[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un sfat sau poate un sac ( de sfaturi ); sa vedem  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 05/02/2005 03:14:35
Messages: 1789
Location: Baia Mare
IP:
Offline

jax wrote:mie primul setup imi place mai mult (j/k)

Ne spui si de ce ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Lofty
De-al casei
[Avatar]
Joined: 08/12/2005 12:32:30
Messages: 1239
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Porcu wrote:Chiar trebuia sa-i amintesti de primu' setup ?

Obligatoriu si imperios necesar...

@ReBella: era o gluma de'a lui jax... a si specificat in paranteza, (j/k)=Just Kidding sau Joking.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 05/02/2005 03:14:35
Messages: 1789
Location: Baia Mare
IP:
Offline

Ups...nu ma priecp la prescurtari de genul ala,de-asta ma si miram ca ii place
Cat despre amintitul despre primul setup,si eu cred ca este obligatoriu,ca sa nu uite de unde a plecat...altfel risca sa mai ajunga cel putin o data pe acolo :-)

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Lofty wrote:Domnu' alber, ajung la vorba ta de prin octombrie 2008 : "Minunat, mirific, dar parca si acolo ar merge o coloana doua"...


Securea se va abate asupra capului meu . Daca mai rad si ma mai bucur mult la posturile voastre. Iar cea mai mai grava amenintare se refera la coloane. Care mai exista Dar undeva pe un raft. Lipita

Faraonu'"]Chiar trebuia sa-i amintesti de primu' setup ?[/quote:11f1050f2e wrote:

Il inteleg, nu sa-a putut abtine . Dar il iert, pentru ca si io as fi facut la fel.

ReBella wrote:Cat despre amintitul despre primul setup,si eu cred ca este obligatoriu,ca sa nu uite de unde a plecat...altfel risca sa mai ajunga cel putin o data pe acolo :-)

Da, ReBella, ai dreptate, trebuie sa stim cu totii de unde am plecat. Stai linistita, pe acolo nu mai trec

jax wrote:mie primul setup imi place mai mult (j/k)


Daca vrei iti explic cum se face . E simplu de tot. Multa nestiinta, lipsa bunului gust si o aruncare puternica cu capul inainte. Daca vrei altceva, www.acvariu.ro. Da' daca intri acolo, nu mai scapi

Ar fi util un topic in care fiecare user (desigur, cei care doresc) sa puna niste poze de genul "before, after". Asta pentru a se vedea ce patesc cei ce presteaza pe acest forum

In concluzie ce sa mai zic? Va multumesc pentru aprecieri si sper ca un pic de mandrie aveti si voi pentru felul in care arata acest acvariu. Este si munca voastra acolo. Va multumesc

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

Joined: 26/05/2008 09:28:07
Messages: 1181
Location: Bucuresti, Berceni
IP:
Offline

Felicitari dom'le, ai reusit ceva frumos in doar 7 luni. Acum o intrebare off topic: acel betta are probleme cu cineva in acvariu?
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

adriancalotescu wrote:Felicitari dom'le, ai reusit ceva frumos in doar 7 luni. Acum o intrebare off topic: acel betta are probleme cu cineva in acvariu?

Multam fain de aprecieri.
Betta este singur in acvariu nu are companioni. Nici pe cine fugari, nici cine sa-l fugareasca. Eventual mai "chiureteaza" cate un melc de substrat care n-are ce face si se mai catara pe sticla acvariului.
Da' de ce intrebi?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

Joined: 26/05/2008 09:28:07
Messages: 1181
Location: Bucuresti, Berceni
IP:
Offline

Io m-am uitat la pove si am vazut asta http://picasaweb.google.com/ciobanual/Locatari#5329812132090428658, d-aia te-am intrebat. Daca nu e betta scuzele de rigoare.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Nu m-ai inteles. Betta este pestele, nu te inseli. Eu intrebam de ce intrebi daca Betta are probleme cu cineva in acvariu? Vezi vreun semn de stres sau de boala pe care eu nu il stiu, sau nu il observ?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

Joined: 26/05/2008 09:28:07
Messages: 1181
Location: Bucuresti, Berceni
IP:
Offline

alber wrote:Nu m-ai inteles. Betta este pestele, nu te inseli. Eu intrebam de ce intrebi daca Betta are probleme cu cineva in acvariu? Vezi vreun semn de stres sau de boala pe care eu nu il stiu, sau nu il observ?


Stiu ca "astia e mai batausi" si d-aia intreb.Si nu, n-am vazut nici un semn de boala, eu abia vad la mine in acvariu
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Nu stiu ca sa zic despre al tau. Io stiu ca se recomanda a fi tinut singur in acvariu si asa am facut. Am vrut un betta dar i-am facut casuta. Al meu este foarte sociabil, daca are chef sta si la mangaiat . Cea mai tare faza este atunci cand primeste larve de libelula congelate. Io le dezghet intr-o cescuta cu putina apa calda, apoi le spal, si le trag cu seringa. Tot asa le si administrez. Bag mututoiul seringii in acvariu si apas usor pistonasul. Tembelul meu este in stare sa sfarame mututoiul seringi, trage de el, de zici ca vrea sa-mi ia seringa. Pur si simplu isi pierde controlul
Ca sa revin, Ce pesti mai ai prin zona? Sa nu ai ceva obraznicaturi cu tupeu, viteza si cu chef de rontait codite voalate. Bine, in cazul asta cred ca ar trebui sa sufere si Guppy tai.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Imi mor melcii Pomacea. S-au dus pana acum vreo trei. Cam in 10 zile. Ca si simptomatica nu pot spune decat ca au ceva probleme la cochilie. Ma gandesc doar la Ph-ul scazut, care le roade cochilia, mai ales "tirbusonul". Ce as putea face? Sa introduc o substanta de crestere a Ph-ului? Sau sa incerc ceva mai babesc, cum ar fi ... coaja de ou? Sper ca n-an zis fo' gugumanie

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Revin cu o intrbare de ordin tehnic.
As vrea sa fac sau sa cumpar daca se gaseste un fele de distribuitor pentru co2, sau nu stiu cum sa-i zic.
Adica un dispozitiv, pe care sa-l montez dupa electrovalva si sa-mi trimita co2 pe doua cai. In felul acesta sa pot baga co2 dintr-o singura butelie in doua acvarii diferite, dar nu acelasi numar de bule/sec.
Oare as putea face cu un teu cu robineti? Ar functiona?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Humbert
Senior member
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 1474
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

asta pare a fi exact ce vrei tu

300 litri plantat by Humbert
10 litri nano

alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Da, ceva in felu' asta m-ar interesa, nu neaparat cu numarator de bule.
Acum, ca am prins ideea, am gasit si io ceva. Piesele astea oare sunt si reductoare, sau doar distribuitoare? Adica poate fi scos reductoru? Dar daca scot reductoru', va trebui sa pun electrovalva pe fiecare iesire in parte, nu?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11132
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

E doar un "T-eu". Face acelasi lucru ca cele care se folosesc cind vrei sa bagi aer de la o singura pompa la doua sau mai multe acvarii.

Poti sa pui electrovalva inaintea lui si va opri CO2 in ambele acvarii .


Sa nu te gindesti sa folosesti "T-euri" si robineti pentru aer la CO2, presiunea e mare si te vei chinui enorm sa reglezi debitu'. Se poate daca esti disperat si nu gasesti un "T-eu" cu robineti, special pentru CO2.

Poze: smilie ... Poze cu plante
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Multam de lamuriri.
Nu ma grabesc, da' ma zgandare ceva si nu-mi da pace. As vrea sa fac si acvariul in care am Betta sa arate mai bine. Cu niste plante "de apa mai calda", desigur. O lumina mai de Doamne ajuta, si o gura mica de fertilizant.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Humbert
Senior member
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 1474
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

bomba cu drojdie?

300 litri plantat by Humbert
10 litri nano

alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

E pãcat sã mã chinui, nici bucãtar bun nu sunt. Iar butelia de 7-8 litri e numa bunã la 2 acvarii. Si vãd cã nici dispozitivele astea nu sunt asa scumpe.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Buuuuuuuuun
Am fost astazi pana in Hornabch. Si de plictiseala (a se citi bolala grava de acvariu) am cumparat un filtru extern. JBL Cristal profi e900. Pentru acvariu de 126 l brut
De ce e900?
In primul rand, 4 medii de filtrare fata de e700, care are doar trei
In al doilea rand, m-am gandit ca este mai indicat tinand cont de debit. 900 l/h fata de 700 l/h la e700. Am in vedere si faptul ca debitul poate fi putin "umflat" de catre producator
Acum.
1. Am facut o alegere buna? Este bine e900 sau era mai bine e700?
2. Spuneti-mi cate ceva despre mediile de filtrare, ce sa las si ce sa inlocuiesc din ce are el? Stiu ca citisem aici pe forum, dar nu mai gasesc topicul
3. Cam cat timp al trebui sa-l las sa mearga in paralel cu filtrul intern pentru a se cicla?
4. Ce se poate intampla (negativ vorbind) daca montez un robinet pentru reglarea debitului? Si daca este ok, unde ar trebui montat acesta, pe tur sau pe retur?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 22/04/2009 23:39:25
Messages: 366
Location: Pitesti - cartier Prundu
IP:
Offline

sunt si eu interesat sa iau un filtru tip canistra dar nu stiu care e mai bun si accesibil in acelasi timp
[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com