[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Construirea unui acvariu dubios... hai sa zicem special:))  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Suprafata mai multa pentru plante.... care se vor lovi de fetele laterale si vor creste in diagonala... De asemenea, cum luminezi toata baza ?

.
[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Avind fetele inclinate o sa ai probleme si cu reflexiile surselor de lumina.Privind acvariul o sa te vezi ca in vitrina cand mergi pe strada.
Daca baza este mai mare si tot ocupa atata loc nu este pacat sa nu il faci drept in sus si astfel sa mai castigi ceva la volum.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2011 08:48:11

[Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dupa parerea mea :
gandeste-te un pic la lipiturile lateralelor cu fundul acvariului , acestea nu vor fi perpendiculare ci oblice iar siliconul va fi inegal distribuit in lipitura
si asta tocmai la baza acolo unde presiunea este ce mai mare.

Ma rog sunt idei si gusturi care nu se discuta , dar asa cum spuneau si ceilalti colegi nu vad partea practica a acestiu acvariu.

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

De asemenea, ce faci acolo unde se intalnesc 2 bucati de sticla ? Cum tai muchiile oblice ........ ?

.
[Email] [Yahoo!]
karman_drg
Junior member
[Avatar]

IP:

Sunt doua motive practice pentru care vreau sa fac un acvariu cu aceasta forma, primul ar fi ca nu vreau sa schimb capacul care l-am tunat cu lumina pe 4 nivele de intensitate... ( pentru curiosi 1-LED-uri albastre, 2- LED-uri albe natural, 3- neon T5 AquaLight si 4- neon T5 SunLight), iar cel de-al doilea motiv este ca il am asezat pe un dulap destul de scund, baza este cam la nivelul genunchilor mei.
Momentan am un acvariu paralelipipedic de 100x40x53 si m-am gandit ca s-ar mari destul de mult vizibilitatea cand stau in picioare daca il fac mai inalt si cu fetele inclinate.

Vroiam sa va intreb daca a probat cineva lipirea a doua fete inclinate.Cum inclinatia este destul de mica nu cred ca ar fii o problema... sunt doar cateva grade mai exact 9º.

Eu am facut o proba super tare, care m-a lasat cu gura cascata cat de rezistent este siliconul (am folosit Den Braven) Am facut un acvariu de de 80x35x50(8mm grosime) adaugand initial silicon doar pe suprafetele de contact dintre geamuri care erau si tesite deci ramanea o suprafata de contact cam de 6 mm, l-am lasat la uscat 2 zile si dupa mi-a traznit sa probez daca rezista. ce credeti?!? L-am umplut ochi si a rezistat cu brio, o pelicula de silicon de 6-8 mm latime si 0.5-1 mm grosime a rezistat la o coloana de apa de 50 ce cm.

De asemenea m-am gandit ca muchiile inferioar-interioare sa le dublez cu niste baghete de sticla de 3-4 cm latime, sa simuleze un fund dublu....cum vi se pare???
[Thumb - DSC00075.JPG]

[Thumb - DSC00073.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2011 03:37:58

karman_drg
Junior member
[Avatar]

IP:

iar forma asta as vrea sa aibe cel nou...cu o inaltime de 60 de cm ;)
[Thumb - Acuoboble trapez.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2011 03:39:11

bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ideea cu intaritoare la baza este chiar indicata, dar
de ce nu-i faci doar fata inclinata.

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
karman_drg
Junior member
[Avatar]

IP:

djphazer wrote:Suprafata mai multa pentru plante.... care se vor lovi de fetele laterale si vor creste in diagonala... De asemenea, cum luminezi toata baza ?

Plantele nu am sa le pun chiar pe marginile acvariului, si este o diferenta de doar 5 cm in laterale si 10cm in fata intre partea de sus si baza. Iar despre lumina... din cate vad nu este o raza de lumina fix perpendiculara cu suprafata capacului care lumineaza doar baza acvariului...deci lumineaza cel putin 10-15 cm de jur imprejurul bazei!!!

This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2011 12:34:28

djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

karman_drg wrote:Plantele nu am sa le pun chiar pe marginile acvariului, si este o diferenta de doar 5 cm in laterale si 10cm in fata intre partea de sus si baza.

Pai aici te contrazici putin... Ceva mai sus ai spus ca marind baza, vei mari spatiul destinat platelor...

.
[Email] [Yahoo!]
karman_drg
Junior member
[Avatar]

IP:

djphazer wrote:
karman_drg wrote:Plantele nu am sa le pun chiar pe marginile acvariului, si este o diferenta de doar 5 cm in laterale si 10cm in fata intre partea de sus si baza.

Pai aici te contrazici putin... Ceva mai sus ai spus ca marind baza, vei mari spatiul destinat platelor...

Cum ti se pare mai bine, sa pui un pom pe juma de metru patrat sau pe 1 metru patrat?

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: