[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Femela gurami albastru, gestanta sau nu?  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
tidy
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare.
Am deschis acest topic pentru ca am nevoie de ajutorul celor care au experienta cu gurami albastru.
Cresc in acvariul meu o pereche de gurami albastru si cativa scalari pui. De vreo 3 saptamani incoace am observat ca masculul o ataca pe femela, o fugareste prin acvariu pana gaseste un adapost sa se fereasca de el.
Am crezut ca daca va fi bine plantat, femela va scapa de chin dar nu a fost asa. Am apelat la metoda de separare in acelasi acvariu intre cei doi cu o plasa.
Problema e ca nu pot sa-mi dau seama cand femela va fi pregatita pentru depunere, are un comportament ciudat, e ff speriata chiar si acum cand e separata de mascul in plus innoata putin inclinata in jos. Poate sa fie din cauza ca a fost batuta prea mult? sau e un semn ca e pregatita de depundere.
Nu stiu ce comportament ar trebuii sa aiba atunci cand este pregatita.
Masculul mai facea din cand in cand spume la suprafata apei intr-un colt, dar de cand i-am separat a incetat sa mai faca.
Va rog pe cei care aveti experienta sa i-mi recomandati ce sa fac sau ce anume sa urmaresc in privinta acestei perechi de gurami.
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In primul rand esti sigur ca este o femela?
Doi , din ce descrii tu, comportamentul mascului este normal atata timp cat el doreste imperecherea, dar sigur nu are experienta necesara
sa termine cuibul (care de cele mai multe ori ajunge la dimensiunea unei palme) si sa atraga femela sub acesta.
Trei, atata timp cat femela nu este pregatita ( burta maricica ) si nu cedeaza in fata avansurilor masculului, aceasta ii este soarta ...va manca bataie
Sunt cazuri in care masculul omoara femela

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
tidy
Junior member
[Avatar]

IP:

pai tocmai asta se intampla, femela inca nu este incapregatita sa depuna icrele, ptr ca burtica nu ste destul de rotunjoara cum ma gandesc eu ca ar trebuii sa fie, tinand cont ca sunt o pereche de gurami maturi, si nici nu vreau sa o bata pana ce o omoara, tocmai de aceaea am apelat la plasa, ca sa pot sa-i despart sa nu o bata atata...
si ma interesa faptul ca nu stiu ce comportament ar trebuii sa aiba femela cand este pregatita, dar banuiesc ca asta nu pot sa observ numai incercand sai las impreuna din cand in cand sa vad daca o bate iar sau nu...

Forum Index » Anabantidae
Go to: