1-teava diametru in functie de tipul filtrului exterior pe care il aveti( in cazul meu 16mm interior) cam 20 cm
2-cuter
3-adeziv nontoxic pentru animalute
4-optional pentru mai putin efort t la 45 grade
5- un tip (la alegere) de regulator debit valva ect.(in cazul meu o presetupa electrica pe care o aveam)
teava se taie in doua, o bucata este pregatita pentru admisia principala si se taie in lateral un orificiu unde se va lipi partea ce va trage apa de la suprafata, la un capat se va conecta la admisia filtrului iar la celalat capat va fi pus regulatorul de debit(la mine presetupa)
dupa cum se vede presetupa se poate strange si in acest fel se modifica diametrul orificiului de intrare rezultand debit mai mare sau mai mic
a doua bucata de teava se taie la un capat sa se potriveasca cu prima teava iar la celalat capat se franjureste pentru a face un fel de filtru pentru extragerea de suprafata totodata rupand si tensiunea de suprafata a apei, deasemenea se incalzeste si se stramba astfel incat conexiunea cu prima teava sa se faca sub un unghi de 45 de grade(daca aveti t-ul doar se mufeaza tevile cu ajutorul acestuia)
dupa se pun laolalta piesele cu ajutorul adezivului, pentru proba eu am folosit banda adeziva(provizoriu)
am prins azi noapte unul din punctuletele care apar noaptea pe geam, arata cam
doar ca marginea exterioara si nucleul sunt variatii de alb.
ma gandesc ca ar putea fi pui de Melanoides tuberculata, din care am vreo 4 maturi prin substrat, mai ales ca viteza de deplasare pe geam era spre zero
am un mic acvariu plantat de 35 l in care au aparut hydre, iar noaptea dupa 1 sau 2 h de intuneric daca aprind lumina se observa pe geam cateva punctulete albe de aproximativ 1mm diametru cu un nucleu putin mai inchis la culoare asemanator unor oua de ceva, dupa ce se aprinde lumina in acvariu dispar.
am vazut pe forum diverse solutii de scapare de hydre dar in acvariu inafara de 4 gupi si 2 pomacea maturi am si vreo 20 de red chery maturi si cativa puiuti, stie cineva un remediu impotriva hydrelor care sa nu ma lase fara creveti, deasemenea are cineva idee ce ar putea fi pseudoouale nocturne?
Am un prieten inebunit dupa betta, si ieri ia murit un mascul de betta din cauza bolii de mai sus ( http://www.nippyfish.net/flexibacter.html ), am cautat un medicament care sa contina ingredientele recomandate pe nippyfish si nu am gasit, am incercat noi ceva cu penicilina dar nu a mers.
Acum cateva luni a mai avut un deces din aceiasi cauza asa ca se poate intampla din nou, intrebarea e stie cineva un medicament folositor in acest caz sau unde as putea gasii Maracyn sau Maracyn-two
[Post New]20/08/2009 15:45:08
Subject: Re:Ajutor
[Up]
MihaiA09
Junior member
[Avatar]
cum am spus si in celalalt toppic pot sa le fac o poza doar peste vreo 2 saptamani pentru ca eu sunt intro "excursie" si nu le pot face poze.
~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Yahoo!]
[Post New]20/08/2009 18:12:00
Subject: Re:Ajutor
[Up]
MihaiA09
Junior member
[Avatar]
Doamne. Nu stiu ce au pestisorii mei. Azi a mai murit un guppy mascul si un black molly . Nu stiu de ce ai. Asa... sin senin iam vazut intinsi jos la pamant fara cozi. O fii o boala ceva. Dar ajutatima repede va rog.
si inca ceva in alt topic "ajutor" ziceai ca nu poti pune poza ca esti plecat intro excursie dar dupa cateva ore iti vedeai pesti murind in acvariu ????????????????????????????????????
1 buc Labidochromis Caeruleus
1 buc Pseudotropheus demasoni
1 buc Melanochromis chipokae(mascul)
de ridicat personal in zona Crangasi , nu ii trimit nicaieri
Ce parere aveti de un asemenea sistem de racire home made?
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1302&pos=16 Se face (cumpara) recipient inchis ermetic umplut (25-75 %)cu un amestec de apa si geata, procent mai mare de cheata, cat se umple se va hotara in functie de rezultatul incercarilor, la partea inferioara se pune o piatra de aer cat mai fina iar la partea superioara o mufa pentru futun aerare care sa duca in acvariu.
Aerul va trece prin acest amestec de geata si apa se va raci si apoi va raci apa din acvariu.
Piatra de aer din acvariu trebuie sa fie tot cat mai fina posibil ca sa se mareasca suprafata de transfer termic dintre aer si apa.
Deasemenea vasul trebuie izolat cu folie de aliminiu si polistiren,(un astfel de vas ar putea fi lada frigorifica de masina -cea simpla- dar nu stiu daca se poate etansa
pai inainte de pompa nu ai cum, iar dupa poti doar micsora volumul de apa vehiculat, pentru a marii fluxul trebuie sa faci niste modificari in pompa, sa maresti gaurile de admisie si evacuare(gasesti pe net diverse exemple) dar asta iti va scadea inaltimea la care ridica pompa