Eu as vrea 10 cardinali. Problema cu acesti pestisori este ca au o mortalitate mare datorita
faptului ca nu sint manipulati corespunzator de catre exportatori/importatori. Ma inscriu si eu
pe lista dar vreau detalii privind transportul. Cu care Cosmin ai vorbit?
IP:
Cele spuse mi-au fost transmise de la Cosmin de la reefcenter. Nu vreau sa intermediez, doar ca, daca sunt doritori de mai multe bucati, va exista un interes la importul acestei specii.
Am inteles si mi se pare normal. Problema este ca importul ar trebui carantinat la el
pentru o perioada mai lunga, pentru a minimiza mortalitatea. In mod normal ar trebui
sa ii tina el vreo 2-3 saptamani, in care sa ii hraneasca si sa ii puna pe picioare. Pentru
ca daca ii importa astazi si ni-i trimite noua la scurt timp dupa ce au ajuns la el, avem
toate sansele sa nu ne alegem cu nimic. Daca e de acord sa ii carantineze atunci pe mine
ma intereseaza 10 bucati asa cum am spus.
Te rog sa mai scrii un mesaj pe topicul respectiv [daca vrei evident - nu e obligatoriu] pentru ca nu pot face decat split si topic nou.
Nu pot lua un post dintr-un topic ca sa-l mut in altul.
Seba,
Si eu as fi interesat de 6-8 bucati.
Dar cum a zis si Dragos asa am patit si cu neonii rosii [cu ani in urma cand au inceput sa apara la noi].
Am luat 12 bucati si la sfarsit m-am ales cu 2.
IP:
A vorbit Sebi cu Cosmin si zicea ca va intreba daca exportatorul are disponibila acum specia asta.Daca are,aduce.Ii va carantina el.Doar sa spuneti cate buc. ati vrea sa-i putem transmite in cazul in care va gasi.Dragos,am inteles ca tu ai vrea 10.Si Gabi am inteles ca e interesat.
Eu momentan sunt in stadiul de tratative(soldate cu esec pana in momentul asta)cu jeneralu' meu,sa vedem daca primesc acceptul de a tine "urateniile" astea in viitorul bazin.
IP:
Da,acum am vazut ce ai scris.Scuze.
Nu va las eu,pai se poate?
Pana aduce Cosmin transportul,poate capituleaza jeneralu',daca nu si nu,ii iau,ii bag frumos in bazin,chit ca dorm 1 saptamana pe pres.Dar nu e o problema,e cald afara acum.
Glumesc,asa jeneral cum am eu sa tot aiba si altii.
Ok,vorbim cu Cosmin si ii spunem.
This message was edited 1 time. Last update was at 21/05/2013 16:41:02
De obicei ma abtin sa comentez anumite acvarii de top, prefer sa le privesc si sa ma minunez insa acesta ca si multe altele ale colegilor e absolut superb.
IP:
Merci de urare,Gelu.Am sa-i mai fac un ultim set de poze inainte sa-l desfac,pentru a-l putea face pe celalalt.Poate reusim impreuna cu Sebi,sa-i facem niste poze din aproximativ aceleasi unghiuri ca si celelalte,sa-i vedem evolutia.Imi pare rau ca nu am facut un time-lapse,dar la urmatorul sigur fac.
Nenea Cristi cumva anemona mea cu origini nordice e sora cu frumusetea de apare in pozele tale? daca da zi`mi si mie ce ii dai de mancare ca a mea nu isi umfla tentaculele mai deloc
IP:
pc.ciprian wrote:Nenea Cristi cumva anemona mea cu origini nordice e sora cu frumusetea de apare in pozele tale?
Da.Din cea "originala" am avut 6 bucati pana acum
daca da zi`mi si mie ce ii dai de mancare ca a mea nu isi umfla tentaculele mai deloc
Ii dau creveti,scoici sau pestisori congelati,o data pe saptamana.Sa stii ca a mea a stat asa,fara sa-si umfle tentaculele pana in momentul cand am schimbat iluminarea.Avusesem inainte doua halide de 70W si un T8 de 30W cu reflector.Au mers toti fara probleme sub astea.Am trecut la ATI-ul actual de 6x39 si s-a umflat asta instant,in momentul in care am aprins lampa si de atunci e tot asa.
Ahaaa acum se leaga, eu ii dau doar creveti decorticati si as vrea sa mai incerc una alta dar nu stiam ce
Pestisori congelati ce anume? si unde ai gasit la noi ca nu am vazut prin magazine pestisori de talie mica la sectiunea de congelate
pot sa te inteb pe ce combinatie de ati mergi ? eu momentan merg pe Blue PLus + Coral Plus pe spate , 6 leduri 2alb/4albastru de 10w , Purple Plus + Coral Plus pe fata, eu nu am vazut-o asa umflata pe a mea niciodata, a avut niste mici tentative dar atat
IP:
Pestisorii i-am luat din Ungaria,acum o vreme.Sunt o specie de apa sarata(asa zicea baiatu' asta din Debrecen,cu toate ca seamana izbitor cu puietul de crap ).Voi mai avea drumuri pe acolo.Daca vrei,iti iau si-ti trimit,dar sa stii ca merge bine si doar cu scoici si creveti din Real .
Ca si combinatie de neoane,am asa :
Blue plus
Coral plus
Blue plus
Aquablue special
Blue plus
Actinic
Se pare ca avem noroc. Tineti degetele incrucisate.
Tocmai am vorbit cu Cosmin si se pare ca in transportul de diseara sunt Parvulus.
O sa-i tina la aclimatizat o vreme.
IP:
Excelent !!! Sper sa nu aiba mortalitate mare la ei.
Spawning la glabrescens.Daca va uitati bine(si tre' sa va uitati bine,ca sapuniera asta a mea nu poate mai mult ) se vad egg-cluster-ele intre tentacule.Acelea mici,rotunde si albe.Nu am avut timp sa stau sa filmez tot event-ul ca ar fi fost interesant.