[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un sfat sau poate un sac ( de sfaturi ); sa vedem  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 05/02/2005 03:14:35
Messages: 1789
Location: Baia Mare
IP:
Offline

Pai tu n-ai spalat foarte bine canistra intai ? Toate mediile filtrante,toate sertarele,etc ? Nu inteleg de unde mirosul acela,la mine n-a fost cazul.Insa am spalat absolut tot ce a venit in cutie,desfacut pe parti,sub jet de apa

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Faraonu'"]M-ai ucis cu diacriticele . Si io le folosesc, asa-i limba romana . Da' nu pe forum ca nu se vad la toata lumea. [/quote:9c146823e4 wrote:
Iertaciune , eram in trafic si de plictis am intrat de pe telefon. Posturile acelea d'aia sunt cu diacritice, scriam cu t9 activat sa scriu mai repede. Promit sa nu mai fac

Faraonu'"]Am uitat ceva: buretele de pe sorb trebe sa-l speli regulat. Adica inainte de a se colmata ca opreste debitu'. Io cred ca nu-i prea mare efortu' de 5 minute saptaminal.[/quote:9c146823e4 wrote:
Am retinut aspectu', nu sunt probleme, iar 5 minute mi se pare mult. se curata mult mai repede

ReBella wrote:Pai tu n-ai spalat foarte bine canistra intai ? Toate mediile filtrante,toate sertarele,etc ? Nu inteleg de unde mirosul acela,la mine n-a fost cazul.Insa am spalat absolut tot ce a venit in cutie,desfacut pe parti,sub jet de apa

Ba da, totul a fost spalat cu apa calduta, sub jet de apa, dat cu buretele, etc.
Dar parca persista un miros, nu stiu sa-l definesc. Seamana cu cel de la testul de NH3/NH4. Cred ca este de la maglavaisul care a fost dat pe garnituri. Un fel de vasilina, ceva. Mai vad diseara. Oricum nu intra in acvariu pana nu sunt io convins ca totul e ok.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 05/02/2005 03:14:35
Messages: 1789
Location: Baia Mare
IP:
Offline

Eu l-am bagat imediat dupa spalare sa functioneze in acvariu si totul a fost ok.L-am desfacut dupa 1 luna sa ma uit daca s-a murdarit primul sertar si era niste vaselina pe acolo - unde scoti partea cu robinetii...am lasat-o si eu unde era si n-a fost nici o problema

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Ok, ReBella, multam fain de sfaturi
In alta ordine de idei, va readuc in atentie ce povestea Faraonu' pe la pagina 22 a acestui topic.
Porcu wrote:Saptamina trecuta imi povestea un amic, proaspat acvarist incepator, cum s-a speriat ca i s-a stricat canistra JBL. A ajuns omu' acasa de la servici si era liniste de mormint in camera , concluzia logica era ca s-a stricat canistra ....... s-a uitat in acvariu si evident ca functiona .

Sa stiti ca are dreptate. Este foarte silentioasa, in afara de un bazait perceptibil doar tavalit pe langa canistra, altceva nu se aude. Singurele indicii ca functioneaza sunt miscarea apei si o usoara vibratie ce se simte la atingerea filtrului.
Sunt bucuros ca voi scapa de zgomotul produs de cele doua filtre interne, care nu este puternic, dar daca este liniste completa in camera, este un picut agasant smilie
Ma felicit pentru alegerea facuta si pentru faptul ca v-am ascultat, si va multumesc inca odata pentru ajutor

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

Joined: 13/11/2002 12:14:10
Messages: 1279
Location: Papenburg
IP:
Offline

Sunt bucuros ca voi scapa de zgomotul produs de cele doua filtre interne


Nu te bucura prea tare... Exista o mare probabilitate sa le bagi la loc.
Desi nu se compara ca suprafata filtranta cu filtrul canistra, astea interne au si ele calitatile lor. Mai ales folosite pe post de powerhead-uri chioare pentru a misca apa in locuri in care jetul (oricum anemic) al canistrei nu ajunge. Mai ales daca vei folosi fertilizare EI. Fara o miscare sanatoasa a apei (prin sanatoasa nu inteleg sa smulga plantele din radacini) se pot crea asa numitele "dead spots", locuri in care, chiar si intr-un acvariu corect fertilizat, nutrientii pot ajunge spre zero. Aceeasi problema si pentru CO2, poate chiar mai mare, acesta fiind gaz.

Ca o concluzie, ce incerc eu sa comunic aici, este sa nu dai/vinzi/arunci filtrele alea interne. S-ar putea sa mai ai nevoie de ele, chiar daca nu pentru filtrare in sine.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 27/01/2009 11:25:45
Messages: 1771
Location: Iasi
IP:
Offline

Val wrote:[ Exista o mare probabilitate sa le bagi la loc.
Desi nu se compara ca suprafata filtranta cu filtrul canistra, astea interne au si ele calitatile lor. Mai ales folosite pe post de powerhead-uri chioare pentru a misca apa in locuri in care jetul (oricum anemic) al canistrei nu ajunge.Aceeasi problema si pentru CO2, poate chiar mai mare, acesta fiind gaz.

si fiinda nu e prima data, cand zice asta , si eu am fost indrumat sa-i urmez sfatul, si am bagat un powerhead de 200l/h chiar sub reactorul meu, pot sa zic, ca se cunosc diferente
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Val wrote:Ca o concluzie, ce incerc eu sa comunic aici, este sa nu dai/vinzi/arunci filtrele alea interne. S-ar putea sa mai ai nevoie de ele, chiar daca nu pentru filtrare in sine.

Nu vor pleca filtrele. Iar cel mic, powerheadul de langa reactorul de CO2, va ramane acolo chiar daca ma dau io rotund. Sta mai mult decat bine acolo, iar pentru distribuirea CO2 in acvariu, e de neinlocuit. Aquaball-ul cred ca va iesi, dar nu acum, peste cateva saptamani, cand filtru cel nou va fi "ciclat". Ma incurca tare mult, este destul de mare si ocupa spatiu. Cu toate ca ar fi bun si ala pentru filtrare mecanica (am mai citit cateva posturi ale colegului Carja Ioan)
Nu stiti voi, da' asa am o retinere de fiecare data cand modific ceva in/la acvariu...sa nu uitam ca inca sunt incepator, iar lipsa experientei isi spune cuvantul.
Hai sa va mai zic ceva, da sa nu radeti (prea tare)
Ieri cand m-am dus sa-mi iau filtrul, m-am dus dupa o perioada de vreo doua zile, in care am bantuit pe gogu dupa diverse filtre si carecteristicile lor. In clipa in care am plecat de acasa, stiam ce vreau. E900. Problema a fost in magazin.Mi-au trebuit 20 de minute pana sa ma hotarasc daca va fi e700 sau e900. Pana la urma am ramas la hotararea initiala, dar cu ce framantari . Asta e, norocu' meu ca mai sunteti si voi prin zona.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Revin.
Asa cum va spuneam cu ceva timp in urma, vreau sa refac acvariu in care am un ticalos de Betta.
Drept pentru care, am cumparat o cutie de Florapol 200, pe care vreau s-o folosesc in noul setup.
Problemele:
- ce intelegeti de aici? "Mix the required amount of JBL Florapol with fife to ten times as much unwashed, round gravel", ca se amesteca Florapolu' cu de 5 pana la 10 ori cantitatea lui cu pietris? Nespalat? Io parca asta inteleg, si asa ceva imi zice si gogu.
- pot pune in acest amestec si niscaiva Aqua basis? Mai am intr-o punga prin boxa
Cam atat, daca mai imi trece ceva prin cap , mai "sun"

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
l3n3a
Member
[Avatar]

Joined: 09/02/2006 22:23:19
Messages: 100
Location: Slatina
IP:
Offline

Se amesteca cu pietris "nespalat" adica uscat - pietrisul va fi in prealabil spalat foarte bine asa cum cu siguranta sti (eu recurg si la fierberea lui). In cazul in care acesta este spalat deci ud nu vei putea amesteca cat de cat omogen Florapolul cu cantitatea dorita de pietris pentru ca se va face "cocoloase" printre pietricele. Peste acest strat de amestec se pune alt strat de pietris fara florapol gros de 3-5 cm.
Eu sunt de parere ca se poate pune si Aqua Basis. Varianta cuburi de gheata cu Florapol introduse in substratul Aqua Basis a functionat de minune la mine.

Just me!
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Multam fain de lamurire. Berbecu' de mine se gandise ca recomanda pietris nespalat. Chiar eram in mare dilema, io stiind ca obiceiurile sunt altele. Sincer sa fiu, cand am pornit bazinu' cel mare, dupa vreo ora de frecat la pietris, tot mai iesea apa tulbure. L-am lasat asa, dar un clocot tot i-am tras

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

A, si mai e ceva.
Cum se poate inmulti blyxa japonica? Se taie pur si simplu o "ramurica" noua, cu frunze pe ea si se replanteaza?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 27/01/2009 11:25:45
Messages: 1771
Location: Iasi
IP:
Offline

pai firul initial se va divide pe margini cu alti pui si se va face o tufa foarte frumoasa. Cand vezi ca e prea indesat rupi tulpinele de langa el si replantezi si continui sa astepti pana va da la cel mic
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Aham, am priceput. Ceva de genul asta incercam si eu sa exprim, dar nu prea mi-a iesit . Acum lucrurile sunt clare. Multam mult, Radu.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
fatalina
Unripe member
[Avatar]

Joined: 25/08/2012 22:04:05
Messages: 2
Location: Romania
IP:
Offline

Buna,as vrea sa stiu daca un ancistrus poate trai singur in acvariu?si daca da ,ce ingrijiri necesita?

fatalina
[WWW] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8217
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Si uite asa reinviem topicuri vechi de vreo 3 ani, misto topicu' nenea Alber nici nu stiam ca ai fost
si matale incepator

@fatalina e asa de greu sa citesti regulile acestui forum? Nu pune intrebarile tale personale in topicul
altcuiva, cu atat mai mult cu cat are vreo 3 ani de cand nu s-a mai scris in el. Pe ce lume traiesti? Nu imi
imaginam ca exista astfel de oameni.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Cosmin
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/08/2012 22:47:56
Messages: 927
Location: Iasi
IP:
Offline

Poate nu stie sa citeasca ceasul sau calendarul...

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.


42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8217
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Da' sa citeasca regulamentul forumului, sa isi faca prezentarea la sectiunea Despre noi si sa deschida
un topic de prezentare in care sa puna intrebarile pe care le are poate? Se pare ca nu...

LE asta este lipsa de respect pentru acest forum si membri lui.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/08/2012 13:39:09


Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
smzocta
Junior member
[Avatar]

Joined: 16/12/2015 11:08:51
Messages: 14
Location: Bucuresti
IP:
Offline

auziti..va ROG am URGENTA nev de ajutor ca banii de care voi dispune pt..mai tine 3 ore maxim termenu..deci......ce recomandati T5 sau T8? respectiv T5(14W) si T8(20W)

idealu meu in viata e femeia cu mustata!
[Yahoo!]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 27/08/2014 01:19:42
Messages: 458
Location: Helsinki - Finland
IP:
Offline

Ca sa il citez pe Dragos....

kirucd wrote:Si uite asa reinviem topicuri vechi de vreo 3 ani,


si ca sa fac o modificare DOAR de user:

kirucd wrote: @smzocta : e asa de greu sa citesti regulile acestui forum? Nu pune intrebarile tale personale in topicul
altcuiva, cu atat mai mult cu cat are vreo 3 ani de cand nu s-a mai scris in el. Pe ce lume traiesti? Nu imi
imaginam ca exista astfel de oameni
.

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
opincarul
Senior member
[Avatar]

Joined: 14/08/2012 14:29:31
Messages: 1302
Location: Varteju - Magurele
IP:
Offline

Nimeni wrote:Ca sa il citez pe Dragos


Ce rai ie uamenii da pa acest forum, buei nene, plm
Cum.spanac a gasit el topicul asta si le-a omis pe cele mai recente, nu reusesc sa pricep. I guess "i can't brain today, i have the dumb", too.

Mama prostilor e mereu gravida.
[Email]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com