| Message |
|
|
mie unul imi place tot mai mult cu cat creste
sa nu mai zic, ca algele la tine..... ce sa zic? daca nici nu ai 
|
 |
|
|
|
ai facut tu forme dupa plac, dar la ultimul strat vei vedea ca forma se modifica foarte mult, ai grija totusi sa mentii modelul initial
|
 |
|
|
singurul sfat ar fi ca urmatoarea poza sa fie fara toate ventuzele / aparatele si seringile prin fata
Imi place  se vede cata munca e in jurul lui
|
 |
|
|
|
Eu sunt curios la ultimul strat cum arata, acuma nu se vede nimic decat formele polistirenului.
Cat despre autocolant, de ce nu il lipesti pe sticla ?
Chiar daca e din 2 bucati nu se va cunoaste
|
 |
|
|
|
e frumos, deacuma fa cumva sa bagi nisip incat sa iasa mai zgrumturos si tot odata sa acoperi placa si formele cu mult material ca sa nu se cunoasca conectarile
|
 |
|
|
|
iti dai seama ca daca ai rotala sanatoasa, toate plantele vor fi la fel nu ?
mi se pare cea mai complexa planta
cat despre hc cu dupla, stai linistit ca se ancoreaza foarte bine
|
 |
|
|
|
si eu sunt curios, dar am tacut si am citit, dar uite ca mi-a venit sa-ti zic, acum fara a mai sta in umbra. Incearca, eu cred ca va fi foarte bun
|
 |
|
|
cele 3 noduri sunt de cand am mutat-o in lumina puternica
Asa arata cand aveam acelasi mod de fertilizare , dar lumina era slaba pana jos

|
 |
|
|
|
fa cum ti-am zis eu si vei avea aderenta foarte buna.
Se uda si polistirenul inainte de a aplica cimentul+nisip peste
|
 |
|
|
|
eu te sfatuiesc sa scoti cat mai rapid acea valisneria, pentru ca te poate invada foarte puternic, cu multi pui Si cand ai sa te gandesti ca trebuie scoasa, ai sa ai tije foarte multe pe sub radacinele altor plante si astfel le vei scoate sau deranja si pe ele
|
 |
|
|
ceejay wrote:
- Cam in ce cantitate se adauga, asa propotrional, sa zicem la 1 litru de amestec de ciment, nisip si apa pt primul strat?
3 aprti ciment si o partea nisip. apa se pune cat sa poti sa intinzi cu un penson.
daca nu pui pentru primul strat asa, exista riscul ca sa se desprinda, si iarasi daca nu este udat des poate crapa
|
 |
|
|
|
chiar daca va avea iarasi momente de stres ea nu va muri.
Eu am chinuit aceasta planta si am dus-o in limitele extreme numai sa o fac ca la carte.
Acum chiar dupa ce am replantat-o dupa circa 1 saptamana, frunzele noi sunt foarte rosii si frumoase, excluzand cele anterioare, cand era fara prea multa lumina.
Parerea mea ramane sa o muti acum ca sa nu ramai cu un bat cu frunze verzi/galbene sau gaurite si tot va trebui mai devreme sau mai tarziu sa faci mutarea
|
 |
|
|
|
imi place cum arata.
totusi posteaza si ceva date despre fertilizare aparatura.
Apoi sfaturile mele ar fi urmatoarele:
sa incepi usor sa scoti jungla din dreapta si sa plantezi ceva plante care le poti da forme.
in partea stanga heteranthera zosterifolia ia si o replanteaza si sa o tii mai mica, astfel sa formezi o tufa mai joasa.
despre hygrophila.... parerea mea este ca e o planta cam nemsimtita , nu sta nicio data cum vrei , va creste doar cum vrea ea
|
 |
|
|
|
eu zic sa o muti , pentru ca nu e inca acomodata. la mine se acomodeaza relativ usor, (3 -4 zile dupa replantare).
Cand o aveam si eu ciuruita tot umblam la ea si nu a murit.
La mine in mijloc nu e, dar a in plina lumina si de cand e asa, imi arata potentialul ei
|
 |
|
|
|
verifica totusi sa nu pierzi lumina cu reflectoarele, la mine asta a fost cea mai mare buba (le aveam prea sus). Bine ca si acuma sunt home made, dar mai bune :-)
planta in sine, este foarte frumoasa daca e sanatoasa. dar cand nu e, se schimba, dar se lasa greu sa moara
|
 |
|
|
|
oricum tulburi putin apa si dupa ce montezi inapoi filtrul extern, dar nu foarte mult
|
 |
|
|
|
eu bag mana-n foc ca ii trebuie lumina, cand aveam reflectoare proaste si statea in lumina puternica, mai ca era normala, acum, am reflectoare cu folie tip oglinda, este o diferente enorma si la lumina si la planta.
cat despre fertilizare prea multa.... calm.... nu-ti doresc sa stii cate seringi bag eu in fiecare zi si cate solutii, si acum arata foarte bine
|
 |
|
|
|
eu zic sa comanzi si ceri transport prin curier, rezolvi mai simplu telefonic.
Cat despre tuburi, ai incredere, sunt multi printre care si eu , care am comandat tuburi din afara si ajung tefere
|
 |
|
|
|
gengiskhan vad ca esti din bucuresti, Daca nu reusesti sa ajungi la ei , lasai sa vina ei la tine, din cate stiu costa 6 ron curieratul in interiorul unui judet
|
 |
|
|
|
mi se pare sau rotala ta e umbrita?
eu cand am bagat-o in plin soare, m-am uimit ce frumos s-a facut
|
 |
|
|