[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Blue nano reef-planing  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Poll
Ce sa aleg dintre tunze 9004 si un Deltec SC 1350 intern?
Deltec 120 60% [ 6 ]
Tunze 80 40% [ 4 ]
Total Votes : 10
Author Message
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Am si flacau bre

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

mugurel wrote:Voi sunteti tatici de fete, eu tre' sa ma tin tare cativa ani de-acu'nainte sa le arat feciorilor mei cum sta treaba la dame ...
De pe tablete baga doar touch rece si uscat ...

Si atunci o sa stai cu degetu- n gura si o sa-ti aduci de aminte de cand erai........
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

A, da, scuze... atunci lasa berea si triplu-sandwich-urile, antreneaza-te ...
Erau fro doo pe la concert ce se bataiau in fata mea, de nu ziceai ca stau la VIP in fata, pe zcaun, ci vedeam numa-n fund la doamna.

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu merg la "plaja" sa fac baie si sa sar de la dig nu sa stau dupa fete cum face frate meu cu 2 ani mai mic asta vara (intre timp a incheiat relatia ca faceam eu misto de el ca e prea mic!!!).

My nano reef

[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Imi place topicul asta. Are Andrei un sarm aparte, indiferent ce vrea sa ne spuna, ajungem sa vorbim despre secs.

Andrei, nu uita sa pui planul la living sa-ti spunem ce se potriveste in noua casa.

[Avatar]

IP:

Sa discutam on topic...
Are rost sa imi fac un mic refugium?
Unde gasesc sticla ultraclara ce poate sa fie taiata astfel incat sa am ca o scobitura in care pun un pieptene si sa cada apa in cutia externa BA?
O sa imi iau skimmerul deltec.
La capitolul pesti ma mai gandesc..
Proiectul inca nu e gata, tata zice ai rabdare ca o sa il fac.....
La un fishroom chiar ma gandeam cu tata deoarece ar fi de idee sa fac acvariul mare in perete dar mie nu prea imi place in perete.
La ala mare nu o sa am nevoie prea curand de bazin de fraguri, ar dura cativa ani pana ar ajunge acceptabil vizual.
Momentan sa ma axez pe asta pe care il fac in vara!

My nano reef

[Email]
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

Blue14 wrote:La capitolul pesti ma mai gandesc..

Dar la capitolul fete?

Cryptic Cherries - West-Africa river
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu merita sa-ti faci un mic refugiu, ci un refugiu mare. Ideea e sa ai un sump si un refugiu de aceeasi dimensiune cu sumpul. Hranesti refugiul cu apa din sump, lasi apa din refugiu sa se intoarca in compartimentul pompei de retur sau si mai bine daca poti sa-l cocoti, gravitational direct in display.

Acum legat de fish room, cine te-a pacalit ca tre sa ai acvariul in perete? Sump-ul nu tre sa fie sub acvariu musai, pui doua coturi de 45° si treci tevile prin perete.

Foleseste YouTube-ul, e plin de filmulete cu acvarii care sunt conectate la sumpuri si refugii in alte camere, chiar si la alt nivel in casa (gen fish room in beci). Daca nu vrei la fete, macar polizeaza-ti putin engleza.

Legat de BA, te intrebam daca pui overflowul pe latura mare sau pe latura mica. Daca-i pe aia mica, e simplu, ca dai gaurile in fundul acvariului si pui o partitie mai putin inalta la capat. Daca e pe latura mare, aici in UK taie geamgiii si decupaturi in foaia de sticla. Daca nu gasesti in Constanta, trimiti geamul aici la taiat.

[Avatar]
IP:

Daca BA-ul e pe latura mica e mai simplu sa fie facuta caseta externa cat toata latimea acvariului
si latimea respectiva se face mai scurta si peste se lipeste pieptanele. E cea mai eficienta solutie din
punct de vedere al skimmarii de suprafata.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si bazinul de fraguri e pentru carantina corali, nu pentru inmultit coralii.
Adica ii pui acolo cu apa din display si lumina corespunzatoare si-i observi de paraziti, Aiptasia etc.

Gandeste mare la inceput, o sa-ti dea liniste sufleteasca pe termen lung.

Promit ca te sfatuiesc doar ce as face si eu pentru mine in situatia data. Daca nu intelegi, intreaba. Nu exista intrebari stupide, ci doar adolescenti neinteresati de fete.

[Avatar]

IP:

kirucd wrote:Daca BA-ul e pe latura mica e mai simplu sa fie facuta caseta externa cat toata latimea acvariului
si latimea respectiva se face mai scurta si peste se lipeste pieptanele. E cea mai eficienta solutie din

Ma gandeam ca daca pui un geam mai scund la un capat ai cutia integrata in acvariu, nu trebuie sa o mai lipesti pe acvariu. Pierzi putin spatiu, castigi rezistenta structurala. Probabil ca pierzi putin la rezistenta pentru ca gauresti fundul.

[Avatar]

IP:

49 de pagini mai tarziu... Blue isi da seama ca vrea sa faca un bazin pentru rechini

um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.

elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

um02122 wrote:
kirucd wrote:Daca BA-ul e pe latura mica e mai simplu sa fie facuta caseta externa cat toata latimea acvariului

Ma gandeam ca daca pui un geam mai scund la un capat ai cutia integrata in acvariu, nu trebuie sa o mai lipesti pe acvariu. Pierzi putin spatiu, castigi rezistenta structurala. Probabil ca pierzi putin la rezistenta pentru ca gauresti fundul.

Problema nu e neaparat gaurirea fundului, cel putin nu din punctul meu de vedere. Problema este ca
in cazul in care gauresti fundul cutia trebuie sa o faci pina jos, ceea ce inseamna ca iti ia destul de mult
spatiu din spatiul displayului si e greu de curatat, fiind de aceeasi inaltime ca si displayul. Pe cand in
varianta cutiei externe ai trei avantaje imediate: nu mai dai gauri in fundul acvariului, cutia nu mai iti
ia din spatiul util al displayului si cutia se face de maxim 20 cm inaltime si poti sa o cureti foarte usor.
Asta pe langa skimmarea de suprafata pe toata latimea acvariului.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

catalin_ wrote:49 de pagini mai tarziu... Blue isi da seama ca vrea sa faca un bazin pentru rechini

Acum e randul tau sa ti se citeze o postare in semnatura cuiva...

Cryptic Cherries - West-Africa river
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

kirucd wrote:
um02122 wrote:

Problema nu e neaparat gaurirea fundului, cel putin nu din punctul meu de vedere. Problema este ca
in cazul in care gauresti fundul cutia trebuie sa o faci pina jos, ceea ce inseamna ca iti ia destul de mult
spatiu din spatiul displayului si e greu de curatat, fiind de aceeasi inaltime ca si displayul. Pe cand in
varianta cutiei externe ai trei avantaje imediate: nu mai dai gauri in fundul acvariului, cutia nu mai iti
ia din spatiul util al displayului si cutia se face de maxim 20 cm inaltime si poti sa o cureti foarte usor.
Asta pe langa skimmarea de suprafata pe toata latimea acvariului.

Cutia interna e chiar nasoala....
As face externa pe o latura mica dar pc.ciprian avea sticla gaurita asa deci o sa vorbesc cu Mihai (cel care a facut acvariile lui si o sa mi-l faca si pe al meu) si as pune un pieptene.....
Daca nu ca si koala, cutie interna si externa, evident aia interna sa zicem 2 cm latime....
Fac si un refugium...

My nano reef

[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

O schita?

[Avatar]

IP:

As av vrea sa fac overflowl, acvariul e al lui Ionut Latacan si e facu tot de Mihai:
ionutlatcan wrote:Si ceva poze....

image

image

image

image

Va urma....

My nano reef

[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si la pc.ciprian
image

My nano reef

[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai da-i batai.
Spor si succes.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/05/2015 10:23:56

[Avatar]

IP:

catalin_ wrote:49 de pagini mai tarziu... Blue isi da seama ca vrea sa faca un bazin pentru rechini

Asta e fraza saptamanii!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: