[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi pentru un nou acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8217
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Mai are un avantaj, precum subtraturile Ada, scade pH-ul si KH, adica ajuta la stabilizarea unei ape
usor acide si moale, care este recomandata pentru majoritatea plantelor pe care le crestem noi.
Nu si pentru toti pestii sau crevetii, exista specii de pesti si creveti care au nevoie de pH mare.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3276
Location: Barlad
IP:
Offline

Da, am citit si despre asta. In opinia mea, duce pH-ul intr-o zona "selectiva" pentru multe vietuitoare.
Legat de creveti, problema s-ar pune pentru Caridina mai mult decit pentru Neocaridina, din cite m-am documentat,
daca vorbim de mentinerea pH-ului mai jos.

Daca ai ocazia sa-l folosesti inaintea mea, te rog sa observi daca se preteaza la un substrat inaltat, terasat.
Ma intereseaza pentru urmatorul proiect unde trebuie sa ma "inalt" in anumite zone. Un substrat universal ar
fi ideal in aceste conditii.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/05/2017 22:55:27


Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 194
Location: Targoviste
IP:
Offline

Stie cina dac? filtru de colt de la Dennerle este bun? Acvariul meu de 60 l se vinde împreuna cu el. Eu am luat decât acvariul.


adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 994
Location: Paris
IP:
Offline

in general filtrarea care vine la Kit cu bazinul,nu asigura decit minimul...nu au spatiu necesar pentru o filtrare bio pe masura...de preferat un extern minim pentru bazine de 100 litri

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 194
Location: Targoviste
IP:
Offline

adrian09 wrote:in general filtrarea care vine la Kit cu bazinul,nu asigura decit minimul...nu au spatiu necesar pentru o filtrare bio pe masura...de preferat un extern minim pentru bazine de 100 litri

Vrei sa spui c? pt un acvariu de 60l un filtru intern este suficient?
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3276
Location: Barlad
IP:
Offline

Pentru orice acvariu sub 10-20 de litri, filtrarea interna este insuficienta. Cum bine ti-a scris si colegul Adrian, acvariile cu echipamente "la pachet" iti asigura conditiile minimale pentru o flora si fauna la fel de limitata. Asa ca, daca vrei mai mult, trebuie sa investesti mai mult. Pentru un acvariu de 60 de litri eu vad ca optima, o solutie de filtru extern cu cel putin 2-3 litri de material pentru filtrare biologica si, eventual, o prefiltrare mecanica. Un CristalProfi e701 sau echivalentul lui, intr-o clasa de calitate superioara, Eheim, ar fi o solutie buna.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 194
Location: Targoviste
IP:
Offline

Azi fiind liber am iesit sa-mi caut inspiratie pentru noul acvariu ). Sa ne relaxam putin. Sper sa placa.
https://www.youtube.com/watch?v=yvqx2gZa4yk

This message was edited 3 times. Last update was at 05/06/2017 20:31:05

Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3276
Location: Barlad
IP:
Offline

Stai linistit. Peste tot e la fel, fie ca e gradina zoologica sau pet-shop.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 194
Location: Targoviste
IP:
Offline

Aici la mine in oras e un pet-shop plin de alge. Nu e ingrijite acvariile. Cateodata mai vad si cate un peste mort.
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 994
Location: Paris
IP:
Offline

in multe petshopuri sunt probleme

This message was edited 1 time. Last update was at 05/06/2017 21:32:21


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
MihaiF
Membru de baza

Joined: 15/02/2017 14:50:05
Messages: 409
Location: Baia Mare
IP:
Offline

Pe la tropica parca am vazut acvarii cu flora destul de abundenta care aveau la detalii doar filtru intern ( fara filtrare externa ) dar erau doar de gradinari , fara vietati.
Asa ca parere pe termen mai lung de 2 - 3 luni , se preteaza un acvariu bine plantat doar la filtrare interna ( filtru intern mai serios si cu mediile schimbate cu noi dupa schema cum e la Juwel de ex ) daca populatia de vietuitoare este 0 ?
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3276
Location: Barlad
IP:
Offline

MihaiF wrote:Pe la tropica parca am vazut acvarii cu flora destul de abundenta care aveau la detalii doar filtru intern ( fara filtrare externa ) dar erau doar de gradinari , fara vietati.
Asa ca parere pe termen mai lung de 2 - 3 luni , se preteaza un acvariu bine plantat doar la filtrare interna ( filtru intern mai serios si cu mediile schimbate cu noi dupa schema cum e la Juwel de ex ) daca populatia de vietuitoare este 0 ?


Toate acvariile pe care le vezi in acele tutoriale sunt pentru expozitie si se refera aproape numai la plante.
Daca vei avea un minim de vietuitoare, este obligatorie o filtrare mai buna. De asemenea, daca vei tine
acvariul pe termen lung, nu numai citeva luni, iarasi iti trebuie o filtrare mai buna. Acvariile prezentate
de Tropica sau Dennerle nu au "viata lunga", sunt set-up-uri demonstrative.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
MihaiF
Membru de baza

Joined: 15/02/2017 14:50:05
Messages: 409
Location: Baia Mare
IP:
Offline

Silviu Man wrote:
MihaiF wrote:Pe la tropica parca am vazut acvarii cu flora destul de abundenta care aveau la detalii doar filtru intern ( fara filtrare externa ) dar erau doar de gradinari , fara vietati.
Asa ca parere pe termen mai lung de 2 - 3 luni , se preteaza un acvariu bine plantat doar la filtrare interna ( filtru intern mai serios si cu mediile schimbate cu noi dupa schema cum e la Juwel de ex ) daca populatia de vietuitoare este 0 ?


Toate acvariile pe care le vezi in acele tutoriale sunt pentru expozitie si se refera aproape numai la plante.
Daca vei avea un minim de vietuitoare, este obligatorie o filtrare mai buna. De asemenea, daca vei tine
acvariul pe termen lung, nu numai citeva luni, iarasi iti trebuie o filtrare mai buna. Acvariile prezentate
de Tropica sau Dennerle nu au "viata lunga", sunt set-up-uri demonstrative.


Exact cum ma gandeam . Animale 0 , plantat bine si evolutie pana la maturitate , apoi reset.
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 194
Location: Targoviste
IP:
Offline

JBL E401 sau Eheim 2213 Clasic 250? Ce sa aleg? As alege JBL are mai mult volum. Voi ce ziceti?
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3276
Location: Barlad
IP:
Offline

Eu sunt multumit de JBL, desi majoritatea recomandarilor colegilor se indreapta catre Eheim.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 194
Location: Targoviste
IP:
Offline

La JBL imi place sistemul de amorsare fata de Eheim.
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3276
Location: Barlad
IP:
Offline

Florin82 wrote:La JBL imi place sistemul de amorsare fata de Eheim.


Nu usurinta cu care faci amorsarea face diferenta intre filtre. Este suficient ca, la instalare, dupa ce
aranjezi toate sertarele cu medii de filtrare, sa il umpli cu apa din acvariu. Il bagi in priza si va merge.
Importanta este fiabilitatea filtrului si ceea ce ai mentionat in post-ul precedent : volumul de filtrare.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 194
Location: Targoviste
IP:
Offline

L-am gasit pe JBL E402 care are volum mai mare decat 401. Are volum de 6,1 l fata de 4 l cat are 401. Plus ca l-am gasit la un pret bun.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/06/2017 19:29:17

Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3276
Location: Barlad
IP:
Offline

Florin82 wrote:L-am gasit pe JBL E402 care are volum mai mare decat 401. Are volum de 6,1 l fata de 4 l cat are 401. Plus ca l-am gasit la un pret bun.



Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 194
Location: Targoviste
IP:
Offline

Nu inteleg ceva. Pe situl unde l-am gasit eu aci din tara scrie la volum 6,1 l. Este cu 3 caserole de filtrare fata de 401 care 2 caserole. Dar pe alte situri germane scrie la volum 4,6 exact cat are 401. Nu este socotita la volum si cea de a 3-a caserola?
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com