[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pomi
Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Doamnelor si domnilor....... episodul 2

http://www.youtube.com/watch?v=PL3ruwxN-VA
... nici macar substrat nu are! Nu vad nimic superb.
glasforex eu tot nu vad pesteri , vad niste bolovani masivi unul peste altul. Cred ca tine si de gustul fiecaruia. Eu cand vreau sa fac un acvariu specific unei zone, privesc in ansamblu.

Lacul Malawi are zone de bolovani si zone de "plaje". Intr-un acvariu Malawi vreau sa am imaginea aia in miniatura, nu doar zona de plaja sau zona de bolovani. De aia nu imi place sa am decor, care imi da impresia de pestera.
Si eu sunt impotriva decorului 3D, unele foarte reusite arata bine dar parca nu e natural. Da impresia ca acvariul e o pestera plina cu pesti. Eu nu am vazut pesteri nici in Malawi nici in Tanganyka, plus mai e problema pe care a ridicat-o minnardy , cu spatiul.

Cel mai simplu si de efect este colantul negru lipit pe spate. Da foarte bine ;)
RaresLuc, afirmatia ta e valabila pentru acvarii plantate, astia ca mine, cu "maxim guppy" pot sa tina lumina aprinsa cate ore vor pe zi, depinde cate alge vor sa aiba pe pietre.

PS. Uita-te la avatarul meu si semnatura sa vezi ce guppy marfa am, specie noua din Malawi. Daca vrei am si pui de la ei.
Pentru schimb a ramas doar masculul de kingsizei.

Ramane valabila cererea de cumparare 2-3 femele de Caeruleus minim 6 cm.

Conditii: pesti de calitate, rasa pura, sa aiba negru pe dorsala, necorcita cu nimic, fara pete, dungi, fara abdomen alb.

Pun o poza cu ai mei sa vedeti cam ce ma intereseaza!

image
La 11.45, in pauza de la Mircea Badea le sting neonul. La 12, dupa emisiune sting si televizorul si ma culc. Atunci se culca si ei ;)

Am observat ca dupa ce le sting neonul, pardon tub fluorescent, se aduna toti in coltul acvariului dispre televizor si parca se uita la emisiune )
Daca tot te apuci, fa-l de 200 cm sa stii o treaba. Oricum vezi ca se poarta acum bazin de 2 metri la africani ;).

Iti urez spor la treaba...
Dupa sesiune o sa fac standul, pana atunci, ca sa nu va plictisiti va arat pestii si pietrele care o sa fie in acvariu

image image

image image

image image

image image

image image

image image
In lista de pesti pentru schimb se mai adauga si un mascul foarte frumos de Greshakei in jur de 9 cm.
Vad ca are nimeni de vanzare asa ca mai adaug ceva.

Daca intereseaza pe cineva pot sa dau la schimb:

4 Acei 5-6 cm
1 mascul Kingsizei 7 cm
3 Red Zebra 3-4 cm
1 Elongatus Mpanga 9 cm

Daca femelele sunt de calitate dau toti acesti pesti, daca nu, doar o parte.

Ramane valabila si cumpararea!
200 e lungimea totala, incluzand acele doua parti de 60. Mi-a fost mie lene sa mai desenez niste sageti Distantele acelea de 60 sunt de fapt distantaele intre cele doua bari centrale si laturile standului, in mijloc ramanand diferenta de 80.

Am pus doar o poza tot din lene , deoarece latimea este egala cu inaltimea, adica 70, plus/minus grosimea barilor.

Barile lungi de 200 vor incadra pe cele mici de 70, sudate, plus placile de pal care vor imbraca scheletul metalic, care si acestea vor fi lipite intre ele.

Cred ca va fi stabil dar o sa ma uit pe linkul de la tine. mersi!
Doamne ce "retard" sunt ) Eu am crezut ca ron/ml inseamna ron pe mililitru si nu intelegeam ce treaba are mililitrul cu teva rectangulara
Mersi de informatie.

Am facut calculele si mi-a iesit pretul de 243.20 RON, insemnand 20ml de teava 60x60, grosime 3. Mie imi trebuie 19,2ml adica 4x200cm plus 16x70cm. Nu mi se pare mult deloc.
Am gandit schita scheletului metalic din teava rectangulara de 6, care va fi imbracat in pal negru. In partile de 60 cm vor fi usi, in partea de mijloc cred ca pun o polita.

image image

Am gasit acest site http://profilometal.ro/29-teava-rectangulara.html dar sunt batut in cap si nu stiu cum sa calculez pretul pentru dimensiunile mele. Ei au in ron/ml si eu vreau un pret pe metru de teava de 6.

Poate ma ajuta cineva.
Se pare ca Fluvalul e o afacere buna. Cred ca merg pe varianta asta. Filtrarea biologica in Hydor o fac cu Siporax.

O sa merg pe sticla de 12, e si mai ieftin si nici nu distorsioneaza vederea prea mult. Tin minte cand am fost la Zoo si ma uitam la acvariii ca ma dureau ochii.

M-am decis si la latime, fac de 70 si gata sa fie loc, poate o sa imi dea de baut pestii cand ii mut din garsoniera de 180 litri in vila de 700
O comparatie intre 3 Hydor Prime 30 si 1 Eheim 2180:

Pret: 2xHydor - aprox 800 RON,
1xEheim - aprox 1800 RON,

Debit: 3xHydor - 2700 l/h
1xHydor plus 1xEheim - 2600 l/h

Volum bazin: 3xHydor - 15 l
1xHydor plus 1xEheim - 30 l

Consum energie: 3xHydor - 90W
1xHydor plus 1xEheim - 75W

Un incalzitor de 500W e in jur de 200 RON, plus pretul filtrelor ajung pe la 1000 RON daca merg pe Hydor. Debitul e sensibil egal, consumul de energie cam la fel. Avantajul clar al Eheimului este la volumul bazinului. Trebuie sa ma gandesc bine daca merita 800 RON acest avantaj.
Capitolul asta il las mai spre sfarsit, dupa ce fac standul, complet mobilat si acvariul lipit si pus pe stand.

La Hongi deja am renuntat, am cautat multe poze si filmulete cu ei si parca nu sunt asa spectaculosi. Mi-a trecut prin cap sa adaug vreo 2-3 masculi de Aulonocara, specii diferite. Problema e ca sunt carnivori si nu stiu cum sa fac cu hranirea. Trebuie sa ma consult cu cineva care are aceasta combinatie. Cea mai simpla optiune ar fi sa nu mai adaug nici un peste, macar o perioada,sa vad cum se desfasoara treburile prin acvariu.

La sticla am pe cineva care imi face acvariul cu sticla de 12 si intarituri cu 600 RON. Pana acum nu am gasit oferta pentru sticla de 15. Stiu ca tu ai de 15, poate ma pui in legatura cu cine ti l-a facut tie.

Varianta cu sump am auzit ceva dar nu stiu ce, cum functioneaza si nici cat ma costa. O sa ma interesez, sa vad care e treaba cu el.

Referitor la Tropheusi, ignor cel putin deocamdata. Asta nu pentru ca nu mi-ar placea, dar sunt prea indragostit de mbunele mele ca sa le dau.

Dupa spune si titlul, a venit si randul meu sa intru in clubul select al africanelor de 2 metri. Deschid acest jurnal sa imi tin si eu evidenta si ca sa mai cer sfaturi, sugestii etc.

La ce m-am gandit eu:

Acvariu - 200/50/50. Stiu, e recomandat mai lat, dar nu vreau sa pun fundal si ma si cam sperie o latime mai mare de 50. Grosimea sticlei cred ca o sa fie de minim 12 cu fund dublu si intarituri sau de 15. Acum vine si prima intrebare.

Care varianta e mai buna, 12 cu fund dublu si intarituri sau 15 ?

Stand - Schelet metalic din teava rectangulara, imbracat in pal negru

Capac - Komatex alb(daca exista) vopsit cu negru pe afara sau komatex negru vopsit alb pe interior

Lumina - 2 lampi cu neone de 30W T8

Filtrare - Momentan am in acvariul actual de 180 litri un Hydor Prime30 care isi face treaba foarte bine asa ca m-am gandit sa mai iau inca 2 pentru cel mare. In total 3 filtre Hydor Prime30, 2 le asez sa faca circulatia apei si 1 sa valureasca suprafata apei. Nu o sa suprapolulez excesiv.

E suficienta filtrarea sau mai trebuie ?

Incalzitor - Cred ca o sa aleg unul extern. Acum logic, urmeaza intrebarea 3.

Ce model sa aleg pentru dimensiunile acvariului ?

Decor - Pentru decor o sa transfer pietroaiele din acvariul actual si poate mai adaug inca 2-3 pietre mari. Substratul o sa fie format din nisip de mare adus depe plaja de la Navodari. Pe spate pun fundal simplu negru.

Pesti - Mut pestii care ii am acum, adica Caeruleus, Elongatus Mpanga si Acei. Pentru o mai mare diversitate de culori ma gandeam sa adaug Hongi sau Greshakei. Astept si alte sugestii.

Intrebarea 4

E ok lista de specii ?

In mare, cam asta e, astept multe sfaturi de la cunoscatori care au asa ceva acasa. Pe masura ce avanseaza proiectul revin cu poze, detalii, probleme etc.

Imi urez succes!

Baga baga sa nu ti-o iau inainte :0

Azi am facut primul pas pentru al meu, am adus nisipul de mare . Cand o sa fac un pas mai important o sa deschid topicul.
Am nevoie de 2-3 femele de Caeruleus, minim 6 cm.

Astept oferte.

Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Go to: