O comparatie intre 3 Hydor Prime 30 si 1 Eheim 2180:
Pret: 2xHydor - aprox 800 RON,
1xEheim - aprox 1800 RON,
Debit: 3xHydor - 2700 l/h
1xHydor plus 1xEheim - 2600 l/h
Volum bazin: 3xHydor - 15 l
1xHydor plus 1xEheim - 30 l
Consum energie: 3xHydor - 90W
1xHydor plus 1xEheim - 75W
Un incalzitor de 500W e in jur de 200 RON, plus pretul filtrelor ajung pe la 1000 RON daca merg pe Hydor. Debitul e sensibil egal, consumul de energie cam la fel. Avantajul clar al Eheimului este la volumul bazinului. Trebuie sa ma gandesc bine daca merita 800 RON acest avantaj.
Capitolul asta il las mai spre sfarsit, dupa ce fac standul, complet mobilat si acvariul lipit si pus pe stand.
La Hongi deja am renuntat, am cautat multe poze si filmulete cu ei si parca nu sunt asa spectaculosi. Mi-a trecut prin cap sa adaug vreo 2-3 masculi de Aulonocara, specii diferite. Problema e ca sunt carnivori si nu stiu cum sa fac cu hranirea. Trebuie sa ma consult cu cineva care are aceasta combinatie. Cea mai simpla optiune ar fi sa nu mai adaug nici un peste, macar o perioada,sa vad cum se desfasoara treburile prin acvariu.
La sticla am pe cineva care imi face acvariul cu sticla de 12 si intarituri cu 600 RON. Pana acum nu am gasit oferta pentru sticla de 15. Stiu ca tu ai de 15, poate ma pui in legatura cu cine ti l-a facut tie.
Varianta cu sump am auzit ceva dar nu stiu ce, cum functioneaza si nici cat ma costa. O sa ma interesez, sa vad care e treaba cu el.
Referitor la Tropheusi, ignor

cel putin deocamdata. Asta nu pentru ca nu mi-ar placea, dar sunt prea indragostit de mbunele mele ca sa le dau.