pc.ciprian wrote:...in alta ordine de idei .....
vine cineva la cafea?
La un spritz, nu ne chemai!
Asa cum ti-am zis si la telefon, imi place ce-a iesit acolo... baga nisip (dpmdv merita chinuiala sa-l speli pe ala vechi) si lumina, si apoi prezinta-te cu filmarea aferenta!
nene koala intradevar, ar fi ideal ....problema este ca foarte jegos si pe langa asta are o gramada de spagetti worm in el, plus ceva bristle worms. Inca e complicat o sa vad zilele astea cum se prezinta,
asa am o sursa la 4lei/kg siiiiii ma mananca, problema e ca inca nu pot sa il aduc asa recent caci tot de la bulgari este si bulangii nu trimit prin curier. Vom vedea
my main problem sa zic asa este iluminarea, initial as fi vrut full led, acum sunt pe dubii foarte mari si cred ca voi merge pe neoane, sau cel putin o lampa hibrida cum am avut , combinatie de neoane cu leduri central pentru shimmering....
asta inseamna una bucata plan, plus realizare efectiva ...
lampa la care ma gandesc ar fi urmat sa fie facuta cu reflectoare ati, tuburi ati, drossere osram si leduri .... ce leduri nu stiu caci acolo inca nu m-am gandit.
si eu sunt 80% inclinat catre neoane, ma mai gandesc si la varianta de 2buc ati 8x39 .... si sa nu mai pun leduri ....daaaaa....shimmeringu .... nu e shimmeringu, plus ca aprinderea va fi destul de brusca
This message was edited 1 time. Last update was at 10/09/2014 10:32:32
multam, inca mai sunt o gramada de facut ....
Dragos, baga la greu skimmerul, trebuie sa ma mai joc putin la reglaje sa il dibuiesc calumea, dar chiar si cum l-am reglat la 15l/h e foarte ok
in alta ordine de idei .... iaca de ce mi-au disparut mie aiptasiile din bazin ...
(haleala la 0:30 restul mai mult da tarcoale pana a venit cardinalul si l-a stresat)
stiam ca am cateva prin display, dar am zis sa ma asigur ca isi face treaba si am luat un plate din sump .... i l-am bagat in bazin.... nu a durat 5min si deja ii dadea tarcoale . Aiptasia din partea dreapta este un monstru . chiar sunt curios daca o sa o haleasca si pe asta.
Eu aveam unele care aratau ca "margaretele de la tigani".
Atat de mari, nu atat de frumoase! ... n-a avut niciun fel de greturi cu ele, le-a supt creierii din cap cu mare nonsalanta.
Cojeste tot! Acum trebuie sa-i dau artemie ca umbla ca besmeticul prin tot bazinul.Zoasii i-au laut deja frica. A trebit sa-i mut la etaj ca sa nu-i mai streseze.
La 15l/min (litri pe minut) de aer ai practic 900 de litri de aer pe ora, ceea ce ar trebui sa fie ok.
La cum e construit skimmerul in jur de 1000 de litri pe ora de aer e ideal, esti cam pe acolo. Daca
mai ridici debitul la aer trebuie sa mai scazi putin nivelul apei in skimmer, iar scaderea nivelului apei
in skimmer are la randul ei ca efect cresterea debitului de aer. Eu zic sa mai scazi cu vreo 2 cm nivelul
apei in camera de reactie si apoi sa reglezi debitul de aer la 17,5 litri pe minut care inseamna 1050 litri
pe ora. Iar daca acum skimmezi mai umed poti sa mai scazi inca 1-2 cm ca sa skimmezi mai uscat. In
faza asta de ciclare totusi e bine sa il lasi sa skimmeze mai umed dar sa verifici regulat salinitatea, preferabil
zilnic, si in caz ca scade arunci o cana de sare in sump, cu 1 compartiment inainte de pompa.
pietrele incep sa se coloreze usor usor .... cred ca va trebui sa incep sa imi fac curaj sa lipesc coralii inca stau in curent si se plimba de colo colo in bataia lui .... a curentului zic