[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bazil88
Forum Index » Profile for bazil88 » Messages posted by bazil88
gandeste-te un pic la lipiturile lateralelor cu fundul acvariului , acestea nu vor fi perpendiculare ci oblice iar siliconul va fi inegal distribuit in lipitura
si asta tocmai la baza acolo unde presiunea este ce mai mare.

Ma rog sunt idei si gusturi care nu se discuta , dar asa cum spuneau si ceilalti colegi nu vad partea practica a acestiu acvariu.
Imi pare rau pentru tine si locatarii acvariului, este un inceput nu foarte incurajator, dar ...din greseli invata omul.

Cu siguranta vina iti apartine, trebuia sa pui un polistiren, izopren ceva sub acvariu si nu un carton . Dar cel mai important lucru era sa te asiguri ca suportul (masa) pe care va sta acvariul este perfect plana, pusa la boloboc ( nivela) si sa fie la dimensuni mai mari decat fundul acvariului.

P.S. ce dimensiuni si in principal ce inaltime are acvariul si ce grosime are sticla?

P.S. 2 - aviz amatorilor de acvarii mari facute cu sticla subtire

Detaliaza putin situatia.
A crapat fundul acvariului sau a cedat vre-o lipitura ?
daca a crapat fundul banuiesc ca problema vine de la faptul ca nu ai avut planeitate la suportul pe care a stat acvariul
si /sau nu ai avut un strat de izopren, polistiren sau alt material intre fundul acvariului si suport.

Se poate remedia problema dar trebuie sa stim exact ce si de ce sa intamplat .

Nu ma intelege gresit, plantele cresc si in asa numitul " nisip de balastiera" dar
randamentul precum si calitatea plantelor inclina balanta in favoarea substratului fertil.

Cat despre guppy gestanta ...trebuie sa aiba burta umflata si sa dea semne de neliniste ( inoata dezordonat in sus-ul si jos-ul unui geam al acvariului)
poti s-o separi mai din timp ca nu are ce sa se intample, cel mult sa nu eclozeze toti alevinii .

http://akvariesiden.akvariefisk.dk/forum/thread/?ID=340632&SearchString=Guppy%20gravid?
Eu cred ca da, depinde acum de cata indemanare ai si bineinteles ...poti sa te inspiri din pozele de pe net.
Oricum cel mai important lucru este sa-ti placa tie .
Nu, eu spuneam sa scoti pietrisul ce-l ai tu acum in acvariu ( imi pare foarte grosier ) si sa pui altul mai fin.
Sau sa pui un substrat special pentru acvarii
Ex: http://www.nevertebrate.ro/Fertilizare-conditionare-Substrat-si-nisip/c46_47/index.html
La capitolul fundal totul depinde in final de ceea ce iti place, eu as fi mers pe unul negru sau bleumarin.
De exemplu:
http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/fertilizanti/Sera_Floredepot_2.4kg
sau ceva similar
Filtru extern ar fi cel mai indicat dar depinde de bugetul alocat ( "Tetratec EX 400" , "Aquael MiniKani 80" sau un hang-on mai puternic gen: Hydor "Bravo 200" )
substratul este in functie de ceea ce vrei sa faci ( daca vrei acvariu plantat "la greu" sau plante mai pretentioase mergi pe un substrat dedicat )
daca nu poate fi si pietris granulatie cam cat un bob de orez.
Bine ai venit.
Si felicitari pentru modul in care ti-ai atins scopul

Sfatul meu : petrisul ala mare care iti va acumula multa mizerie si vei avea numai probleme sa-l schimbi cu unul de granulatie 2-3 mm ( bob de orez)
sau cu un substrat dedicat. Pune filtrul si incalzitorul unul linga altu' si mascheaza-le cu o tufa de plante iar fundalul ala schimba-l cu un autocolant negru.

este gestanta, dar mai are pana sa nasca
Salut si bine ai venit!

Ar fi bine sa incepi cu : http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
si mai apoi cu http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

Totul depinde de indemanarea ta,
de murit nu moare pentru ca elodeea creste si in masa apei, nu-i trebuie neaparat substrat.
Dar vorba lui @alber
Incearca tot in substrat
In primul rand esti sigur ca este o femela?
Doi , din ce descrii tu, comportamentul mascului este normal atata timp cat el doreste imperecherea, dar sigur nu are experienta necesara
sa termine cuibul (care de cele mai multe ori ajunge la dimensiunea unei palme) si sa atraga femela sub acesta.
Trei, atata timp cat femela nu este pregatita ( burta maricica ) si nu cedeaza in fata avansurilor masculului, aceasta ii este soarta ...va manca bataie
Sunt cazuri in care masculul omoara femela

Superbi "portocalii" tai.
Bine ai venit!
Frumos acvariul, felicitari.

PS. off topic: se gasesc in Cluj
aphyosemion australe ? Sunt interesat de 1-2 triouri.
Din momentul in care au iesit puii la "zbor" scoate masculul
Felicitari, sa-ti traiasca ...acum dupa ce ies toti puisorii din cuib
pune o piatra conectata la pompa de aer, dar ai grija : curentul de aer care misca masa apei sa fie foarte fin.
Salut si bine ai venit pe forum

Guppydon wrote:Observ ca nu are pompa de aer , vanzatoarea mi-a spus ca filtrul si oxigeneaza (nu vad cum ar face'o ) , o sa'i cumpar si o pompa micuta si o piatra de aer (dar momentan am ramas fara bani) , pot face ciclarea fara aceasta pompa de aer?

Aerarea se face prin miscarea suprafetei apei de catre filtru si nu iti trebuie pompa de aer pentru a face ciclarea.

•vreau sa tin guppy(5: 3 femele si 2 masculi ) , ancistrus/corydoras(1-2) si eventual melci (2-3) pomaceea si/sau melanoides tuberculata + plante.
Ce parere aveti despre acvariu? e suficient pentru inceput? Astept sfaturi si mai ales critici

Pentru ceea ce vrei sa ti tu in acvariu este super ok .

P.S. Esti pe drumul cel bun si printre singurii incepatori care stiu sa foloseasca informatiile de pe forum.
Felicitari si mult succes!
Este chiar ok daca femela a expulzat icre, asta inseamna ca este plina si pregatita de inmultire.
Sunt multe femele care neavand masculi pentru desfasurarea actului :18: , mor din cauza ca icrele neexpulza se pietrifica si le blocheaza
intestinele.
Ai cam fortat aclimatizarea, totul trebuia sa fie in minim o ora, iar adaugarea apei din acvariu in punga in mai multe etape si cantitati mai mici.
Ehh, xifo nu sunt chiar asa sensibili, isi revin ei.

Forum Index » Profile for bazil88 » Messages posted by bazil88
Go to: