[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bamse_il
Forum Index » Profile for bamse_il » Messages posted by bamse_il
Message
am un mic acvariu plantat de 35 l in care au aparut hydre, iar noaptea dupa 1 sau 2 h de intuneric daca aprind lumina se observa pe geam cateva punctulete albe de aproximativ 1mm diametru cu un nucleu putin mai inchis la culoare asemanator unor oua de ceva, dupa ce se aprinde lumina in acvariu dispar.

am vazut pe forum diverse solutii de scapare de hydre dar in acvariu inafara de 4 gupi si 2 pomacea maturi am si vreo 20 de red chery maturi si cativa puiuti, stie cineva un remediu impotriva hydrelor care sa nu ma lase fara creveti, deasemenea are cineva idee ce ar putea fi pseudoouale nocturne?
hranitorul automat e facut de tine?
daca da poti posta ceva poze si detalii despre cum e facut pe DIY?
multumesc de raspunsuri se poate inchide
Am un prieten inebunit dupa betta, si ieri ia murit un mascul de betta din cauza bolii de mai sus ( http://www.nippyfish.net/flexibacter.html ), am cautat un medicament care sa contina ingredientele recomandate pe nippyfish si nu am gasit, am incercat noi ceva cu penicilina dar nu a mers.
Acum cateva luni a mai avut un deces din aceiasi cauza asa ca se poate intampla din nou, intrebarea e stie cineva un medicament folositor in acest caz sau unde as putea gasii Maracyn sau Maracyn-two

[Post New]20/08/2009 15:45:08
Subject: Re:Ajutor
[Up]
MihaiA09
Junior member
[Avatar]

Joined: 10/08/2009 12:06:49
Messages: 24
Location: Deva
Online
cum am spus si in celalalt toppic pot sa le fac o poza doar peste vreo 2 saptamani pentru ca eu sunt intro "excursie" si nu le pot face poze.
~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Yahoo!]
[Post New]20/08/2009 18:12:00
Subject: Re:Ajutor
[Up]
MihaiA09
Junior member
[Avatar]

Joined: 10/08/2009 12:06:49
Messages: 24
Location: Deva
Online
Doamne. Nu stiu ce au pestisorii mei. Azi a mai murit un guppy mascul si un black molly . Nu stiu de ce ai. Asa... sin senin iam vazut intinsi jos la pamant fara cozi. O fii o boala ceva. Dar ajutatima repede va rog.
si inca ceva in alt topic "ajutor" ziceai ca nu poti pune poza ca esti plecat intro excursie dar dupa cateva ore iti vedeai pesti murind in acvariu ????????????????????????????????????
ai rabdare pana poti pune poza si atunci o sa ai si raspunsul
ar putea fi asta
http://animal-world.com/encyclo/fresh/cyprinids/rosybarb.php
sau asta
http://animal-world.com/encyclo/fresh/cyprinids/NeonRosyBarb.php
ar putea fi un pui de xifo dar nu poti sa pui o poza?
s-a rezolvat se poate inchide
toti sunt maturi
demasoni - http://www.flickr.com/photos/41356491@N02/3810432805/in/photostream/
carelus - http://www.flickr.com/photos/41356491@N02/3811249454/in/photostream/
melanochromis - http://www.flickr.com/photos/41356491@N02/3810432711/in/photostream/
1 buc Labidochromis Caeruleus
1 buc Pseudotropheus demasoni
1 buc Melanochromis chipokae(mascul)
de ridicat personal in zona Crangasi , nu ii trimit nicaieri
scuze ca nu am specificat caut cichlidae pitice africane nu mici de varsata(pui)
stie cineva un magazin cu cichlidae mici de vanzare in Bucuresti?
inafara de Hornbach unde aveau Neolamprologus multifasciatus la 25 ron bucata
Ce parere aveti de un asemenea sistem de racire home made?
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1302&pos=16
Se face (cumpara) recipient inchis ermetic umplut (25-75 %)cu un amestec de apa si geata, procent mai mare de cheata, cat se umple se va hotara in functie de rezultatul incercarilor, la partea inferioara se pune o piatra de aer cat mai fina iar la partea superioara o mufa pentru futun aerare care sa duca in acvariu.
Aerul va trece prin acest amestec de geata si apa se va raci si apoi va raci apa din acvariu.
Piatra de aer din acvariu trebuie sa fie tot cat mai fina posibil ca sa se mareasca suprafata de transfer termic dintre aer si apa.
Deasemenea vasul trebuie izolat cu folie de aliminiu si polistiren,(un astfel de vas ar putea fi lada frigorifica de masina -cea simpla- dar nu stiu daca se poate etansa
pai inainte de pompa nu ai cum, iar dupa poti doar micsora volumul de apa vehiculat, pentru a marii fluxul trebuie sa faci niste modificari in pompa, sa maresti gaurile de admisie si evacuare(gasesti pe net diverse exemple) dar asta iti va scadea inaltimea la care ridica pompa
da
e folosit la diverse etansari la masina inclusiv la chiulasa, asa ca sigur rezista la temperatura neonului
e simplu pui un furtun mult mai mare pe descarcare
o idee e sa iei un tub de neon ars t5 sau t8 depinde de ce tip de garnitura ai nevoie, se inveleste in folie pvc pentru alimente (aceea care se lipeste)
apoi se cumpara un tub de silicon pentru masina reziztent la temperaturi inalte(era rosu parca si se gaseste la orice magazin de piese auto) se intinde siliconul pe tubul de neon iar cu o bucata de tub pvc cu diametrul interior mai mare cu dublul grosimii cauciucului de la presetupa, se niveleaza siliconul de pe tub rezultand dupa intarire un tub de silicon de diametrul si grosimea garniturii de la presetupa dar care este si rezistent la temperatura, apoi se taie la lungime si se pun in presetupa
pai astea pentru t8 sunt de 25mm (adica pentru cablu de 25 mm) pentru t5 ai nevoie de ceva egal sau cu 2-3 mm mai mare decat diametrul neonului
 
Forum Index » Profile for bamse_il » Messages posted by bamse_il
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com