pietris, stratul pe care il ai tu este insuficient pentru ca plantele sa-si dezvolte niste radacini. Asta daca nu cumva vrei sa pui un substrat fertil.
Fara CO2 iti va fi cam greu sa tii plantele alea. Macar o bomba poti face, vei fi uimit de rezultat. Ar fi bune si niste bile fertilizante, daca nu pui alt substrat, si putin fertilizant in masa apei.
Dar trebuie sa ne lamurim mai intai cu lumina. Fara o lumina corespunzatoare, plantele nu pot face fotosinteza, deci nu se hranesc.

Si deschide totusi un topic nou. Este mai usor de urmarit. Daca mai are si @maniacu creo nelamurire iese o ciorba

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2010 13:31:43

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Maniacu
Junior member

IP:

am revenit dupa ceva vreme si dupa un nou setup al acvariului....

Substrat si fertilizant :

JBL AquaBasis plus 2,5 L
JBL Manado 10 L

Plante :

inca nu le`am invatat

Lumina :

Neon JBL Solar Natur 15 W 9000 K
Neon JBL Solar Tropic 15 W 4000 K

Fertilizant :

Ferropol
Ferotabs

acum ceva poze