| Message |
|
|
Dragos,
Un debit prin reactorul de fosfati de 2 litri pe ora sigur nu ajuta. Era doar un exemplu. 
|
 |
|
|
|
M-am gandit exact la acest lucru numai ca reactorul meu ar fi greu de modificat si nici nu vreau sa investesc intr-un reactor cu recirculare in acest moment.
|
 |
|
|
|
Seba,
Biopeletele imi "mananca" toti nitratii.
|
 |
|
|
|
Dap.
Acum am vazut.
Daca nu fac rost pana data viitoare atunci o sa-i pun si pe astia pe comanda.
Mcy Ricardo.
|
 |
|
|
|
Cumpar melci de substrat Cerithium, Nassarius etc.
Sunt interesat de cel putin 5 bucati.
O zi buna
Gabriel
|
 |
|
|
Ptiu.
Am pierdut thread-ul asta.
Ce ciuda mi-e.
La urmatoarea comanda ma inscriu si eu cu un Mithrax Scupltus.
|
 |
|
|
|
La cantitatea de hrana pe care o administrezi zilnic cred ca i super valori ale nutrientilor.
|
 |
|
|
Update
Am incercat doua zile fara aditie de Seachem Flourish si doar cu aminoacizi insa fara sa maresc cantitatea de aminoacizi.
Mi-a aparut cyano imediat intr-un colt  si LPS-ii aratau de parca cineva supsese toata viata din ei.
Maine este ziua cea mare. Biopeletele vor fi scoase din bazin care o sa mearga o vreme doarr cu matrix, bacterii si diakat.
NOPOX-ul este pregatit insa planul este sa las un pic nitratii sa creasca inainte de a-l aditiona.
S-ar putea sa apara si ceva modificari in configuratie. Stay tunned
|
 |
|
|
Schimbul de apa de 5litri inseamna 25% saptamanal.
Normal ca totul merge bine  . Ma tot bate gandul sa fac unul la munca dupa modelul tau  Nu te superi sper daca o sa te "copiez".
Altfel pot spune ca imi place "asta micu"
|
 |
|
|
Referitor la debitul prin reactorul de Diakat am studiat si eu problema si am citit (sau mai bine zis "cineva = fiica-mea cea mare" ) de pe forumurile nemtesti unde a postat producatorul.
Si eu gandeam ca producand fosfati intr-un ritm mai mare decat absoarbe diakat-ul normal ca se acumuleaza in timp ceea ce s-a si intamplat.
Si e logic. Eu circul prin reactor 2litri pe ora la 200ml (ca exemplu doar) si am bazin de 250litri. Asta inseamna ca eu trec toata apa din acvariu prin reactor o data la 125 de ore adica mai mult de 5 zile.
Producatorul in schimb spune ca initial molecula de PO4 este doar atrasa la suprafata peletelor de diakat ca mai apoi sa fie absorbita in interiorul acestora. Apa circuland prea repede prin reactor nu da timp moleculelor de PO4 sa fie absorbite in interiorul peletelor. Daca mediul de filtrare este nou faza cu debitul marit functioneaza dar pentru scurta vreme dupa care efluentul va avea aproape aceeasi valoare a PO4 ca si apa ce intra in reactor.
Cel putin asa s-a exprimat in scris producatorul si am sa incerc sa gasesc si link-ul.
Solutia cea mai buna ramane pana la urma o cantitate mai mare de diakat si, dupa ce PO4 a ajuns la valori rezonabile (nu stiu ce e aia valoare rezonabila  ), redusa cantitatea pentru mentinerea valorii.
|
 |
|
|
Dragos,
Si eu am urmarit coralul (sau coralii pentru ca e de fapt o simbioza intre doi corali  ) asta.
L-am gasit in vara aici dar franaru' de neamtz nu voia sa trimita in RO. Cica ar fi facut-o dar la comanda minima de 800/1000 euro. Fandoseli de fata mare
Daca il gasesti pe undeva da-mi te rog si mie de veste. Mcy.
O zi buna
Gabriel
|
 |
|
|
|
OK acum le/se vad. Dar in continuare este ceva ciudat. Lipsesc mesaje si inca ceva - nu-mi dau seama inca.
|
 |
|
|
|
Cred ca au fost ceva probleme cu forumul astazi.
Nu mai vad niciun mesaj la sectiunea Acvaristica marina - Diverse - bazine marine.
|
 |
|
|
Iulianeeeeeeeeeeeeeeee,
M-ai bagat si pe mine in sedinta.
Eu intotdeauna am avut kH-ul sub 8.5 - in mod intentionat desigur.
In combinatie cu piatra uscata cred ca tocmai am gasit explicatia fosfatilor mari
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Ups - scuze dom' Koala  vineri a fost cam greu, cam am febra musculara la mana dreapta  Am promis ca nu mai fac pana ... data viitoare
Sunt inca pe prafuri  de alkaselzer ce credeati
kH-ul Aquavitro este in jur de 3.8meq/l adica aprox 10.5 dkH.
Roni ti-a raspuns de ce a scazut de la 10 la 8.5 si 8.5 este ok chiar daca ai avea corali  Eu incerc sa tin 8 la mine in bazin.
|
 |
|
|
Dupa tacere se pare ca treaba e serioasa  .
|
 |
|
|
Iar poze din astea photoshop-ate. Ne lasi
Movul (sau rozul ce-o fi) coralinei ma omoara  .
O sa compun un dialog pentru poza cu mandarinul si goby-ul ca arata de parca s-au intalnit, asa pe strada, si stau de vorba
|
 |
|
|
|
Aquavitro are intre pH-ul intre 8.2 si 8.4.
8.5 este un pH ok pentru aproape orice acvariu.
Solutia cu fosfatii o reprezinta dublarea cantitatii de Diakat. Nu ai corali asa ca o scadere brusca nu are pe cine sa streseze. Incap cu siguranta 600ml in reactorul Grotech.
Vezi ca producatorul Diakatului recomanda un debit foarte mic. La 600ml maximum ar fi 6 litri de apa pe ora recirculati prin reactor (eu il tin astfel incat la iesirea din reactor sa fie un firicel subtire de apa dar sa nu picure). O data la doua zile maresti debitul ca sa eviti ca mediul de filtrare sa se compacteze - colmateze.
O zi buna
Gabriel
|
 |
|
|
|
Ok. Cel mai bine asa.
Astept un semn.
|
 |
|