[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 150x60x50  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
adriancean
Member

IP:

Buna.Urmeaza sa dau comanda pentru acvariul cu dimensiunile 150x60x50...Cel cu care am vorbit mi-a spus ca grosimea sticlei va fi de 10mm..va avea 2 intaritoare longitudinale si 2 intaritoare transversale.. Si nu necesita fund dublu. Ce parere ave?i? Multumesc.
adivb
Senior member
[Avatar]

IP:

ORIENTATIV...

Aquarium glass calculator

Tank Water Height (H) (mm): 480
Tank Length (L) (mm): 1500
Tank Width (W) (mm): 600
Recommended Safety factor (Sf) : 3.8

Recommended Side Glass Thickness at Sf : 9.0
Maximum Deflection of Glass (mm): 0.34

Recommended Bottom Glass Thickness at Sf : 11.6
Maximum Deflection of Glass (mm): 0.27

If side glass thickness is changed to (mm): 10
then actual safety factor = 4.7

If bottom glass thickness is changed to (mm): 10
then actual safety factor = 2.8

Enter tank water height, length (longest side) and width in B3, B4 and B5 respectively. Calculate the actual safety factor if using other than the recommended glass thickness ("what If…") by entering a different thickness in B14 and/or B17.

Filename Copy of Copy of glasscalculator.xls [Disk] Download
 Description No description given
 Filesize 36 Kbytes
 Downloaded:  8 time(s)

This message was edited 2 times. Last update was at 27/04/2017 08:34:27

calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Rezista si asa cum spune mesterul. Dar pentru siguranta personala l-as face cu sticla de 12 si fund dublu. Am acasa un 130x60x60 cu sticla de 12 si fund dublu 12x10. Asa a vrut muschiul meu ca sa dorm linistit si sa nu am curburi pe fatetele bazinului.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
adriancean
Member

IP:

Am accesat si eu calculatorul de mai sus..si imi dadea "safe" dar cand am introdus valoarea 3.8 îmi dadea "very safe"..la sticla de 12..

This message was edited 1 time. Last update was at 27/04/2017 09:08:59

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

adriancean wrote:Buna.Urmeaza sa dau comanda pentru acvariul cu dimensiunile 150x60x50...Cel cu care am vorbit mi-a spus ca grosimea sticlei va fi de 10mm..va avea 2 intaritoare longitudinale si 2 intaritoare transversale.. Si nu necesita fund dublu. Ce parere ave?i? Multumesc.

Parerea mea este sa-l faci, asa cum ti-a zis si Calin, din geam de 12 mm... fund dublu si ranforsari longitudinale. Atat!
Bazinul meu are 200x50x55 si e din geam de 12mm. NU am ranforsari longitudinale!

Aici ai un topic "de citit": http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28399.page
Aici e un calculator pentru bazine: http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium

- cotele alea (ma refer la inaltime, pentru ca doar aia conteaza la alegerea sticlei) iti permit sa folosesti geamul de 10 mm.
- dar esti oarecum "la limita", iar eu nu as dormi linistit in cazul acesta.
- daca problema este legata de "costuri", atunci foloseste 2 foi de geam de 12 mm (doar pentru laturile mari) si restul bazinului fa-l cu geam de 10 mm. Pune-i si fund dublu (tot de 10 mm grosime).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

sfatul meu @adriancean este sa ai doar un singur toping, ca este vorba de un singur acvariu si acolo poti dezbate toate problemele. Altfel ne vom uita cand intr-o parte cand in cealalta sa vedem ce se leaga. Parerea mea despre ce vrei sa faci este urmatoarea:

1) geam de 12 peste tot, sau varianta mai ieftina 12 fata spate si 10 lateralele mici( koala)

2)fund dublu, aici merg si 10 cu 10. Fundul dublu se face nu numai pentru nonflambarea geamului, ci se face ca la fundul acvariului au loc multe procese bacteriene care pot ataca lipitura sub diferite forme. Cele mai mari transformari in acvariu se produc la nivelul substratului chiar daca noi nu le vedem de multe ori, iar aceste transformari pot afecta lipitura geamului, slabiciuni ale acesteia, si de ce nu, unele "fisuri"ale geamurilor necantuite(mai rar intamplate dar nu imposibil, au crapat acvarii fara nicio cauza aparenta). Pentru cei care citesc, dezvoltarea bacteriilor in unele imperfectiuni de siliconare, miscarea lor si a substratului(bacteriile sunt inlocuite de mici pietricele din substrat prin miscarea substratului, o curatare a lui sau pur si simplu un melc de substrat isi face rondul pe acolo) in acea zona impreuna cu tensiunea apei in sticla pot aduce o spargere de geam. De aceea se recomanda fund dublu la acvariile mari, sau macar intaritoare la baza de jos

3) la mijlocul mesei deoarece lungimea de 150 este mare, as mai baga un picior pe verticala(adica o masa cu 6 picioare). Stim cu totii ca lemnul are prostul obicei sa lucreze in timp. Si chiar daca pui capriori de 10, acestia lucreaza daca nu sunt bine uscati

This message was edited 1 time. Last update was at 27/04/2017 11:00:06

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
adriancean
Member

IP:

Maine vorbesc cu cel care imi va face acvariul...o sa merg pe sticla de 12mm...Sper sa iasa foarte bine ( sunt cam perfectionist) si sa nu fie bule in lipitura ...de asta mi-e cel mai teama.. Oricum daca aveti recomandari pentru lipit acvarii,le astept pana maine la ora 12..Multumesc si seara faina !!

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: