[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antecume
Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
GreenLifeAquatics wrote:fa un topic cu detalii si poze sa vedem si noi

Se ocupa copiii de iaz, deci sunt sanse mari sa nu se finalizeze.
Ii apuca elanul cand apar lucruri noi, dar le trece repede, mai ales daca trebuie depus si ceva efort.
Au aparut primii pui de blue tiger. Sunt aproape transparenti. De abia ii vad prin acvariu.
Cei de CRS avand dungile alb cu rosu se vad foarte usor chiar si cand sunt pui mici.

Mi-a murit o femela de blue tiger care avea oua. Nu stiu de ce, ca arata bine. Poate o fi deranjat-o schimburile de apa dese din ultimele zile.
Am recuperat vreo 20 de oua sa vad daca ies ceva pui din ele. Le tin intr-o cana si tot improspatez apa.
Intre timp am oprit schimburile zilnice. Alte decese nu am mai avut.
Faine flori.
Vor si copiii mei iaz in curte. Am zis ca-s de acord daca se ocupa ei de munca fizica, iar eu sunt cu managementul .
Au inceput sa sape o groapa de vreo 2m x 1m x 0.5m.
Am luat folie din aia de iaz. Oi vedea ce-o iesi.
Vezi ca la Nigerieni se pricepe Koala, poate te ajuta cu vreun sfat.
Faine scule ai in dulap.
Dar parca nu stiam ca te ocupi cu scosul de dinti.
Multumesc.
Il vazusem. Le-am cam vazut pe toate.
Dar acum ca l-am mai deschis o data mi-au picat ochii pe tratamentul cu oxitetraciclina.
Ma gandesc daca sa-l incerc.
Poza cu un crevete bolnav:
image
Nu mai era bun testerul de NO2. Am luat unul nou si e ok nivelul de NO2 in acvariu.
Deci n-a fost problema de deciclare.
Intre timp am facut schimburi zilnice de apa de 25-30% si deja crevetii arata mai bine, sunt mai vioi, mai activi, mananca.
De vreo 2 zile n-am mai avut decese.
O sa continui cu schimburi zilnice de apa inca o saptamana.
In curand ar trebui sa apara primii pui de Tiger Blue.
De ce ai nevoide de un ph de 6.5? Ai ceva in acvariu care are nevoie de ph-ul asta?

Ciclarea dureaza minim vreo 3 saptamani. Faptul ca ai filtru extern nu te ajuta sa grabesti ciclarea. Urmatoarele 2-3 saptamani , da-le mancare mai putina si fa schimburi de apa de 25% la 1-2 zile.
um02122 wrote:Doar atat va spun: pe luna, acest acvariu nu ar face burta, ar fi safe si fara intaritoare.

Da si asta.
Sau sa bage cateva baloane lipite de fundul bazinului.
Eu am cascada si nu-l aud. Cei drept nu-l am in dormitor, si nu stiu cum s-o auzi cand e liniste deplina si vreau sa dorm.
Dar daca nivelul de apa din acvariu este la maxim, apa nu cade cu zgomot.
Daca se mai evapora din apa, si apa ajunge sa 'cada', atunci da, se aude zgomot.
opincarul wrote:
gothic33 wrote:intrebarea mea este, daca adaug un decor mai mare gen pietre,radacini etc as avea mai putina presiune scazand volumul apei?multumesc anticipat

Asta-i o gluma buna, serios . Mai ales pentru fizicieni.
Norocul face ca postul asta sa fie scris la 'Coltul incepatorului', altfel incepea Arhimede sa intre pe forum

Cred totusi ca ar avea sens, daca obiectele adaugate in acvariu ar avea densitatea mai mica decat a apei.
Formula presiunii cred ca e: densitate x g x h. Deci daca reduci densitatea, scade presiunea.
Lampa - vezi ca cei de la Aqua Zonic au niste lampi ok pentru nano-uri la preturi decente (50-70 lei)
Filtru - uita-te si la un filtru casacada
Poate ai osmozor cu cartus NPS.
Al meu e fara NPS.
Am testat gH la apa filtrata si e zero, deci as zice ca e ok membrana.
Berea wrote:Bafta

Sa fie.
Acu nu stiu ce sa cred. O fi fost problema din cauza de NO2? Am mai testat apa si iesise ok NO2.
Ori a iesit NO2 mare din cauza ca am facut schimburi mai dese de apa?
Sau o fi ceva in apa de la robinet care nu iese nici cu osmozorul?
Acu daca e ok in urmatoarele zile, o sa merg in continuare pe apa de put osmozata + remineralizare.
Am facut cateva schimburi mici cu apa de robinet osmozata, fara s-o amestec cu apa normala. Nicio modificare.
Azi am incercat un schimb cu apa de put osmozata. Si surpriza, crevetii sunt deja mai activi. Am cativa care au venit sa si manance.
Intre timp am mai facut un test complet de analize a apei. Mi-a iesit NO2 0,1 ceea ce e mult pentru CRS.
Apa de la robinet osmozata are tot 0,1. Apa de put osmozata are 0,05.
Am mai adaugat si bacterii.
Maine mai fac un schimb de 50% si mai adaug bacterii, apoi nu-i mai deranjez toata saptamana.
Asta e tipul care vindea tetra purple : https://www.facebook.com/marian.ion.7359
Avea un tip de vanzare pe Facebook.
Daca va intereseaza va dau link-ul catre tipul ala si vorbiti cu el.
Ba da m-am cuplat.
Ma gandeam si eu ca o fi ceva in apa. Mai ales ca parca nu miroase a clor. Or fi bagat alte cacaturi.
Asta e unul din motivele pentru care am inceput sa bag apa de osmoza.
Pana mai acu ceva zile o mai amestecam si cu ceva apa de retea.
Dar de acu vreau sa pun doara apa de osmoza remineralizata sa vad ce iese.

Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Go to: