[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bazil88
Forum Index » Profile for bazil88 » Messages posted by bazil88
Unualtu wrote:Pai in primul rand nu am mai facut niciodata asta) si in al doilea rand mi-era sa nu stric substratul...dar pot face schimbarea usor cu apa deja in acvariu?

Scuza-ma dar nu inteleg ce vrei sa zici cu asta? am sa incerc sa anticipez ce ai vrut sa spui

1) toate lucrurile au un inceput.
2) sub pietris ai pus substrat fertil? atunci intradevar devine anevoioasa treaba cu separatul
3) apa poti s-o scoti si sa pui ulterior alta (oricum este proaspata) deaceea am spus sa te grabesti cu schimbatul substratului.

O metoda relativ usoara de a scoate substratul ar fi sa iei o lopatica sau un faras de gunoi din acela de plastic dar care are si lama de cauciuc si "escavezi" pietrisul.
Daca nu-l ai in dotarea casei se gaseste destul de ieftin la orice magazin de menaj sau mase plastice.
De ce sa-ti fie frica sa-l scoti?

Poti sa-l pastrezi dar...afara din acvariu, o sugestie : cred ca arata bine pus pe pamantul de la florile din ghivece
Bine ai venit!

Unualtu wrote:
Mai astept sugestii la viitorii locatari ai acvariului. pana acum imi surade ideea 6 neoni, 6 zebre, 3 cory, 2-3 guppy. In aceasta configuratie ar putea trai in armonie si 2-3 creveti? imi plac foarte mult...

Nu recomand sa faci "mixtul" asta de pesti , fiind pesti de card nu se simt ok in grupuri mici , mai bine 12 -15 buc dintr-o singura varianta( care-ti plac tie mai mult)
exclude Guppy daca vrei sa nu te aglomerezi in scurt timp. Grupeaza plantele in manunchiuri caci nu arata bine asa rasfirate.

P.S. Pietrisul pe care l-ai pus este foarte mare , are sa acumuleze dejectii si iti strica usor parametrii apei si vei avea probleme la greu cu algele.
Sfatul meu este sa-l schimbi cat mai repede cu pietris marimea unui bob de orez si asta pana nu-l ciclezi si populezi cu pesti.
La kit-ul de acvariu care l-ai luat toate ar fi bune si frumoase ...dar lumina este slaba,
trebuie sa gasesti posibilitatea sa mai adaugi in capac un tub de neon de 18 w sau macar un bec economic de 22-27w
In special NO2 si NO3, apoi PH si GH

Se gasesc la magazinele de acvaristica (petshop-uri)
Frumos , sa-ti traiasca

P.S. la 8 luni il lasi sa fumeze
Aberdain wrote:si aerul pe unde mai intra pentru schimbul de gaze (oxigenare)? sau ai pompa de aer?

pe la gaura lasata pentru hranire si pe margini ca doar nu este etans.

Coridoras este de preferat deoarece munceste , ancistrusi cand se maresc devin puturosi si vin direct la mancare.
Unualtu wrote:
Am inceput sa citesc despre aceste specii si par foarte atragatoare. Apropo se pot combina si intre ele ? (ma refer strict la introducerea in acelasi acvariu )

Da, se pot combina dar este de preferat sa te axezi pe o singura specie, care-ti place deoarece asa cum spuneam: sunt ei mici dar sunt pesti de card iar pentru a se simti in siguranta ar fi bine sa ai cel putin 20-30 buc per specie , ori tu la cei 60 litri nu poti tine foarte multi ( 15-20 buc. maxim)
La capitolul pesti iti recomand sa iei in calcul varianta a 2-a expusa de mine.
Eu folosesc doar intarituri longitudinale iar pe acestea pun un geam intre capac si acvariu.
Avantaje : se elimina mult din condensul creat, mentine temperatura apei mai constanta, nu se stropesc neoanele...

P.S. Geamul de deasupra este decupat intr-un colt pe unde hranesc .

Fi bine venit in randul nostru.
Salut, eu zic ca pentru inceput ai vre-o 2 variante:

1) Poti opta pentru vivipari insa sa cumperi doar masculi din speciile amintite (oricum acestia sunt cei mai frumosi ) sau daca vrei perechi, nu separi femelele in fatatoare speciale si atunci puii fatati vor fi drastic "controlati ca numar" de adulti, urmand ca din ceea ce iti raman sa-ti triezi ce iti place restul ii poti dona ( sunt destui amatori la oferte moca :lol

2) Caracide sau ciprinidele sunt o alta varianta usoara de intretinut (ex: Paracheirodon innesi si/sau axelrodi, Puntius tetrazona, Puntius conchonius,Trigonostigma heteromorpha, Danio rerio) foarte atragatoare, sunt pesti mici si de card, iar cu un grup de 15-20 buc iti creezi un acvariu frumos.

Nu as putea sa ma pronunt daca la sticla de 19 mai trebuie fund dublu, probabil @porcu stie foarte bine ce zice, dar luand in calcul si preturile la sticla afisate de tine
eu personal as merge pe sticla de 15 cu intarituri (un factor de siguranta de aprox. 5 ...zic eu ca este suficient)
La capitolul stand as merge pe profil rectangular si imbracat frumos in pal iar blatul dublu.

Ideea cu intaritoare la baza este chiar indicata, dar
de ce nu-i faci doar fata inclinata.
No comment!
Banuiesc ca si fundul acvariului este tot de 6mm

Criza , criza dar economia asta ne mananca zilele... pai la inaltimea de 45 si pentru un factor de siguranta mai bun
trebuia ca tot acvariul sa fie construit cel putin cu geam de 8 mm.

Ma rog asta este un alt aspect.

Totusi pentru curiozitatea mea , ce inaltime are acvariul crapat si din ce grosime e sticla?
Il poti repara foarte simplu, te duci la un geamgiu si tai o bucata de geam de 5-6mm grosime, la dimensiunile actuale ale fundului,
lipesti geamul nou peste cel vechi dar pe exterior si pui silicon pe toata lungimea crapaturii si pe interior astfel sa nu se poata infiltra apa intre geamurile de fund.
Iar in 2-3 zile il poti refolosi.

Acum asigurate la ceea ce am zis mai devreme referitor la masa acvariului si pune-i neaparat un polistiren ceva.

Forum Index » Profile for bazil88 » Messages posted by bazil88
Go to: