[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
viviparu'"]Arata bestial [/quote:db45a64d72 wrote:
Pâi hai, îndrăzneşte că nu muşcă
Donez Didiplis diandra doar in Bucuresti.
Detalii doar pe pm.

LINK cu planta.
Petronius wrote:Nu-mi imaginez cum supravietuiesc 15 milioane (?) de bacterii inchisi ermetic (presupun) intr-o cutiuta.

Pai ce sa zic e ca`n bancul cu elefantul care a incaput in trabant

Petronius wrote:Intrebarea despre eficacitate se refera de fapt la timpul de ciclare, cu cat se reduce daca-mi schimb filtrul?

Sincer...nu detin raspunsul la aceasta intrebare...de vreme ce nici producatorul nu inainteaza o presupunere de genul folosind "picaturile bactericioase" va scurtati periaoada de ciclare cu 50%...bla bla bla.
Dar e clar ca sunt 8 culturi de bacterii care iti vor usura munca...in plus la 6,5 RON ...
Sigur ca e bun mai ales pentru filtre noi.
Ai citit ce scrie AICI ?
...saracie mare neica si in Israel
Cred ca s-au inchis acum cu tulburarile astea mai toate petshop-urile si nu mai gasesti nimic. Am auzit ca se plateau (la producator) sume exorbitante pentru un reactor de calitate exacutat de o firma israeliana undeva la 16 dolari Nici nu ma gandesc la cate privatiuni te-ai expune pentru cumpararea unui reactor la acest pret.
Doneaza-i Jiului natal
Cain wrote:Aiurea; tocmai ai creeat, apoi ai sustinut aceasta polemica. Nu face pe victima, ca la "hashul" meu nu tine
Anyway, tocmai ai porcait un topic. Chiar rog un moderator sa il inchida.
Multumesc.

Topicul ti-l inchid...asa ai cerut. Nu ma mai bag in comenariile tale desi nu ai dreptate in anumite afirmatii dar sa stii ca iti "apreciez" foarte tare stilul si abordarea pe un forum pe care scri de doar 3 zile .
Pana una alta trece-ti macar asa la caterinca de unde esti.
Salutari de la Abel :p
Prompt am fost contact de Cousteau care mi-a transmis urmatorul mesaj:

Acum am deschis ei eu forumul si mi-a picat fata cand am vazut ce a scris domnul antoiasi.

1. Nu se pot edita posturile. Ce e scris ramane scris!!!

2. Cand am primit tuburile am anuntat pe fiecare doritor de nefericitul pret modificat si mi-am cerut scuze, cerandu-le un raspuns referitor la achizitie(dacamai vor sau nu?). Domunul antoiasi a primit de la mine un astfel de mesaj cu numarul meu de tel si adresa de YM. Am vorbit cu domnia sa pe messenger si a confirmat comanda (nu mai spun ca acum nu mai raspunde la mesaje!!!)

3. Nu stiu programare si nu am modificat mesajele lui private.

4. NU accept ca pentru faptul ca a fost neatent sa primesc astfel de jigniri.

5. Am incercat sa ajut prietenii si colegii acvaristi de pe forum( lui yoyo i-am trimis la Blaj doua tuburi cu posta) si lui antoiasi un tub TLD 930 printr-un prieten la IASI. Eu consider ca nimeni nu s-ar fi deranjat pentru un tub pana la IASI.

6. Si in loc sa imi sara la gat pe forum ca i-am tras teapa mai elegant era sa ma contacteze telefonic sau sa imi lase un mesaj pe mail. RUSINICA TIE DOMNULE!

STIMATI COLEGI SI PRIETENI SUNT UN IMPATIMIT AL ACVARISTICII SI II APRECIEZ PE CEI CARE IMI IMPART PASIUNEA. NU VREAU SA TRAG IN PIEPT PE NIMENI SI NU MA COMPLIC PENTRU UN TUB DE NEON.

ASA CA IL INVIT PE DOMNUL "antoiasi" sa isi ceara scuze pe forum pentru neplacera creata.

MUltumesc lui BLK care a incercat din rasputeri sa il convinga pe ieseanul nostru aiurit ca eu, Cousteau, nu am nici o vina!!!

@antoiasi

Cam aste fiind zise de vreme ce esti singurul care sustine toate SF-urile si o gasca de oameni contrariul cred ca ii cam datorezi scuze lui Cousteau si pe viitor (daca mai vrei sa mai existe viitor) ceva mai mult calm

Pentru moment(pana la scuze) iti las topicul deschis....apoi DISPARE.
Dupa cum scria si Mosu si eu mai sus mi-e greu sa cred capentru un tub 930 / 965 de care o fi fost el sa faca pe hakerul...e muuult prea mult.
Cu siguranta ca cineva nu a fost atent...dar asta nu justifica reactia dura din prima in conditiile in care vad ca omu` a incercat sa te ajute
antoiasi wrote:Sa nu se inteleaga cumva ca prin tot scandalul pe care l-am creat cu postul asta am incercat sa arunc anathema asupra site-ului care gazduieste forumul. Nici vorba.
Insa consider ca este datoria mea sa anunt si pe altii de ceea ce am patit.

Ok GATA am inteles, nu ai vrut da`...din 19 postari totale de 10 ori ai postat numa la asta cu titlul RUSINE.
Am inteles, te asiguram ca nu suntem pe felie cu omu`...cine mai vrea neoane de la Cousteu sa il intrebe pe telefon...porumbei voiajori, tulnic etc dar gata subiectul se inchide pentru ca:
1.
2. repet e infima posibilitatea ca un simplu user nu poa` sa faca ce nici noi ca admini nu putem....adica sa-ti modificam mesajele din inbox. Ar fi o comoara la casa omului asa un meserias si nu cred ca s-ar irosii doar ca sa-ti modifice un idicativ de la niste amarate de TLD-uri
3. pana cand impricinatu` Cousteau nu are o replica (pe care il invit sa mi-o transmita pe pm) nu stim nici cealalta parte ce are de zis...asa ca hai sa ne mai racorim un pic si sa asteptam.

Pana cand nu primesc o replica de la el disputa e blocata
eddie wrote:Daca ar fi compatibili cu o pereche de ciclide de 6 cm lungime (herotilapia multispinosa) as dori si eu cateva bucati daca mai are cineva.
Nu sunt...decat pe post de cina.
antoiasi wrote:... modificarea posturilor si a datelor din cutia mea cu mesaje nu o accept. Cum a facut acest lucru nu ma intereseaza.
....pai asta e, ca nu se poate sa iti faca asa ceva nimeni...nici macar un admin cu atat mai putin un user.
BLK wrote:E cineva care sa fi avut si Amano si Red Cherry? E adevarat ca Red sunt mai buni la mancat alge?
...Sandu, donezi sau vinzi? PM te rog daca da!

Sunt comparabili...doar ca shrimpii` lu Amano cresc mai mari dar nu-i reproduci decat cu greu...
Ai primit pm
scarabeul1984 wrote:E posibil sa nu se reproduca in ape care sunt prea acide.
...de ieri am o noua serie puii astia i-am prins de la 3 mm . pH = 6,5 desi citisem si eu de faza cu pH-ul acid...
bp wrote:@Sandu:
Am gasit si eu un articol in care se spune ca Osram Fluora are 8500K
http://www.aquabase.org/articles/html.php3/liste-des-tubes-fluorescents=983.html
Dar totusi, 8500K este o temperatura foarte mare, nu ar trebui sa aiba o tenta rosiatica.

...nu stiu ...nu`s de meserie deci nu vreau sa ma pronunt aiurea.
E bine ca macar mai sunt si altii care sustin acelas lucru aflat si de mine

siliconu` wrote:Mersi Sandu.
Cu placere.
Din ce in ce mai rari cei de pe forum care sa mai si multumeasca dupa ce a primit un sfat sau o simpla informatia ca cea solicitata de tine smilie ...aproape ca m-am dezobisnuit
sweetredcherry
Sfaturile lu` ciresica au starnit mai multe intrebari decat intrebarea in sine pusa de cotty...tonul ciresicai a fost incompatibil cu clima si ambientul nost` dupa ce ne cunosteam numa` 3 zile asa ca va rugam sa continuati discutia la subiectul initial facand abstractie de cele prestate de tanara speranta.
Dupa cum am zis cautam calitate nu cantitate deci daca cineva ii duce dorul o sa o regaseasca cu siguranta pe alt forum ...e drept sub un alt nick, sau sub acelas ca sa ma contrazica .
Asadar continuati va rugam, la subiectul initial
Ce nu am scris in replay-ul de mai sus si ar fi trebuit sa banuiasca lumea?
Avem mai multi dintre noi ani buni de zile in haranit pestii cu Daphnia...au fost vrmuri grele cand mergeam dupa Cyclopi si Daphnii cu "clasici" ai acvaristicii Bucurestene
Dumnezeu sa-l odihneasca pe nea Iosif...tata lui Relu, avea poate cele mai valabile Daphnii din Obor. Relu care nu-i pe forum dar care fiind de o varsta apropiata cred ca a crescut cu cules de Daphnii si Tubifex avea "meseria in sange" si nu mai vinde azi asa ceva desi pentru oameni care stiu sa culeaga nu este musai un chin...dar pana si ei au inteles ca e lipsit de sens.
Imi aduc aminte de Emil (aia mai batrani il cunosc ce hatru` era )...care bietu` venea in piata veche pe sina si tragea o injuratura de grijanie de la stelniţă (denumirea populara a Daphniilor) ...caci era alergic...deh alt cusur al puricilor
Am colectat de pe raul Colentina cel mai des...era aproape de casa...deh oborean vechi, la Plumbuita - la Cărămidărie unde era cel mai mic Cyclop...roşu si taman bun de dat la pui trecuti de Artemie...pana cand un pietar idiot (nu-i dau numele) a aruncat pesti bolnavi in balta ca sa o infesteze. Asta spirit de concurenta ...nu?
Ce vremuri...era o arta sa reusesti sa faci ca apoi mancarea sa apară pe tarabe curata, fară strop de jeg si aurie cu miros de balta, nealterat. Puţini stiau cum se face...
Dar alea au fost alte vremi.
Nu aveai decat Tubifex si fixurile de atunci Daphnia :-) . Tânjeam după ceva mai bun şi cei mai vechi dintre noi işi aduc aminte de o mancare vitaminizata adusa de la DDR-isti care se dadea pe sub mana la AGVPS-urile vremii.
Oameni buni asta era atunci...era greu, una din avantejele vremilor astea e ca se poate mai simplu si mai bine acum...nostalgia nu isi are sensul acum.
Noi toti aia care am facut acvaristica si atunci si acum putem spune ca NU ARE SENS
Cei care va baga in cap, fie fara sa cunoasca si deci fara rea intentie fie ca doar din dorinta de a poza populist in modele de genu` primu` cârpaci al ţării şi alte denumiri inoportunante ...uita un lucru: bancurile astea noi astia câţiva care ne ştim de ceva ani buni le-am fumat în direct...pe vremea aia, având acvarii, cu avantajele si dezavantajele vremii, fiind constransi de imprejurarile perioadei lu` Dibaciu.
Nu era bine...da` nu aveam alternativa atunci...pentru ca erau spre exemplu si ierni grele in care se intampla sa nu iasa nimeni macar sa aduca tubi de pe balta cateva saptamani...dar asta nu insemna acvaristica , ci (daca nu vi se pare prea bombastic) acvaristica de dizidenta ...ori asa ceva nu-si are sensul azi
Cei care ne trag replici acide azi (spre impaunarea prostului) uita ca macar cativa dintre noi cei care mai scriem pe aici stim cum e si cu varianta de acvaristica de taraba si cu cea profi cum le place sa o spuna in zeflemea...
Azi poti sa ai macar subtilitati in a alege intre doua produse Sera (dupa cum a fost exemplul) in care poti sa indici la ce e bun unul si la ce altul ...atunci nu, dar macar le stim bine si pe unele si pe altele ...caci le-am trait in direct

@R3dMan...nu-i vorba de stres...e vorba de timp pierdut inutil ca sa dovedesc un lucru pe care insiruirea logica a progresului ar fi trebuit sa ti-o dovedeasca. Din timpul acordat tie ca sa te conving ca lucrurile stau asa cum zic eu, (dandu-ti argumente luate din link-ul tau) nu am putut de exemplu` sa raspund unui alt om care poate chiar avea mai multa nevoie doar ca sa iti dovedesc un principiu ce nu trebuie sa mai fie reversibil in tara asta. Mortu` de la groapa nu se mai intoarce...nici acvaristica pe jenunţi
Deci fara supărare şi fara sa crezi ca pozam aici in atot stiutori...mai ai incredere un pic si in noi...altfel mai sunt si alte forumuri care nu imbratisaza aceiasi strategie si promoveaza alte valori. Faptul ca unii au un numar de membrii si o conduita ar trebuii sa spuna ceva...daca apar cazuri de incompatibilitate nu ne face sa tinem lumea cu forta prin artificii de logare si oricine de la admin la user poate migra...spre deosebire de alti recunoastem asta si chiar o incurajam.
Nu-i vorba de scuze, chiar vreau sa cred ca nu a fost vorba de rea credinta...iar pe viitor doar de incredere si obtiune.
R3dMan wrote:imi puteti spune si mie daca Daphnia nu e buna pentru pesti de ce baietii de la sera totusi o ambaleaza si o vinde ca hrana pentru pesti ?

Daca nu ai stii sa citesti as intelege, asa ce sa mai zic...
Hai sa invatam alfabetul impreuna:

Sa o luam metodic:
CE AM AFIRMAT EU ? - au valoare nutritiva scazuta
CE SCRIE SERA? - rich in minerals and ballast substances
CE TREBUI SA INTELEGI? - ca au valoare nutritiva scazuta dar sunt folosite ca supliment alimentar alta fiind hrana de baza dupa cum scriu si ei in link
CE ALTE VIRTUTI (declarate de Sera ) MAI ARE? - activate the digestion

CONCLUZIA: este o mancare de kk (la propriu)...caci stimuleaza digestia si actioneaza ca laxativ mai ales dupa hrana cu proteina
Prin aportul de minerale se poate transforma intr-un supliment alimentar.
Intre noi fie vorba exista si alte suplimente alimentare mai stralucite iar daca vrei aport de minerale cred ca nu e cazul sa-ti mai amintesc de alte produse Sera...daca tot ai facut o pasiune pentru brand.

CE VA ROG SA INTELEGETI....daca cineva isi inchipuie ca o sa avem timp sa demontam toate indoielile fiecaruia ...va inselati.
Mai luati-le si de bune cand vedeti ca va explica mai multi oameni care sunt mai vechi pe forum.
In cazul asta nu era mai simplu sa-ti citesti singur link-urile si sa faci o mica conexiune logica pentru ca vad ca la capoşenie esti maestru de vreme ce lumea iti tot explica cum e cu Daphniile si tu o tii mortis ca un an de zile ti-ai hranit pestii numa cu purici de balta sfaramati si ca daca pestii traiau pe acea vreme hraniti asa de ce nu ar trai si acum

Daca faceai o prostie acum 10 ani NU trebuie sa o mai faci si acum
Deci poti sa-i hranesti de 2-3 ori pe saptamana dar nu unilateral cu aceasta hrana asa cum ai declarat ca faceai atunci in anii 90 si doar cu scop precis...cel indicat de Sera . Alfel o sa vezi daca citesti pe prospectele lor o sa gasesti si alte tipuri de hrana mult mai buna decat clasicele Daphnii
Daphniile uscate au valoare nutritiva scazuta si prin descompunere strica apa. Incercati altceva...
dinu wrote:Scuze am inteles eu gresit produsul se refera la ph ,dar l-am cumparat si voi vedea cum se comporta pesti la aplicarea produsului mai ales viejita
Produsul se numeste MORENA si este de la SERA

Stiu produsul este similar Toruminului doar ca e produs de Sera.
Extract natural de turba, acizi humici bla bla bla...e bun dar dupa parerea mea e ca asta era doar cireasa ce trebuia pusa pe tort.
Nu cred ca o sa ajungi la un pH de 6-6,5 doar din asta. Apoi trebuie sa ajungi la o duritate de maximum 5-6...sa iti mai spun si ca este un peste foarte atent la conductivitatea electrica a apei ?...cu care noi astia din bucale ...suntem la pamant smilie
Eu cred ca ti-ai dat greu...
E un peste superb...mi-e teama ca l-ai luat insa cam pe nepregatite si ma doare sufletu` ca stiu ca nu a fost chiar pe moka...
In plus o sa ai probleme si cu hranirea ...ai nevoie de hrana vie iar la noi asta inca e un subiect de evitat.
Mai stiu pe cineva care a cumparat cateva perechi si nici alea nu se simt prea bine. Pestii au venit sanatosi...omu` nu are nicio vina doar ca nu poti sa il cresti in conditiile apei de robinet.
In plus datorita conditiilor apei asocierea sa cu alti pesti devine dificila.
Bafta...chiar ai nevoie

Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Go to: