Eu tin albul mai jos 40% Asa am 310 la suprafata apei 120 pe la mijloc si 70-80 la nivelul nisipului.
Daca ridic albul la 90% am 550 la suprafata 215 la mijloc si 115 jos.
Cred ca daca as elimina si biofilmul ar iesi si mai sus.
Cu prima ocazie am sa mai adaug un canal de blue ca sa pot ridica nivelul de alb fara sa ma deranjeze prea tare.
Deci daca nu mai este nimeni pe lista il parchez la liliac.
In decursul ultimei luni am pierdut complet macroalgele din bazinul mic. Pur si simplu au disparut complet bucatica cu bucatica. Si aia verde si cea rosie. Am vreo sansa sa mai pot creste?
Au inceput sa dispara dupa ce am dat drumul la reactorul la picatura. Au disparut si diatomele care se formau pe timpul zilei. Sincer, parca as vrea din nou niste macroalge rosii...
Cica astia ar fi fosfatii in saramura personala.
Va urma o perioada in care bazinul ve trece "testul de foc" eu fiind plecat pana la sfarsitul lunii. Daca-l gasesc cum trebuie si la intoarcere atunci chiar o sa pot afirma ca a ajuns la majorat si n-o sa-i mai port grija deloc Am sa ma mut si eu in tabara lui Kola..cu sticla pe masa si zgaitul la pesti + corali
Ala este minicolorimetrul pentru fosfati, care iti masoara doar fosfatul inorganic, dar in apa
exista si fosfor organic, pe care il introduci odata cu hrana, si care nu este practic masurat de
testul de fosfat de la Hanna. Pe de alta parte minicolorimetrul pentru fosfor masoara si fosforul
inorganic si cel organic. Deci recomandat este minicolorimetrul pentru fosfor. Si un mic filmulet,
este o greseala la sfarsit pentru ca rezultatul in fosfor ppb de la minicolorimetrul pentru fosfor ULR
trebuie transformat in fosfat ppm, iar transformarea se face inmultind rezultatul afisat cu 3,066 si
impartit la 1000.
Astazi am dat o tura pe la niste magazine de acvaristica. Mi-au curs balele prin vitrine timp de vreo ora. Gasesti tot ce-ti trece prin minte!
Iar de preturi....n-am ce sa mai comentez. Sunt unii care au sistem de autoservire, sunt jdee mi de bazine unul langa altul in care stau pestanii cu sutele, te duci iti iei minciogul si pescuiestii ciortanii de care ai nevoie, plata se face la casa Un clown costa intre 10ron un Msize si 20ron cei L. Un copperband M size 30RON!!!!!!!!!!!!! La corali la fel...niste preturi nesimtite rau!
pai si de ce te miri ? ei le iau din ocean direct adica langa ei....
e ca si cand imi deschid eu un petshop aici in constanta si vand stavride, guvide si peste cainesc deala ) cu 1 leu bucata )
bai frate si nu inteleg dc naiba nu scriu si la noi la petshopuri pe geam ca la ei (pestele si pretul) sau sa incercuiasca coralii si sa scrie pretul peste ei in toate petshopurile din afara am vazut sistemul asta mai putin la noi....
la noi tre sa intrebi la fiecare polip pretu ca nu scrie nimic...
This message was edited 1 time. Last update was at 13/04/2015 18:38:39