Asadar
Masuratorile de astazi dimineata
NO3 - 2.5 - 3.5ppm
P 3/0/3 adica 0,001
Nu am mai adaugat Flourish de vinerea trecuta.
Se pare ca problema mea a fost dintotdeauna cantitatea de biopelete din sistem si nu biopeletele (ele insele

) si este evident ca sunt eficiente in reducerea/extractia fosfatilor din apa in prezenta nitratilor. Este iar evident ca si reciproca este valabila din moment ce acum fosfatii sunt zero insa nitratii se mentin la acelasi nivel ca si luni.
Voi mai face o serie de masuratori sambata. Daca situatia se mentine identica de-a lungul a doua saptamani este posibil sa fi gasit un oarecare echilibru - multumitor

sau nu
Avand in vedere evolutia din ultimele doua saptamani tind sa cred ca daca as mai adauga o cantitate mica de biopelete s-ar putea ca nitratii sa scada sub valorile actuale dar intrebarea ramane CAT DE MULT ESTE PREA MULT.
Efectele nu au intarziat sa apara

Si cele asteptate cat si cele adverse

. Majoritatea coralilor au inceput sa se coloreze mai mult ca inainte. Cele mai multe montipore arata o extensie a polipilor mai mare decat inainte insa sunt si montipore cat si trei acropore care nu mai au aceeasi extensie a polipilor ca inainte

. Acroporele si o seriatorpora verde incep sa aiba tesutul din ce in ce mai deschis la culoare (inainte era maro inchis acum se deschide la culoare) si sa-si arate culorile. Pocillopora tricolor se hidrateaza doar putin insa se pare ca incepe sa se acomodeze si sa se hidrateze din ce in ce mai mult de la o zi la alta. Polipii xeniei s-au miscorat vizibil insa pulseaza in continuare probabil din cauza nitratilor. Cel mai rau este un gorgonian coral care - sper - l-am salvat. Se topea pur si simplu si ramanea in urma doar un schelet subtire ca un fir de ata. A trebuit sa folosesc clestele de amputare ca sa tai tot ce era topit. Acum sta inchis/a

.
Concluzia ar fi ca aditia de Flourish nu a facut decat sa grabeasca scaderea fosfatilor ceea ce - evident - a stresat coralii. Lectie invatata