[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi pentru un nou acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 192
Location: Targoviste
IP:
Offline

Azi am iesit la cumparaturi ?))).
http://www.pro-aquarium.ro/magazin/apa-dulce/lampa-acvariu-t5-2x24w-60-cm-aquazonic/
http://www.pro-aquarium.ro/magazin/apa-dulce/filtru-extern-acvariu-jbl-cristalprofi-e-402-greenline/
Sper sa nu fie problema ca am pus linkurile. Astept pareri si impresii despre produse. Urmeaza co2 si substratul. Pestisorii mai asteapta.
McLovin'
Member
[Avatar]
Joined: 03/01/2017 12:01:12
Messages: 271
Location: Timisoara
IP:
Offline

Despre lampa, am eu modelul asta si chiar sunt multumita de ea. Mult succes cu proiectul pe care il incepi si sa pui multe poze!
Liv
Senior member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 1123
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Florin82 wrote:L-am gasit pe JBL E402 care are volum mai mare decat 401. Are volum de 6,1 l fata de 4 l cat are 401. Plus ca l-am gasit la un pret bun.


Am un JBL E900 la care volumul declarat de producator e de 6 litri. Pot sa iti spun ca mi-au intrat 3 litri de siporax in el. Poate daca stau a aranjez siporaxul o sa intre inca 1 litru.

Ai cam aceeasi situatie. 25-30% din volumul brut al canistrei e ocupat de trecererile apei din prefiltru si sertare.

Sa aveti pesti sanatosi, plante frumoase si apa limpede.
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 192
Location: Targoviste
IP:
Offline

Desigur ca voi pune poze cu fiecare produs in parte. Voi face si un mic unboxing pe youtube.
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 192
Location: Targoviste
IP:
Offline

Este corecta urmatoarea formula pentru aflarea necesarului de substrat? Lxlxh unde L este lungimea acvariului, l este latimea acvariului iar h este inaltimea substratului. Deci ar fi cam asa. 38x38x3=4,332. Deci rezulta ca am nevoie de aproximativ 5l de substrat. Este corect?
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3256
Location: Barlad
IP:
Online

Nu este corecta! Substratul trebuie sa fie ma inalt in spate. Corect este sa ai in formula inaltimea medie a substratului. De ex. 3 cm in fata cu 6 cm in spate, deci 4,5 cm in medie. Inmultit cu suprafata rezulta un necesar minim de substrat. Inaltimea minima depinde si de substratul nutritiv, daca ai, iar cea din spate ar tebui sa fie de trei ori mai inalta (in functie si de decoruri sau plantate) ca sa obtii efectul de profunxime.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/06/2017 11:28:28


Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 192
Location: Targoviste
IP:
Offline

Am cumparat Jbl e402. Atasez cateva poze.
image
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 192
Location: Targoviste
IP:
Offline

image
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 192
Location: Targoviste
IP:
Offline

image
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 192
Location: Targoviste
IP:
Offline

image
image
image
image
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 192
Location: Targoviste
IP:
Offline

Ce medii de filtrare sa mai adaug? Are3 sertare de filtrare.
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3256
Location: Barlad
IP:
Online

Bilutele din sertarul de jos ramin. In rest eu as adauga Siporax si/sau Matrix.
Mai putin in sertarul de sus unde ai prefiltrarea, evident.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/06/2017 15:59:13


Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 192
Location: Targoviste
IP:
Offline

Dar jos de tot sub sertarul cu bilute pot adauga perlon pentru o filtrare mai fina? Stiu ca trebuie schimbat mai mereu asa voi umbla mai des la filtru. Sau un inlocuitor.
Liv
Senior member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 1123
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Daca pui perlon s-ar putea sa trebuiasca sa il desfaci la 3-4 zile.

Uita-te unde are pompa. Exact inaintea pompei pune un burete. Am impresia ca pompa E exact in gaura aia rotunda din sertare (pompa e in capac).

LE: Am impresia ca la modelul asta apa intra prima data in sertarul de sus - nu sint sigur de asta.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/06/2017 17:54:16


Sa aveti pesti sanatosi, plante frumoase si apa limpede.
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3256
Location: Barlad
IP:
Online

Pune o poza cu partea interioara a capacului. De acolo ne dam seama cum intra apa. Desi eu cred ca e ca la toate JBL-urile.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 08/10/2012 17:51:31
Messages: 386
Location: Suceava
IP:
Offline

Intervin si eu, pentru ca tot vad chestia cu perlonul care se colmateaza la "3-4 zile".

Din experienta proprie: Prefiltre eheim https://www.eheim.com/en_GB/products/accessories/installation_prefilter din care am scos buretii si pe care le-am bucsit cu perlon, nu le-am schimbat niciodata la mai putin de 2 saptamani. 3 saptamani era maximum cat puteam trage de ele, inainte ca debitul pe IN sa scada si sa intre aer in filtru.

Perlonul l-am luat din ghermania, poate sa sune putin pretentios dar am o banuiala ca cei colegi care vorbesc de colmatare in 3-4 zile nu mananca nici ei ciuperci - e posibil sa fie o diferenta de calitate, dom'le, inclusiv la perlonul asta. Firele alea sa se "mucifice" daca-s facute in fabrica chinezului aluia mai bagator de penix si din cauza asta sa devina o masa mai impermeabila decat prevede legea. Sau poate ca nu.

Perlonul de care vorbesc e fin (pentru ca este si o varianta mai grosiera, verde).

Cert e ca sustin folosirea perlonului dar nu l-as pune direct in filtru - mai degraba intr-un prefiltru ca ala de mai sus sau folosind Sun-Sunurile alea de care stim cu to(n)tii.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/06/2017 19:14:51

Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 192
Location: Targoviste
IP:
Offline

image
Asta este pompa. Capacul filtrului.
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 192
Location: Targoviste
IP:
Offline

image
image
Si asta este conexiunile la furtun.
Silviu Man
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 3256
Location: Barlad
IP:
Online

Clar! Pompa trage prin orificiul central de la ultimul sertar iar admisia este prin buretele grosier.
Asadar, de jos in sus, bilutele + siporax sau matrix + sertarul de prefiltrare si refulare.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
[Email]
Florin82
Member

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 192
Location: Targoviste
IP:
Offline

Interesant sistemul de prindere. De fapt cele doua manete stanga dreapta actioneza 2 sfere care inchide circuitul pt a nu curge apa.
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com