[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Blue nano reef-planing  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Poll
Ce sa aleg dintre tunze 9004 si un Deltec SC 1350 intern?
Deltec 120 60% [ 6 ]
Tunze 80 40% [ 4 ]
Total Votes : 10
Author Message
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Topicul devine de actualitate, acvariul lui reeefer de 65/35/30 plus standu-l, sump-ul, bazinul de autocompletare si lampa led de 120 W vor fi ale mele, cel mai probabil vineri sau sambata mi le v-a aduce reefer la Constanta!
Platesc momentan lampa iar apoi ii platesc si bazinul si restul, ii multumesc ca o sa mi le dea pe datorie!
Cam intr-o luna o sa il startez (tre sa mai cumpar piatra vie, bacterii, nisip, recirculanta am, pompa de valuri am, skimmer am....).
Il ciclez o luna sau cat dureaza si dupa transfer coralii si pestele ca nu vreau sa iasa naspa.....

My nano reef

[Email]
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Blue14 wrote: mi le v-a aduce

nope

Multe Urari si Incantatii
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Blue14 wrote:Il ciclez o luna sau cat dureaza si dupa transfer coralii si pestele ca nu vreau sa iasa naspa.....

Nope +1

This message was edited 1 time. Last update was at 24/08/2015 15:22:22

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sunt dobitoc...!!
Trebuie totusi sa rasfoiesc cartea de gramatica!

My nano reef

[Email]
aurecj
Senior member

IP:

Blue14 wrote:Trebuie totusi sa rasfoiesc cartea de gramatica!

Nope again... (ca tot ziceau astia ca ar fi mai bine sa scrii in engleza)... De rasfoit ai rasfoit-o pana acum, in momentul asta ar cam trebui sa te apuci s-o inveti, de-a dreptul...
[Email] [Yahoo!]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ajunge pompa mea de recirculare eheim compact plus 1002 pentru acvariul asta plus sump cub cu latura de 40 sau sa imi cumpar o pompa mai mare?

My nano reef

[Email]
reefer
Senior member
[Avatar]

IP:

Diferenta de nivel dintre display si sump nu este mare, eu aveam o pompa de 1200l/h - Jebao DC si o tineam la 3/4 din putere. Ce debit are Eheim-ul tau?
[Yahoo!]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eheim-ul are intre 150 si 1000 l/h, sa il folosesc pe asta?
Il dau la maxim si teoretic as avea cat jebao la3/4 sau chiar mai mult.....

This message was edited 1 time. Last update was at 25/08/2015 19:39:29

My nano reef

[Email]
reefer
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu siguranta ai mai mult, deci, eu iti recomand s-o tii pe asta pentru a testa-o...
Eu unul as merge pe mana ei, caci sunt mult mai fiabile in timp decat multe altele...
Vezi tu...
[Yahoo!]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca e sa fie insuficienta pe parcurs o schimb cu un eheim de 2000 sau 3000 l/h.....care sunt so ele reglabile....
De inceput o folosesc pe ea ca este foarte buna!

My nano reef

[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ce sa aleg dintre nisip viu red sea si tropic eden, care e mai ok?
O sa imi faca shubi un reactor cu spartura de coral pentru filtrarea biologica si reactor pentru antiphos si carbon.....
Sa pun si canistra pentru mai multa filtrare sau sa o folosesc tot la acavriul mic (l-as pastra ca coral frag tank cu un filtru, o pompa de valuri si lampa din dotare......
Pentru racire o sa folosesc niste coolere noctuna ca sunt silentioase si de calitate, jaf-ul de dymax rw 8 a inceput sa se auda din ce in ce mai tare, suruburile au ruginit....deci e naspa.....

My nano reef

[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mi-am* adus aminte de cand zicea Pavelescu ca inca nu stie ce bazin am, ce echipamente am.....
Asa ca doresc schimbarea titlului acestui topic in Blue nano reef-planing
Cand intru in posesia acvariului deschid un nou topic si postez in primul post tot ce are acvariul, poze, etc........ca deja din topicul asta nu se m-ai* intelege nimic .....

This message was edited 2 times. Last update was at 26/08/2015 10:54:39

My nano reef

[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sincer ma tenteaza sa startez si sa intretin noul acvariu cu sistemul zeovit, daca e vorba de timp liber si etc nu e o problema pentru mine ca am timp de el, stiti doar ca imi place sa fac continu ceva la acvariu, deci in privinta asta Zeovit 'ie da mine'....
Intrebarea pentru cei ce au folosit, merg si coralii moi sau apa e prea buna si merg bine doar sps-iii?, la xenia, gsp as renunta.....dar la zoasi nu......as vrea un mixed reef, ceva gen lps sps, zoasi, ziuperci......
Ar merge sau Zeovit e facut mai mult pentru sps-ii?

My nano reef

[Email]
ionut_dt
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai daca tot ai timp berechet si-ti place sa faci ceva, cumpara o grebla si mergi pe plaja si intretine si tu plaja curata, sigur o sa-ti multumeasca mult mai multi decat aici pe forum

Ionut Dumitrascu
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ionut_dt wrote:Pai daca tot ai timp berechet si-ti place sa faci ceva, cumpara o grebla si mergi pe plaja si intretine si tu plaja curata, sigur o sa-ti multumeasca mult mai multi decat aici pe forum

Nu pot eu sa fac asta.....

My nano reef

[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Vrea le facebook un baiat sa isi faca si el marin de 30 litri dar ii face tatal lui o la pa cu led-uri de 3 w si o alimenteaza direct la priza, apa de izvor e buna ca si apa de osmoza si el poate sa bea apa din acvariul de apa dulce.....
A vorbit si cu ptdanezul si nici el nu a reusit sa il convinga, eu ma amuz copios......

My nano reef

[Email]
ionut_dt
Senior member
[Avatar]

IP:

Te-ai ajuns Blue, te-ai ajuns, acum razi de incepatori.

Si acum ca sa fiu rau tu cu cele 3000 de postari vs ce ai realizat , nu stai chiar asa bine in top

Defapt, pe tine te bat ideile. Ai 3000 si ceva de postari si 4000 de idei. Colegii cu experienta ti-au mai spus sa te axezi pe un acvariu, si cand atinge potentialul maxim treci la urmatorul.

Oricum esti un PLUS pentru acvaristica romanesca

La varsta ta, majoritatea copiilor nu stiu decat joaca si putina carte

Ionut Dumitrascu
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ionut_dt wrote:Te-ai ajuns Blue, te-ai ajuns, acum razi de incepatori.

Si acum ca sa fiu rau tu cu cele 3000 de postari vs ce ai realizat , nu stai chiar asa bine in top

Defapt, pe tine te bat ideile. Ai 3000 si ceva de postari si 4000 de idei. Colegii cu experienta ti-au mai spus sa te axezi pe un acvariu, si cand atinge potentialul maxim treci la urmatorul.

Oricum esti un PLUS pentru acvaristica romanesca

La varsta ta, majoritatea copiilor nu stiu decat joaca si putina carte

Nu e vorba ca rad, e vorba ca se si contrazice in privinta apei de osmoza si etc......
Eu pastrez si acavriul mic odata cu asta......,o sa le aduc pe ambele la potentialul maxim.....sau o sa renunt la cel mic....
Stiu ca nu sunt in top, eu am atatea idei deoarece in mintea mea am strans prea multe informatii pe care sunt tentat sa le aplic.......

This message was edited 2 times. Last update was at 26/08/2015 23:08:48

My nano reef

[Email]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Blue14 wrote:Mi-am* adus aminte de cand zicea Pavelescu ca inca nu stie ce bazin am, ce echipamente am.....
Cand intru in posesia acvariului deschid un nou topic si postez in primul post tot ce are acvariul, poze, etc........ca deja din topicul asta nu se m-ai* intelege nimic .....

Pfffff... incet-incet.... Blue "evolueaza"! Ajunge si el sa fie constient de niste chestii ;)

Dayan.... eu vin cu o "idee": ce ar fi tu sa propui moderatorilor sa schimbe titlul topicului in: "Planuri pentru majorat: acvariu marin!" Si pana atunci... ai timp sa te decizi ;)

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nimeni wrote:
Blue14 wrote:Mi-am* adus aminte de cand zicea Pavelescu ca inca nu stie ce bazin am, ce echipamente am.....

Pfffff... incet-incet.... Blue "evolueaza"! Ajunge si el sa fie constient de niste chestii ;)

Dayan.... eu vin cu o "idee": ce ar fi tu sa propui moderatorilor sa schimbe titlul topicului in: "Planuri pentru majorat: acvariu marin!" Si pana atunci... ai timp sa te decizi ;)

Nu.......
Acum mai trebuie sa ma decid daca fac sistem zeovit sau classic, tind spre classic!
Acvariul si echipamentele aferente lui (celui nou) vor ramane asa exceptie facand ca s-ar putea pe viitor sa apara in schema un vortech, in rest nu o sa mai schimb nimic mult timp de acum inainte.......nu mai fac prostia si la noul acvariu sa folosesc tot felul de metode, sa schimb lampi, filtre......
M-am convins ca nu mai trebuie sa incerc sa folosesc tot felul de metode si solutii deoarece un acvariu marin are nevoie sa fie lasat in pace si sa se aseze......
Vreau sa tin bazinul nou minim 2-3 ani!, si nu vreau sa umblu toata ziua la el, doar sa adaug corali.....
Ca si pesti m-am gandit sa am in bazin 2 clowni, un six line wrasse si creveti vreau sexi strip shrimp si ma mai gandesc ce creveti vreau......daca voi avea posibilitatea sa produc amfipode si copepode dupa un an jumate imi iau un mandarin....
Credeti ca ar fi ok stock-ul viu sau sa mai renunt?

My nano reef

[Email]

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: