[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
salutare tuturor  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
r3dmadalin
Junior member
[Avatar]

IP:

SALUT !Ma numesc Rosu Madalin sunt din Buzau dar momentan rezident de 3 ani in Bucuresti.De curand am vazut la un prieten un acvariu frumos populat ji a fost dragoste la prima vedere,de atunci am hotarat sa incep si eu in ale acvaristici dar cum eu am un catel in apartament (american staffordshire terrier) sotzia sigur nu ar fi fost de acord sa imi cumpar si pesti,asa k prin urmare de craciun nevasta mea a primit cadou un acvariu cu ideea de baza k este al ei ji catelul al meu ;) dar cum ea nu are timp sa se ocupe de acvariu tot mie imi revine aceasta indatorire,nici k se putea mai bine exact unde vroiam sa ajung eu de la bun inceput . deci tin sa precizez ca sunt incepator in ale acvaristicii ji accept sfaturi cu mare placere.momentan detin un acvariu de 40-45 L (nu stiu net exact cati litri) homemade filtru aquael FAN-1,neon 15 w,incalzitor cu termostat KANGDE 19000 de 150W,plus o pompa de aer cam slabuta k si putere dar suficenta.populatia acvariului: 3 gupy,4 zebre(2 portocalii,2 gri), 2 moly,5 neoni,2 Puntius tetrazona,2 Ancistrus (mici), si 2 rainbow shark(Epalzeorhynchos frenatum) primiti cadou de la sotie in nestiinta de cauza,deaceea intentionez sa ii dau la schimb in lipsa de spatiu pentru ei. in mare cam aceasta este povestea mea

ape limpezi tuturor

if life turns back on you, GRAB HER ASS ! ;)
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit pe forum. Frumos cadou ti-ai facut, pardon...i-ai facut. Ca sfat incep prin ati spune sa folosesti cu incredere limba romana, fara prescurtari preluate de pe messenger. E doar o chestie de bun simt. Asteptam si ceva poze daca se poate. Bafta!

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
r3dmadalin
Junior member
[Avatar]

IP:

ok. o sa tin cont de acuma la limbajul meu ;) si poze o sa pun cand o sa imi recuperez aparatul foto care este imprumutat momentan. intrebare: pozele le postez aici sau in alta sectiune? bafta!

[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Le poti posta si aici.

[Yahoo!] [MSN]
r3dmadalin
Junior member
[Avatar]

IP:

acvariul meu scuze calitatea pozei dar este facuta cu telefonul in seara aceasta cand o sa imi recuperez aparatul foto o sa incarc mai multe si mai clare

http://img593.imageshack.us/i/spma0619.jpg/

astept pareri ;;)

[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

E frumos, dar parca mai merg cateva plante, eventual sa maschezi putin filtru si mai poti completa cu ceva plante si pe fundal.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/02/2011 00:27:53

[Yahoo!] [MSN]
r3dmadalin
Junior member
[Avatar]

IP:

abia sunt in modelare si populatie cu plante

[Email] [Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bine ai venit.
Si felicitari pentru modul in care ti-ai atins scopul

Sfatul meu : petrisul ala mare care iti va acumula multa mizerie si vei avea numai probleme sa-l schimbi cu unul de granulatie 2-3 mm ( bob de orez)
sau cu un substrat dedicat. Pune filtrul si incalzitorul unul linga altu' si mascheaza-le cu o tufa de plante iar fundalul ala schimba-l cu un autocolant negru.

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
r3dmadalin
Junior member
[Avatar]

IP:

Sfatul meu : petrisul ala mare care iti va acumula multa mizerie si vei avea numai probleme sa-l schimbi cu unul de granulatie 2-3 mm ( bob de orez)
sau cu un substrat dedicat. Pune filtrul si incalzitorul unul linga altu' si mascheaza-le cu o tufa de plante iar fundalul ala schimba-l cu un autocolant negru.

deci u spui sa schimb pietrisul cu unul mai maricel dar sa pun si un substrat in prealabil? iar fundalul negru te referi sa fie chiar negru tot sau sa fie cu imitatzie de pietre maro roscat si sa fie un fundal mai intunecat?

ape limpezi

[Email] [Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu, eu spuneam sa scoti pietrisul ce-l ai tu acum in acvariu ( imi pare foarte grosier ) si sa pui altul mai fin.
Sau sa pui un substrat special pentru acvarii
Ex: http://www.nevertebrate.ro/Fertilizare-conditionare-Substrat-si-nisip/c46_47/index.html
La capitolul fundal totul depinde in final de ceea ce iti place, eu as fi mers pe unul negru sau bleumarin.

aim icon
r3dmadalin
Junior member
[Avatar]

IP:

aham am inteles ;) dar de pietris negru amestecat cu alb luat de la hor...h si fundal negru? si plante gen egeria densa,microsorum pteropus,Corkscrew Val + ce mai am eu. ce spui? ar arata bine?

This message was edited 1 time. Last update was at 09/02/2011 18:09:56

[Email] [Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu cred ca da, depinde acum de cata indemanare ai si bineinteles ...poti sa te inspiri din pozele de pe net.
Oricum cel mai important lucru este sa-ti placa tie .

aim icon
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut Madalin si bine ai venit.

Hai sa deschidem topic la Coltul Incepatorului sau acolo unde ai tu nevoie. Aici doar ne prezentam. Ok?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: