Azi la pranz am dus copiii acasa de la scoala si ...stupoare. Nu vedeam in bazin "Acropora lu' Shubi" ... M-am tot holbat acolo si zic...sigur e la Shubi. Acu'....am zis sa fac o intrebare si la tine...e sau nu e???
Sa va pun si o intrebare: aveti idee ce-i organismul de mai jos ?
A aparut pur si simplu pe o piatra uscata introdusa de 3 luni, nu sustin ca ar proveni din ea....
Nu cred ca-i red bubble, am avut si eu parazita deaia, stiu cum arata si asta nu-i deloc asa.
Este o singura formatiune legata direct de piatra, la suflarea cu pipeta a unui jet de apa isi micsoreaza dimensiune rapid, comportament identic cu al LPS.
A aparut cu vreo 4 saptamani in urma ca un punct mic rosu, acum are aproximativ 2 cm.
LE. Cred ca am gasit, se pare ca-i vorba de Nemastoma
This message was edited 1 time. Last update was at 03/06/2014 14:33:23
Multumesc d`apreciere !
Eu unul am ramas placut impresionat de balansul de alb automat pe care-l face telefonul asta, cu celelalte intrumente m-am chinuit putin sa-l gasesc, asta l-a facut din prima cum trebuie.
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
N-ai cum sa vezi telefonul, vezi imagini filmate cu el
Pompele intradevar fac minuni, sunt 4 Tunze Turbelle nanostream 6095 controlate de un Multicontroller 7096, ultrasilentioase, montate in colturi cu o putere ce fluctueaza intre 20 si 30%.
Va imaginati ce se intampla daca le dau 100% Sunt fan 100% Tunze
Sunt fan 100% Deltec, am o bijuterie de SC1455, consuma groaznic de putin, face treaba ultra buna la un volum de aprox. 400 litrii apa cu incarcatura biologica maxima, spun eu.
hmmm... ce sa zic, numai echipamente de elita, clasa premium.
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Stai linistit, si eu am inceput cu chinezarii, dupa am trecut la chestii de "firma", am constatat pe pielea mea ce inseamna "optimizarea", am regretat ca n-am ascultat sa dau banii de la inceput pe o scula de top si regret si acum cand vad oameni care cheltuie bani pe lucruri "ieftine si bune"
Shubi wrote:Va salut,
Am vrut sa postez direct la "Crème de la crèm" dar cred ca-i stricat forumul, nu ma lasa.
Sunt Calin, din Timisoara, ma chinuie de ceva vreme acvaristaica marina, am un acvariu care a trecut de-a lungul timpului prin mai multe probleme si....desi l-am avut si spart la un moment dat, am trecut peste, am luat-o de la capat (nu ca si unii gen Koala, de nu gasesc taria ) )
Va prezint bazinul, in componenta lui actuala mai jos:
Acvariu de display 100x60x60 sticla ultraclara Diamant de Saint Gobain fund dublu 10mm.
Substrat display:
Aquadeco Coral Sand (1 - 2 mm) 60 kg.
CaribSea Ocean Direct Oolite 9 kg.
Live Sand Aragonite 4.5 kg
Aquascape din piatra uscata aprox. 15 kg +20 kg piatra vie preluata din sump in urma cu aprox 2 luni
Sump 80x50x40 sticla float 10mm
in care nu se afla decat skimmerul, un reactor de Ca transformat in anaerob la picatura (cca 2 picaturi /secunda), are adaptat un injector cu ajutorul caruia fac aditii de nopox cand este cazul, deocamdata n-a mai fost
Sare folosita: a functionat multa vreme cu Red Sea Coral pro, cateva luni am dat cu ATI Coral Ocean Plus, foarte dezamagit de ea desi are un pret imbatabil ), acum folosesc aquavitro salinity, mai scumpa dar e mai rentabil sa faci schimburi cu o sare buna decat sa-ti faci bazinul muci.
Aditii: Reef Care Program de la Red Sea, operatiune facuta manual, imi place sa am si eu un aport...ceva )
- lampa 6x39w + 2x39w neoane ATI cu urmatoarea configuratie:
1. Blue Plus
2. Aquablue Special
3. Coral plus
4. Blue Plus
5. Aquablue Special
6. Purple Plus
7. Blue Plus
8. Aquablue Special
Stoc viu (pesti):
- Paracanthurus hepatus x 1
- Zebrasoma flavescens x 1
- Amphiprion ocellaris x 2
- Pseudochromis paccagnellae x 1
- Acreichthys tomentosus x1
- Labroides dimidiatus x 1
Si in baza principiului ca...daca n-ai poza, nu exista:
Superb acvariul superbi locuitorii dar meserie cine a facut pozele.
Cu ce aparat ai reusit pozele astea, eu am un Nikon 5100 dar nici pe departe nu reusesc asa ceva.
Felicitari
Multumesc !
Pozele de mai sus sunt vechi, sa-l vezi acum ! Sunt facute de catre mine , cu un D700 cu 105 2.8 ori 24-70 2.8.
Si cu 5100 poti scoate calitate, trebuie un pic de pasiune
Sa-l vedeti pe-al meu: 2 melci turbo si-un vireme! ( nici macar de care este nu am habar) Daca mai vad multe poze ca astea ma duc si cumpar corali din aia din plastic asa cum vad la aia pe nat geo wild. Si atunci sa vedem care pe care
This message was edited 1 time. Last update was at 19/08/2014 16:47:11