[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Inteleg ca-i o leaca prea tarziu pentru replica...si ca sindicatu` nu-i mai da liber
Plina tara de dotore
Salut. Curaj, intreaba! Cam ce fel de acvariu ai vrea sa fie? Uita-te pe forum si vezi ce te inspira.
Rezultatele dupa votul public: LINK urmeaza cat de curand afisarea rezultatelor juratilor
Io-te bre...cine zice ca sindicatele ie ale `reaku.
Uite ca au mai dat o invoiala scurta si pt azi.

delta wrote:p.s. din cate se pare sopârlele sunt mortale pentru academicieni

Sa inteleg ca totusi ai avut o teza de doctorat si in ichtiologie?
Don Pedro era dedicat exclusiv domeniului ichtiologic si nu-mi aduc aminte sa fi avut vre-o legatura cu sopârlologia ?

In rest ne-ai cam lasat in pom cu doua lucruri...minore...
Nu ne-ai zis "Location", adica, actualmente pe care dintre brate locuiesti, ca sa stim si noi can` mai trecem pe acolo daca dam de tine: pe Chilia? Sulina? sau Sf. Gheorghe?
Io`s mai caterincos asa de fel, nu baga in seama...da` vezi ca dracii astia mici din administratie sunt tare stricti cu "locatia" asta.
Io` le-am zis, da` ei cica nu si nu ...ca sunt unii mai dilii asa de fel, care intra pe aici, isi fac tot felul de clone si pe urma se apuca de tambalau pe forumuri... Ca cica daca nu ai nimic de ascuns de ce sa nu treci pe bune...mai aveau un pic si au vrut sa puna regula sa isi treaca lumea numele pe bune. Io le-am zis ca nu au toate tiglele pe casa...da nici cu nebunii din ziua de azi nu imi e rusine....

Mai mult cica e un articol in regulament care incrimineaza declararea de "Location" la shto`...si intransigenti cum ii cunosc, mi-e ca-ti fac o bucurie si te baneaza astia la noapte de ramane`reaku forumu` fara de latura stiintifica. Si sa mor de nu-i pacat, pt ca astia, la cum ii cunosc, oricum sunt o adunatora de loaze daca-i scoti la tabla si-i intrebi de soparle
Praf...n-ai vazut asa incultura
Ia fa o proba...intreaba-l tu pe koala de fo soparla...io cred ca nu stie asta nici unde-i capu si unde-i coada

Ah si sa nu uit, pe unde zici ca-ti faceai vecul in anii 80 cand cresteai pesti?
Ti-am zis, pun pariu ca-ti gasesti repede un prieten doi cu care nu te-ai mai revazut de-o viata
delta wrote:
p.s. ma intereseaza daca e rezultatul vreunei tehnologii sau pur si simplu e vorba de recoltare din zone unde e rentabil(a)...
bine, la cat rahat este in dambovita, colentina si arges, nu as fi surprins ca e vorba de tehnica traditionala

Traditional ii dragheaza ca pe vremuri...si tot traditional se mai intampla si episoade de contactare a diverselor boli.
delta wrote:
Alex wrote:Barclaya longifolia se numeste.
har domnului ca nu era (cel putin nu de data asta) scrisa Longifolia
in rest e OK
OK...e drept ca Barclaya se bucura ca am scris longifolia cu litera mica, asa cum trebuie... si nu cu litera mare asa cum eronat se mai intampla sa o gasesti mentionata pe aicii...dar hey...sa fim seriosi, nimeni nu moare din asta Se atrage atentia politicos si se trece mai departe....Nu facem petrecere cand cineva mentioneaza taxonomic corect ceva ...dar nici inmormantare cand greseste...
Asa daca vrei sa mergem pe litera asta a ultracorectitudinii, ma gandesc ca domnu`, daca faci referire la cine cred eu, ar fi apreciat, daca tot i-ai invocat harul, sa-l mentionezi scriptic in sensul religios apreciativ adica cu litera mare

Asadar, nu te crampona te rog de astfel de lucruri.
Nu ca suntem pe aici vre-un forum cu veleitati ortografice ultraortodoxe dar nu ne cere nici tu noua sa ne scolim userii in litera taxonomiei.
Incercam si noi cat putem...daca ne reuseste uneori bine, daca nu...mai incercam politicos a doua oara...cam asta e linia.
catalin_ wrote:
delta wrote:cel mai recent titlu pe care il detin este cel de Doctor in Biologie (domeniul fiind legat taxonomia si ecologia unor specii poikiloterme)

Nu vreau sa fiu rautacios, dar
delta wrote:1. expresia ”macroalga” se refera tot la (ceva) melc?

In rest... bine ai venit

Eh si tu acum...nu stii cu doctorii astia ca sunt mai distrati
A pus si omu` o intrebare si voi hop pe capu lui

delta wrote:cel mai recent titlu pe care il detin este cel de Doctor in Biologie (domeniul fiind legat taxonomia si ecologia unor specii poikiloterme)

Inteleg ca "esti nou" pe forum...Bine ai venit!
Notam apetenta la scris, in egala masura speram ca intamplarea fericita datorata bunavointei sindicale sa-ti permita si alte escapade pe aici.

Probabil de la nivel de doctor/doctorand in biologie discursurile pe aici iti vor parea nu tocmai academice.
Norocul tau eu ca au mai scapat si altii pe la facultate iar unii au scapat chiar si pe la aia de biologie...
Apropos, lumea-i mica ce promotie? ...si mai ales, in ce Oras?

Legat de asta te rugam sa-ti treci (ca toata lumea de pe aici) orasul unde actualmente domiciliezi.
Cu siguranta asta daca nu cumva si asta intra sub incidenta prevederilor privind secretul de serviciu.

In rest daca nu o sa ti se para anost sa constati ca pre aici taxonomia nu este pe masura rigorii, ca nu se poate face atata caz de lucruri care in mediul universitar sunt sfinte...ca Enchytraeus albidus, este simplu Grindal ....e posibil sa gasesti lucruri intersante si prin vulg

Una peste alta intelegem ca ai inclinatii catre biotop, exista o latura a acvaristicii ce s-a dezvoltat in acest sens.
Exista si oameni cu studii de specialitate in domeniu. Unii au scris carti memorabile, altii am avut placerea sa-i intalnim chiar si prin Romania, uite Heiko Bleher este unul dintre ei...dar, ce-ti povestesc ei tie toate astea cand banuiesc ca esti la curent Nu?
Cu speciile poikiloterme ai cam dato-n bara pe forumul asta. Nu este exact partea noastra tare dar pun pariu ca daca iti mai da sindicatu` o zi-doua libere gasesti si un forum cu astfel de pasionati.

Partea buna este ca ai tinut pesti si in anii `80.
Asta-i mare lucru.
Suntem pe aici o gasca destull de frumusica de pasionati care aveam pesti si pe vreme aia.
Am crescut pesti, am fost pe la simpozioane, am scris articole...ba unii si-au mai dat si doctorate in Ichtiologie cu regretatu` don` Pedro. Banuiesc ca stii care...Nu?
Lumea in anii aia chiar se cunostea...
Daca ai depasit momentul borcan de muraturi plin cu gupanezi (Poecilia reticulata sau Lebistes reticulatus...dupa cum a vrut muschii lor de taxonomi) e cvasi imposibil sa nu ne fi lovit.
Asa ca, intelegem fireasca reticenta in a-ti pune sufletul(a se citii acvariile) pe tava, cu cata mai mult cu cat sindicatu` da cu o mana zi libere, dar vegheaza cu cealalta la confidentialitatea contractuala...dar daca de SRI nu si-a deschis o sectie ultrasecreta intitulata "Acvaristica" banuiesc ca nu-i mare branza sa mai dai ceva din casa de pe vremea aia.
Cel mullt risti sa te regasesti cu ceva prieteni pasionati si ei de acvaristica poate chiar de prin ani `70

Antoniot wrote:
Multumesc ca ai pomenit de barclaya, eu credeam ca o nymphaea. Face tot timpul bulbi care nu se duceau la suprafata sa infloreasca cum face nymphaea, asa e tipul ei.

Pai n-ai dat-o chiar cu oistea in gard Este dinb familia : Nymphaeaceae... asa un soi de verisoara
Barclaya longifolia se numeste.
Vezi ca are prostul obicei sa se topeasca...dupa care o ia de la capat, mare frumoasa.

Cu un pic de noroc odata o sa-ti faca o floare superba. Se inmulteste cel mai bine din seminte
Dar exista o forma alternativa de inmultire precum cea mentionata de tine!

Bafta si sa te bucuri de ea.
Nu cred ca mai sunt multi care sa o aiba...sau cel putin nu prea am mai vazut lumea sa o mentioneze.
Este o adevarata jungla.
Daca nu iti doresti in mod special aquascaping...as adauga, o jungla incantatoare si care cu siguranta aduce un colt verde intre betoanele casei.
Pe mine unul ma cucereste intotdeauna un fir de Barclaya infipt intr-o mare de verde.

Cu toate astea la asa latime...Doamne ce peisaje puteai sa-i tragi
Daca nu ai timp de chinezarit insa, eu zic ca tot este o buna propaganda facuta "gradinaritului acvatic".
stefanp wrote:
Si asta e drept, 270 litri e volumul brut
Asa ca lasa vrajeala...nu te puturosii, schimba lucrarea si fa-o cum trebuie
Dogibeer wrote:Am fost sfatuit sa nu pun nisip alb ci ceva mai natural.

Mentin sfatul, sfat pe care il ofeream dealtfel si ieri unui alt forumist: "un Rio Sand sau Congo (ca sa fie mai aproape de maroniul respectiv al substratului) sau daca voiai o varianta mai ieftina ...Crystal Quartz Gravel de la Dennerle, cu granulatia de 1-2mm."

Dogibeer wrote:Pesti momentan nu prea mai am prin acvariu , ar fii un precox si doi tetra dar sunt in cautare si inca nu m-am hotarat ce sa folosesc. Nici optiuni nu prea am asa ca daca aveti idei le astept. Hyphessobrycon amandae am avut dar la declansare blitului sunt ca si inexistenti
.

In primul rand ai grja ce bagi in acvariu pentru ca odata bagat ca sa-i scoti ...strici toata lucrarea Deci masoara de doua ori si taie odata!

Recomandari as avea...nu stiu unde-i gasesti insa in Romania. Poate arunci un ochi pe concursul Scaper`s Tank si capeti ceva inspiratie dar repet...nu stiu unde ii gasesti.
Ca o descriere a tendintelor nu se mai merge pe ideea unor pesti cu joc de culori puternic cum erau pe vremuri (Neon clasic/rosu sau Rasbora) ci pe culori terne.
Te plangi de H. amandae ? Pai sa vezi ce acvariu misto am vazut cu Hyphessobrycon schultzei

Dogibeer wrote:Dimensiunea acvariulu 61 x 31 x 36 cm,

@Stefan...eh asta era ceea ce reprosam modului in care ai aranjat la tine.
Vezi el are aproape aceleasi dimensiuni, un acvariu care indiscutabil este sub ceea ce ai tu in materie de adancime! Desi adancimea acvariului tau e cu 5 cm mai mare ... modul in care l-a aranjat te duce cu gandul la ceva mult mai mare.

Dogibeer wrote:Creveti parca nu prea a-si pune ca fac si aia mizerie
Vezi, aici e diferenta de optica Eu as zice ca iti fac curatenie. Nu exista aspirator mai bun de jeg/alge decat crevetii.
Cat produc in schimb nu se pune. Cat poa` sa cace 10-20 Crystal Red Shrimp??? Dar ce beneficiu iti aduc in loc.

Oricum ai decide iti urez bafta si sa ne tii la curent
stefanp wrote:
Si sa pun Dosatorul la bazinul de 270 litri?
E cam la limita ...

Poate nici nu ai 270 L acolo. Dosatorul merge pana la 300L...apoi asa ce faci ca esti in limita cealalta de 50

stefanp wrote:Nici nu ma astept sa se strice.
Nu stiu daca ai vazut in celalalt topic (pt bazinul mare), am un Dennerle Profi 2000, model si mai vechi de reductor.
Il folosesc eu de trei ani si l-am luat la randul lui SH, cine stie cati ani a mai fost folosit inainte de mine...merge impecabil in continuare.

E clar
stefanp wrote:
E prima oara cand folosesc atat bazinul, cat si solul si m-am luat dupa recomandari care spun ca 8 litri sunt de ajuns.
Bun, ma asteptam oarecum sa imi mai trebuiasca, da' sincer sa fiu, nici bani n-am mai avut
Referitor la tulbureala, sa stii ca am ramas destul de placut surprins. Nu a murdarit apa aproape deloc. Ieri am inceput sa plantez un pic si am mai tras sol din fata, inspre spate. A tulburat un pic, dar nu mult.

Corect, ajunge ...dar atunci cand incepi cu aquascape e bine sa mai adaugi. Recomandarile sunt pentru un scape plat si uniform.
Legat de turbureala eu am scris pe aici ca e mult mai reusit decat cel de la ADA cu care am lucrat ...poate parea doar ca il laudam eu, asa aiurea.
Tine cont...din cate imi aduc aminte, tu cand ai pus Scaper`s Soil era uscat, pentru ca tot din nerabdare ai deschis punga ceea ce nu se recomanda ....
Daca faceai ca la carte iesea nemteste 100%

stefanp wrote:
Am si gama Scaper's green si NPK booster, dar o folosesc in acvariul mare.
Nu stiu de ce, dar asa mi-a venit

Sincer nici eu... Am indemnat pe aici, sa folosim gama completa. Ai mers pe Scaper`s...dai pe toata gama
Schimba! Pe celalalt acvariu mergi cu V30/S7/E15...ai si Doasatorul la ele

stefanp wrote: Stiu de ele; cand m-o lasa asta (sau celalalt de la bazinul mare), am sa apelez la astea.
Dar am speranta ca mai dureaza multa vreme pana cand se strica astea

Pai doar ce ti-am laudat fiabilitatea reductorului. E foarte bun! Nu o sa se strice deci nu prevad sa iti iei prea curand Quantum sau Space
Aooooleu cu d`astia ca tine ma las de Dennerle si ma duc sa ma angajez la Sun-Sun, Tziu-Tziu si Hanga-banga
Top.
Cred ca este cel mai bun acvariu pe care l-am vazut anul asta in Romania. E crud dar simt asta...Felicitari! Daca nu o dai in bara cu ceva chiar iese mai bine decat tot ce ti-a iesit din mana pana acum.
Inteleg ca vrei sa mai completezi cu plante. Sunt de acord doar daca decizi sa nu mai adaugi specii noi

Dimensiunea acvariului?
Creveti? Pesti?
Cred ca o sa-ti iasa misto.
Ma bucur ca ai realizat ca latimea intr-un acvariu plantat este importanta.
Parca acvariul din concurs(RAC) nu era asa generos ...din cate imi aduc aminte asta a fost una din recomandarile facute atunci

1. Pietrele nu ma sparg chiar de loc.
Firesc nu vreau sa ajung iar la discutii legat despre necesitatea pentru care in concursurile de aquascaping se folosesc preponderend doua tipuri: Seiryu si Dragon ... este mai mult decat un trend dar sunt convins ca nu apucam sa schimbam mai mult de 2 replici pe tema asta...ca o sa apara cineva care o sa spuna ca: dar avem si noi aici pietre in Romania?
Realitatea este ca avem ceva material daca este cautat din timp...astea ale tale sunt colturoase, unghiuri extrem de dure si chiar si asa cioplite nu sunt exact ceea ce trebuia.
Cu toate astea s-ar putea sa ai noroc, cu un pic de depunere verde pe ele, toata imaginea se mai indulceste.

In acelas context poti sa-l vizitezi pe Dan ...ca sa beti o bere, eventual ...pentru ca nici pietrele lui nu ma dau pe spate, dar aici poate ma insel, pentru ca nu le receptionez tridimensional

2. Nici nisipul ala alb ce da "cararea" nu da o impresie prea naturala in contrastul cu substratul fertil. Apropos ce substrat este ala pentru ca nisipul il suspectez de a fi un Sansibar?
De regula nu prea se mai apreciaza ideea de a se vedea substratul fertil iar nisipul ai fi putut sa il inlocuiesti de pilda cu un Rio Sand sau Congo (ca sa fie mai aproape de maroniul respectiv al substratului) sau daca voiai o varianta mai ieftina ...Crystal Quartz Gravel de la Dennerle, cu granulatia de 1-2mm.

3 Mda si eu zic ca mergea ceva mai cu personalitate in spate pe stanga...dar cred ca e un pic prea tarziu ca sa te apuci de modificari.
Cred ca daca mi-as dori sfaturi nu as pune poze dupa ce am umplut acvariul cu apa. Pentru sfaturi zic eu ca trebuie sa puneti un pietris ordinar sa infigeti pietrele (planul mare)si pe urma sa apara discutii pe forum...mai la dreapta, mai la stanga ...schimba aia samd. Eu asa as face.

4 Nu m-as grabi sa adaug si plante rosii. Astea fac deliciul dupa parerea mea la final, asta daca nu ai in cap un Dutch Style Keep it green!

La sfarsit ca sa vezi cam ce model gandeam atunci cand ti-am facut recomandarile mele, aleg la intamplare un acvariu cu dimensiuni aproximative cu cel la care lucrezi.
Pot sa-ti mai urc repede inca fo` 20 de poze din anul asta care sa-mi sustina argumentele/recomandarile.

Asadar bafta dar mai ai de lucru!
Ai inceput frumos dar ai ceva probleme daca vrei o opinie critica.
Daca vrei una domoala, este un acvariu promitator care v-a ascunde o multime din detaliile nereusite cu ajutorul plantelor. Lasa Mama Natura sa lucreze ...si nu ma refeream la aia cu bidoanele cat casa

Nymphaea lotus rede din alt film. Nu este o planta pentru 50L. Vrei rosu acolo pune altceva pentru ca in curand o sa creasca...si atunci ....

In rest imi place, te-ai jucat frumos cu culorile
Ok Stefan, stii canu are sens sa-ti laud intiativa ci doar sa iti las ceva comentarii critice.
Comentariile mele:

1.Cred ca ai gresit punand radacina asa de repede.
Strica calitatea apei, te obliga la multe schimburi de apa si nu cred ca o sa scapi mai repede de cateva saptamani de excesul de tanini

2. Ceva nu-mi place nici la radacina, si eu zic ca o sa arate mai bine plantat.
Gaselnita in nano este ca acvariile sa para mari...ori al tau pare...mai mic decat toate Scaper`s-urile pe care le stiu...si cam le stiu
Poate-i din unghi de foto dar poate-i radacina prea mare ...nu stiu.

3 Acum ai concluzionat ca nu ai indeajuns substrat si vrei sa il mai dai mai in spate sau sa adaugi.
Ca regula generala aceste soil-uri indiferent de brand tulbura apa...de aia toti recomada dupa ce l-ai pus pe fundul acvariului sa adugi apa cat mai incet.
...acum daca tu il mai si agiti....E drept asta este unul dintre cele mai stabile dar totusi...

4. Ai mers pe Scaper`s soil misto eu ma bagam si pe Scaper`s Green si NPK fara sa mai folosesc clasic. Recunosc ca mie unul imi place schema clasica V30/E15/S7...dar eu sunt hodorg Asa lucrez cu ei de ani de zile...tu puteai sa te bagi un pic in aria noua

5 Ma bucur ca iti place reductorul de presiune Vestea proasta: este tipul vechi si nu se mai produce. Asta nu o sa-l impiedice sa functioneze ireprosabil.
Are unul dintre cele mai bune fine-tunning-uri ever.
Vestea buna: acum exista doua bijuterii in materie de reductoare de presiune care arata 100% SF: Quantum si Space: LINK
Nu zic sa ti-l schimbi...doar iti sesizam ce mai e cool
Porcu wrote:
catalin_ wrote:Probabil te simti ca si cum ai reusit sa clocesti oua de dinozaur

Simtirea e chiar mai intensa ....... avind in vedere c-a trecut aprope fix un an de cind le am si nu am mai multa Bucephalandra decit la inceput. Din cauza ca e vorba de niste plante dificile da' si din vina mea ....... a fost o perioada in care au fost sufocate si-au pierdut frunze, era s-o pierd p-aia mica, sper ca nu se va mai repeta.

Aha de aia ai te-ai ascurs precum porcu-n papusoi
Iti era ca te intreb daca le mai ai in viata?
Cred ca sa nu-ti arunc o intrebare despre ele.

Asa cum spuneam si la inceputul topicului...stiam ca ti le-am dat cu inima.
Sa nu dea sa ma dezamagesti si tu. ca esti macat ...si asa nu mai ai mult pana la Ignat

Bravo, misto floricica
Lucian wrote:Stiu ca suntem mult in urma altor tari mult mai mici decat Romania (asta e pentru Sandu :ok dar daca privim din avion trebuie sa vedem tendinta generala...
... asa este suntem cu mult inn urma dar trend-ul este crescator si asta-i cxel mai important lucru
Daca reclama facuta afara, poate si RAC , poate si munca depusa de-a lungul vremii a reusit sa impulsioneze si sa ambitioneze un pic aquascaperul roman nu pot decat sa ma bucur.
In rest bravo Alex si bravo Dan, ce a realizat el acolo cu acvariul ala de top 10 nu-i chiar usor.

Nu cu mult timp in urma ...cam pe vremea cand se tot intreba lumea de ce unul sau altul a iesit pe locul 1 si nu pe locul x si invers la RAC, am inceput sa dau ceva explicatii legate de ce a punctat sau ce nu.
Tot cam pe atunci eram luati la caterinca...de bah daca asa a spus juratu` atunci trebuie sa-l credem....
Cam tot in aceiasi perioada se teseau urzelile punctajelor si clasamentelor.

Din cate imi aduc aminte, deloc intamplator cei doi au punctat in top si la noi...deci cum ramane cu caterinca pe subiect???

Altfel ma cam alatur celor spuse de tine. Cam asta sper si eu legat de trend dar zic eu, in primul rand, ar trebui sa se schimbe...si climatul.
Deocamdata alimentat de anumiti binevoitor,i e prea multa balacela in rahat...si o suspicune generalizata.
E tipic acvaristicii post `89
Salut Stefane...si inteleg, bine ai venit

Ce imi place:
- ai mers pe o fertilizare corecta pentru aceasta faza a acvariului. Mai tarziu cand o sa fie super plantat poti sa mai adaugi un NPK Booster tot de la Dennerle
- ai combinat corect sol/fertilizant
- plantele s-au dezvoltat frumos, in consecinta, era de asteptat dar ...trebuie remarcat

De curiozitate te intreb cat timp a trecut de la prima poza la urmatoarea... ca sa ne dam seama de ritmul de dezvoltare?

Ce nu-mi place:
- pietrele care sunt prea colturoase si nu sunt dedicate pentru aquaascape
- probabil ca mi-am facut operatie pe creier ...dar mie imi plac mai mult acvariile originale cu colturile rotunjite
- ai inghesuit o bijuterie acolo, ai o C. Flamingo care cu greu se vede.

De regula trebuie tinut cont de asta cand asociezi plantele si pui una cu ritm de crestere lent langa una cu un ritm de crestere mai rapid.
E pacat sa nu pui in valoare asa o planta

Una peste alta ce remarc eu acolo sunt plantele care arata bine si cred ca asta era cel mai important, restul este arta si se invata cu timpul
Bafta si asteptam poze si mai departe.

Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Go to: