[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
coltul meu verde  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul meu vechi L140xl93xh65

image

image

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Acvariul e vechi? Sau aranjamentul?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Acvariul e vechi? Sau aranjamentul?

Acvariu evident dar si aranjamentul e asa de prin primavara, pozele sunt facute in ziua postari imediat dupa ce am mutat unele plante in spate fiinca crescuse ca Ronny Coleman.

Sunt extrem de multumit ca am reusit dupa ani de lupta cu alga aia filamentoasa care imi invada mossul s o extermin definitiv. Acum ma bucur enorm cand ma uit in acvariu si imi vad mosul curat asa cum il doream.
Acum urmatorul pas este sa experimentez tehnici de aquascaping cu mosul meu preferat fontinalis antipyretica.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Antoniot wrote:
Sunt extrem de multumit ca am reusit dupa ani de lupta cu alga aia filamentoasa care imi invada mossul s o extermin definitiv.

Si cum ai scapat de ea?

Antoniot wrote:
Acum urmatorul pas este sa experimentez tehnici de aquascaping cu mosul meu preferat fontinalis antipyretica.

Sper sa ne tii la curent cu poze

Ca hardware prin bazin ce mai ai?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:

Si cum ai scapat de ea?

Gand la gand

PS, mersi pentru Najas:, s-a inrosit si la mine partea disnspre suprafata, nu mai luminez atat de mult, a oprit unul din cele 2 neoane tocmai datorita algei. Am oprit fertilizarea, a disparut (sau cel putin s-a restrans)

Oricum, am vazut ca daca fertilizez, imediat apare...

Cryptic Cherries - West-Africa river
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Sincer am avut noroc ca intr un final sa nu imi mai apara din tot ce am incercat nu stiu sigur care a dat randament. Lupta nu a fost scurta, dezi am renunta la toate decorurile si plantele resetand de mai multe ori acvariul tot imi aparea. Asta a tinut cativa ani.

Ca idee am schimbat fertilizantul home made (pps pro) cu branduri mai cunoscute, nu am mai dat mancare la pesti mai mult de 1 data pe zi, am achizitionat (din natura) crustacee care mananca frunzele moarte (anellus aquaticus) am tinut in acvariu plante cu crestere foarte rapida chiar daca necesita tunderi saptamanale.

Lumina maxim 6 ore cu aprindere treptata (intr o ora toate 6 neoane) Iar dupa tunderi lumina o diminuez la jumatate(3 neoane)Am scos pompele de valuri micsorand curentii de apa chiar si de la cele 2 filtre:jbl 1500 eheim 2080

Am urmarit unde mai apare eliminand o cu tot cu plante si moss din zona.
Temperatura din apa nu am lasat o sa urce mai mult de 23 grade.

Am montat la filtrele externe burete poros de dimensiuni mari si nu am mai umblat la canistre de cand le am montat.

Orice planta noua bagata am studiat o la lumina lampii sa fiu sigur ca nu este contaminata.

NU m am dat batut, mi am pastrat intentia sa scap de ea si am facut tot ce mi a trecut prin cap. Nu am folosit niciodata chimicale.

Aparatura este ce a veche, 2 filtre externe, instalatia de co2, instalatia de incalzire substrat, substratul dupla rosu gros de 15-20 cm

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu metoda dezechilibrelor controlate ai incercat?
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24563.page
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

teddy2k wrote:Cu metoda dezechilibrelor controlate ai incercat?
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24563.page

Acum nu mai am alge de nici un fel, nu stiam de aceasta metoda. Bine de retinut pe viitor. Multumesc.

Oricum eu am avut probleme doar cu alga aia filamentoasa genul matasea broastei iar din experienta mea cu ea te pricopsesti din exterior si scapi extrem de greu de ea.
Daca nu o bagi in acvariu nu cred ca poate aparea asa din senin.
[Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

image

image

doua poze inainte de tunderea masiva....

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mie imi place asa salbatic , la dimensiunile astea generoase :l=93 ai loc de multe
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Si mie imi place cum arata.
Latimea aia e intr-adevar de vis

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

asa credeam si eu dar trebuia mai lung si mai lat sa pot face ce mi dorea imaginatia....

Acum mi am luat liber cateva zile sa amenajez acvariul, sper sa reusesc sa fac ce am in minte, undele plante cresc prea repede si imi invadeaza un lotus care mi tot face boboci si nu ii duce pana la capat sa infloreasca. Ma inebuneste si cred ca de vina este zona prea umbroasa.

Multumesc pentru aprecieri, eu intotdeauna o sa mi fac acvariile salbatice, doar asa mi place.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

COltul tau verde, bre, arata in realitate de un miliard de ori mai bine decat in poze. Ma bucur ca am avut ocazia sa il vad pe viu, e o placere.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

image

image

image

image

image

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Este o adevarata jungla.
Daca nu iti doresti in mod special aquascaping...as adauga, o jungla incantatoare si care cu siguranta aduce un colt verde intre betoanele casei.
Pe mine unul ma cucereste intotdeauna un fir de Barclaya infipt intr-o mare de verde.

Cu toate astea la asa latime...Doamne ce peisaje puteai sa-i tragi
Daca nu ai timp de chinezarit insa, eu zic ca tot este o buna propaganda facuta "gradinaritului acvatic".

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Jungla nu necesita ingrijire si atentie saptamanala nici teste si fertilizare precisa.

Bineinteles ca mi place aquascaping-ul, admir toate acvariile colegilor unele chiar imi incanta inima dar ma depaseste arta acvatica si timpul.

Deabea i am dat o forma cat de cat sa mi placa la acest setup si sunt incantat peste masura.
Multumesc ca ai pomenit de barclaya, eu credeam ca o nymphaea. Face tot timpul bulbi care nu se duceau la suprafata sa infloreasca cum face nymphaea, asa e tipul ei.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Antoniot wrote:
Multumesc ca ai pomenit de barclaya, eu credeam ca o nymphaea. Face tot timpul bulbi care nu se duceau la suprafata sa infloreasca cum face nymphaea, asa e tipul ei.

Pai n-ai dat-o chiar cu oistea in gard Este dinb familia : Nymphaeaceae... asa un soi de verisoara
Barclaya longifolia se numeste.
Vezi ca are prostul obicei sa se topeasca...dupa care o ia de la capat, mare frumoasa.

Cu un pic de noroc odata o sa-ti faca o floare superba. Se inmulteste cel mai bine din seminte
Dar exista o forma alternativa de inmultire precum cea mentionata de tine!

Bafta si sa te bucuri de ea.
Nu cred ca mai sunt multi care sa o aiba...sau cel putin nu prea am mai vazut lumea sa o mentioneze.

delta
Junior member
[Avatar]

IP:

Alex wrote:Barclaya longifolia se numeste.
har domnului ca nu era (cel putin nu de data asta) scrisa Longifolia
in rest e OK
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

delta wrote:
Alex wrote:Barclaya longifolia se numeste.
har domnului ca nu era (cel putin nu de data asta) scrisa Longifolia
in rest e OK
OK...e drept ca Barclaya se bucura ca am scris longifolia cu litera mica, asa cum trebuie... si nu cu litera mare asa cum eronat se mai intampla sa o gasesti mentionata pe aicii...dar hey...sa fim seriosi, nimeni nu moare din asta Se atrage atentia politicos si se trece mai departe....Nu facem petrecere cand cineva mentioneaza taxonomic corect ceva ...dar nici inmormantare cand greseste...
Asa daca vrei sa mergem pe litera asta a ultracorectitudinii, ma gandesc ca domnu`, daca faci referire la cine cred eu, ar fi apreciat, daca tot i-ai invocat harul, sa-l mentionezi scriptic in sensul religios apreciativ adica cu litera mare

Asadar, nu te crampona te rog de astfel de lucruri.
Nu ca suntem pe aici vre-un forum cu veleitati ortografice ultraortodoxe dar nu ne cere nici tu noua sa ne scolim userii in litera taxonomiei.
Incercam si noi cat putem...daca ne reuseste uneori bine, daca nu...mai incercam politicos a doua oara...cam asta e linia.

Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

image

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: