[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
surface extractor DIY  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
bamse_il
Member
[Avatar]

IP:

materialele sunt simple:

1-teava diametru in functie de tipul filtrului exterior pe care il aveti( in cazul meu 16mm interior) cam 20 cm
2-cuter
3-adeziv nontoxic pentru animalute
4-optional pentru mai putin efort t la 45 grade

image

5- un tip (la alegere) de regulator debit valva ect.(in cazul meu o presetupa electrica pe care o aveam)

teava se taie in doua, o bucata este pregatita pentru admisia principala si se taie in lateral un orificiu unde se va lipi partea ce va trage apa de la suprafata, la un capat se va conecta la admisia filtrului iar la celalat capat va fi pus regulatorul de debit(la mine presetupa)

image
image
image
image

dupa cum se vede presetupa se poate strange si in acest fel se modifica diametrul orificiului de intrare rezultand debit mai mare sau mai mic

a doua bucata de teava se taie la un capat sa se potriveasca cu prima teava iar la celalat capat se franjureste pentru a face un fel de filtru pentru extragerea de suprafata totodata rupand si tensiunea de suprafata a apei, deasemenea se incalzeste si se stramba astfel incat conexiunea cu prima teava sa se faca sub un unghi de 45 de grade(daca aveti t-ul doar se mufeaza tevile cu ajutorul acestuia)

image
image

dupa se pun laolalta piesele cu ajutorul adezivului, pentru proba eu am folosit banda adeziva(provizoriu)

image
image

a iesit cam asa

image
image
image

si asta e proba ca functioneaza

This message was edited 1 time. Last update was at 18/09/2009 12:41:36

[Email] [Yahoo!]
bamse_il
Member
[Avatar]