Author |
Message |
Cristi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/03/2015 15:07:48
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Cristi
POKEMBER
![[Avatar]](/forum/images/avatar/217dade2ab7db91d12f1bca7b0cd4c82.jpg)
IP:
|
Da,asa e,Zeomatic functioneaza pe acel principiu.Nu stiu exact cum ai modificat reactorul sau cum baga aerul prin zeoliti,dar daca e ceva asemanator cu Zeomatic,atunci e in regula.Important e sa scoata mulm-ul de pe pietre.
In ceea ce priveste contactul zeolitului cu aerul,atata timp cat suprafata lui nu se usca,nu are nimic.De acest aspect se tine cont in momentul in care se foloseste regimul de functionare 3h on/3h off.Atunci e important sa nu ramana zeolitul afara din apa.
Asa cum ti-a spus si Dragos,Zeobak-ul e suficient.Nu mai baga si Prodibio.Nu are rost.
Daca zici ca te intereseaza sistemul complet,atunci eu as renunta incet la produsele din cealalta gama.
Dupa fiecare schimb de zeoliti,aditionezi Zeobak zilnic,timp de 10 zile.
1. Ai 300L/h la iesirea din reactor?(tu zici de debitul prin pompa,de aia intreb,ca sa ma asigur ca vorbim de acelasi lucru)
2. Unde ai pozitionat reactorul,out-ul lui?Inainte sau dupa skimmer?
3. Ai probleme cu cyano? (3. Cyanoclean 6 picaturi pe zi, asta cind nu uit)
4. 300L e volumul net de apa sau volumul brut?
5. Poti sa pui niste poze cat mai clare ca sa vedem cum arata coralii?
Aditiile tale,la un volum net de 300L, ar trebui sa arate ceva de genu':
- Zeostart3 0.3ml 2xzi (dimineata si seara)
- Zeobak 2-3pic. 2xsaptamana
|
Proiect /-/ FOWLR |
|
 |
BunicuW
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/03/2015 15:26:20
|
BunicuW
Member
IP:
|
Care-i treaba cu "regimul de functionare 3h on/3h off.Atunci e important sa nu ramana zeolitul afara din apa." La mine pompa merge continuu, nu o opresc pentru ca daca o opresc jumatate din zeoliti sunt afara din apa.
Problema cu trecutul la sistemul complet zeovit este ca nu sunt tot timpul acasa si nu prea am cum sa dozez toate solutiile zilnic, unori plec si cite o saptamina. Eu incerc sa fac acest acvariu sa fie cit mai putin dependent de mine, o interventie la cit mai putine zile. Cu Grotech a functionat timp de un an, aditii la 2-3 zile in loc de zilnic si totul a mers foarte bine si coralii au crescut fara probleme.
Raspunsul ar fi cam asa:
1. Am 300 litri la iesirea din pompa si nu din reactor, este cam greu sa verifici cit iese din reactor fara sa mai adaug alte furtune.
2. Out-ul reactorului este chiar in dreptul skimmerului
3. Am ceva probleme cu ciano, mai bine zis cu o alga rosie care de depune pe pietre, nisip, corali si vad ca de cind adaug acest cyanoclean a mai disparut, a venit din acvariul vechi si nu s-a dezvoltat in cel nou.
4. Volumul total de apa este undeva pe la 300-315 litri (acvariu + sump)
5. Pozele o sa le pun diseara dupa ce ajung acasa.
Ce-mi spui tu despre dozaj este foarte ok, eu asa am pus numai ca Zeostart 0.7 ml odata in loc de dimineata si seara.
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/03/2015 16:21:41
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Iesirea din reactorul de zeoliti nu trebuie sa fie la skimmer, asta e o greseala si unul
din motivele pentru care zoasii nu merg. Ordinea filtrarii la zeovit este urmatoarea:
-skimmer
-carbune
-piatra vie
-reactor de zeoliti cu iesirea care pompa de recirculare
Mulmul care se formeaza pe zeoliti si pe care il cureti cu aer este o sursa de hrana pentru corali
si tu practic il skimmezi, in acest fel privezi coralii de putina hrana pe care o ofera sistemul
zeovit care este un sistem ULNS. In special coralii LPS si coralii moi si zoasii au nevoie de aceasta
hrana.
This message was edited 1 time. Last update was at 05/03/2015 16:22:03
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
Cristi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/03/2015 16:22:11
|
Cristi
POKEMBER
IP:
|
BunicuW wrote:Care-i treaba cu "regimul de functionare 3h on/3h off.Atunci e important sa nu ramana zeolitul afara din apa." La mine pompa merge continuu, nu o opresc pentru ca daca o opresc jumatate din zeoliti sunt afara din apa.
Problema cu trecutul la sistemul complet zeovit este ca nu sunt tot timpul acasa si nu prea am cum sa dozez toate solutiile zilnic, unori plec si cite o saptamina. Eu incerc sa fac acest acvariu sa fie cit mai putin dependent de mine, o interventie la cit mai putine zile. Cu Grotech a functionat timp de un an, aditii la 2-3 zile in loc de zilnic si totul a mers foarte bine si coralii au crescut fara probleme.
Raspunsul ar fi cam asa:
1. Am 300 litri la iesirea din pompa si nu din reactor, este cam greu sa verifici cit iese din reactor fara sa mai adaug alte furtune.
2. Out-ul reactorului este chiar in dreptul skimmerului
3. Am ceva probleme cu ciano, mai bine zis cu o alga rosie care de depune pe pietre, nisip, corali si vad ca de cind adaug acest cyanoclean a mai disparut, a venit din acvariul vechi si nu s-a dezvoltat in cel nou.
4. Volumul total de apa este undeva pe la 300-315 litri (acvariu + sump)
5. Pozele o sa le pun diseara dupa ce ajung acasa.
Ce-mi spui tu despre dozaj este foarte ok, eu asa am pus numai ca Zeostart 0.7 ml odata in loc de dimineata si seara.
Treaba aia era un raspuns la ceea ce a spus Dragos,in legatura cu zeolitii si aerul.Daca la tine merge continuu,nu te intereseaza 3on/3off.
Langa sistemul Zeovit trebuie sa stai si sa-l urmaresti.Daca esti plecat atat de mult timp...nu stiu ce sa zic.Cum crezi.Cu Grotech o fi functionat,cu Zeovit-ul trebuie avut mai multa grija dar si rezultatele sunt pe masura.Asta e,asta e sistemul.
1.La iesirea din pompa e una,la iesirea din reactor e alta.Ar trebui masurat la iesirea din reactor,dar daca e complicat...aia e,ce sa zic.Mergi asa.
2.Out-ul reactorului trebuie sa fie cat mai aproape de pompa de recirculare,nu de intrarea skimmer-ului.Ideea e ca mulm-ul ala sa-ti hraneasca coralii si abia apoi sa-l scoata skimmer-ul.
3.Cyanoclean functioneaza foarte bine in combinatie cu Coral Snow.
4.Ok.
5.Ok.
Ideea cu impartitul Zeostart-ului in doua doze (sau chiar mai multe), este de a mentine cat mai mult timp in apa sursa de hrana a bacteriilor.Zeostart-ul se poate dilua cu apa de osmoza si se poate baga pe pompa de dozare.
Uite aici reteta: http://www.zeovit.com/forums/showpost.php?p=280359&postcount=11
L.E. Perfect de acord cu Dragos.
This message was edited 1 time. Last update was at 05/03/2015 16:24:40
|
Proiect /-/ FOWLR |
|
 |
BunicuW
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/03/2015 17:05:17
|
BunicuW
Member
IP:
|
Asa cum am promis bag si niste poze, dar scuzati calitatea pozelor, aparatul nu este al meu si nu m-am descurcat in setari.
Deci sa vedem, intai coralii care o duc bine:
|
|
 |
BunicuW
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/03/2015 17:06:53
|
BunicuW
Member
IP:
|
si acum cei care nu o duc atit de bine, cu exceptia poze nr. 2 in care este un coral pe care nu am reusit sa-l identific, poate ma ajuta cineva.
This message was edited 2 times. Last update was at 05/03/2015 17:08:07
|
|
 |
Cristi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/03/2015 17:19:54
|
Cristi
POKEMBER
IP:
|
In ultima poza ai o gorgonie.
Modifica pozitia out-ului reactorului si lasa-l sa bage mulm-ul in acvariu.O sa beneficieze toti coralii,inclusiv gorgoniile.
Seriatopora (poza 4 din primul calup) e bleach-uita tare de tot.Potasiul l-ai testat vreodata?
Eu as insista sa-ti verifici salinitatea si cu un alt instrument.
|
Proiect /-/ FOWLR |
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/03/2015 17:25:55
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Pe langa ceea ce ti-a spus Cristi, si cu care sint perfect de acord, mai am o completare: sistemul zeovit
este un sistem ULNS si foarte importanta este stabilitatea parametrilor, chiar daca uneori nu sint cei
pe care ar trebui sa ii ai. Spre exemplu daca potasiul este scazut, si eu presupun ca il ai scazut, nu trebuie
sa sochezi sistemul ridicand nivelul brusc. Acelasi lucru si pentru alcalinitate, care in principiu ar trebui
sa fie intre 6,5 si 7,5.
|
Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
|
 |
Cristi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/03/2015 19:30:10
|
Cristi
POKEMBER
IP:
|
In poza 2 ai Ricordea...cred, nu se distinge foarte bine.
Daca nu te superi, de ce ai optat pentru Zeovit? Ai in plan un acvariu full SPS?
This message was edited 2 times. Last update was at 05/03/2015 19:33:17
|
Proiect /-/ FOWLR |
|
 |
BunicuW
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/03/2015 20:01:58
|
BunicuW
Member
IP:
|
Am sa caut sa verific salinitatea si cu alt aparat, l-am calibrat din nou zilele trecute si am acelasi rezultat.
Seriatopora a fost introdusa in bazin acum 2 zile, nici nu ma asteptam la mai mult dupa 2 zile.
Facind un pic de curat prin sump am constatat ca mi s-a spart termometrul in sump, nu stiu cind si cum, presupun ca a curs acel lichid in apa, acum sa vad ce-o sa se intimple, n-am nici cea mai mica idee ce era in interior.
|
|
 |
Cristi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/03/2015 09:24:20
|
Cristi
POKEMBER
IP:
|
BunicuW wrote:...Facind un pic de curat prin sump am constatat ca mi s-a spart termometrul in sump, nu stiu cind si cum, presupun ca a curs acel lichid in apa, acum sa vad ce-o sa se intimple, n-am nici cea mai mica idee ce era in interior.
Alcool,asa ca nu se intampla nimic.
Avea si niste sfere mici de metal?Daca da,atunci trebuie scoase afara daca s-au imprastiat prin sump.
|
Proiect /-/ FOWLR |
|
 |
BunicuW
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/03/2015 10:12:24
|
BunicuW
Member
IP:
|
Era un termometru JBL si nu cred, nu am vazut, sa vi avut bile metalice la interior. Deci am scapat ieftin daca pot sa spun asa.
Am sa astept vreo saptamina sa vad ce efect au schimbarile facute in sump si daca nu sunt multumit de rezultate o sa ma gindesc sa trec pe biopeleti. Nu sunt multumit in sensul ca nu vreau sa pierd prea multi corali sau sa-mi limitez posibilitatile de a introduce alti corali in acvariu, cit despre calitatea apei nu am ce comenta, sistemul zeovit este foarte bun, dar interventia mea asupra acvariului trebuie sa fie zilnica si nu am aceasta posibilitate.
Va tin la curent cu eventualele modificari.
Multumesc pentru ajutor.
|
|
 |
r_o_n_i
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/03/2015 10:53:02
|
r_o_n_i
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1625abb8e458a79765c62009235e9d5b.jpg)
IP:
|
Era ca asta termometru? http://www.nevertebrate.ro/images/accesorii/Termometru_Aquarium_JBL.jpg daca da, atunci o sa ai mult de munca sa cauti prin sump toate bilele alea metalice din varf. Poti incerca cu un magnet puternic sa le aduni.
|
|
 |
BunicuW
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/03/2015 11:01:12
|
BunicuW
Member
IP:
|
Nuuuuuu, daca era ala o incurcam rau.
Este asta si nu are nimic metalic
http://www.nevertebrate.ro/Termometru-Premium-JBL
|
|
 |
BunicuW
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2015 12:31:22
|
BunicuW
Member
IP:
|
Revin cu informatii despre acvariu: am renuntat la aditiile de zeobac si zeostart desi am schimbat zeolitii de curind, in rest nu am facut decit sa adaug aditiile pe care le puneam si in acvariul mic.
Ca rezultat dupa tot ce-am schimbat ar fi ca zoantii se topesc in continuare, gorgonia si-a revenit si o duce bine, rezultatele apei ar fi dupa cum urmeaza:
Nitrati 0
Fosfati 0
Amoniac 0
Ph 8.2
Kh 8
Ca 400
Mg 1400
|
|
 |
BunicuW
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2015 14:37:16
|
BunicuW
Member
IP:
|
Am uitat sa va spun ca acesti zoanti care se "dizolva" sunt acoperiti mai tot timpul de asterine. Acum vine intrebarea daca aceste stele de mare maninca zoanti sau doar tesutul mort de pe zoanti???
Am citit pe net si parerile sunt impartite, unii spun ca anumite stele maninca zoanti in timp ce altii spun ca doar se hranesc cu tesutul mort al zoantilor.
Zilele trecute am observat ca a disparut o mica colonie de zoanti, introdusa in acvariu acum vreo luna, au disparut pur si simplu 10 zoanti, nu a ramas decit urma ca acolo au fost zoanti. Erau bine mersi, se inmulteau si dintr-odata au disparut, fara sa introduc ceva nou in acvariu intre timp.
|
|
 |
mugurel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2015 14:43:01
|
mugurel
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/91afd735eb9677bbd3c7abbb175f6112.jpg)
IP:
|
Tot din citite am auzit ca asterinele mai aratoase (cele cu ceva verde sau potocaliu) nu ar fi chiar sfinte.
Acum cu zoasii: toti o duc rau, sau doar anumite colonii dintr-o anumita zona...
Nici valorile alea toate pe 0 nu sunt prielnice coralilor moi, dovada kenya ... dar nici sa se descompuna asa.
Niste poze clare ar ajuta.
|
Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga). |
|
 |
Cristi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2015 16:05:31
|
Cristi
POKEMBER
IP:
|
De ce ai renuntat la Zeobak si Zeostart?
|
Proiect /-/ FOWLR |
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2015 16:20:11
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Aceeasi intrebare vroiam sa o pun si eu
|
Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
|
 |
BunicuW
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2015 22:00:34
|
BunicuW
Member
IP:
|
Nu pot pune o poza in care sa se fada f bine asterinele, sunt cu centrul portocaliu, in rest, na, arata ca orice alta stea de mare.
Legat de renuntarea la zeobac si zeostart ar fi pentru ca vreau sa testez efectul lor asupra bazinului si daca renuntind la el, bacteriile de pe zeoliti pot sa apara mai greu si sa-mi lase un anumit nivel de nitrati in apa.
Dupa cum am zis, nivelul nitratilor este zero (cu test Salifert) in conditiile in care am pus zeobac si zeostart doar in ziua in care am schimbat zeolitii, la inceputul lunii.
Am observat acum ca si Kenya tree-ul introdus saptamina trecuta a inceput sa se dezintegreze, nu s-a deschis niciodata de cind l-am introdus. Iar Galaxea Sp la care tin foarte mult incepe sa nu se mai deschida pe margini.
|
|
 |
|