[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pomi
Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Vreau sa spun ca degeaba pui tu 2 masculi si 6 femele sa zicem de Caeruleus ca nu o sa ai 2 familii in acvariu. O sa se formeze doar una. Africanii nu sunt scalari, fiecare cu perechea lui. Daca pui 2 specii diferite atunci da, se formeaza 2 familii.

Exemplu: Daca tu stai in casa cu 2 fete si inca un baiat, care e mai "moale" ca tine, lasi o fata si pentru el sau le tii tu pe amandoua pentru tine ? M-ai inteles acum ?
locuiesc cu chirie si nici nu vreau sa ma gandesc ce ar presupune sa ma mut.

Iti povestesc eu cum e ) Am facut asta de 2 ori anul trecut, de 2 ori, cu pestii si acvariile dupa mine.
Gherey o sa iasa mai ieftin ca mine cu acvariul caci are niste componente "rezolvate" deja. Ii urez succes si pe aceasta cale si de abia astept sa ma cheme sa il ajut la constructia lui

PS: Varule hai odata nu mai ajungi, ca ma dor mainile si toate incheieturile!
in viitor planuiesc sa mai bag inca doua familii de Labidochromis caeruleus "yellow"

Nu exista asa ceva intr-un acvariu. Oricati masculi si femele ai baga se va forma o singura familie, cu un mascul dominant si haremul lui de femele. Masculii subdominanti vor sta "pe bara".
xr1140: africanii cresc repede, nici nu iti dai seama. Si eu am mbune in 180 litri si deja ii vad inghesuiti. In mai anul trecut parea foarte mare acvariul, cand am bagat 10 fatze de 3 cm. Prin septembrie deja acvariul parea neincapator pentru ei, nu neaparat din cauza marimii, ci din cauza comportamentului lor(agitatie constanta in acvariu, sapat pe sub pietre, certuri intre pesti, depuneri, etc)

Ca sa te bucuri de acesti pesti minunati iti trebuie un acvariu de minim 300 litri, minim 150 cm lungime. Nu se merita sa ii tii in acvarii mai mici sau mai scurte.
CristalBRAD nu are pe stoc, ii mai astept o saptamana. Daca nu aduc, comand de la Buzau.

Chinuiala mare cu standul, acum imi dau si eu seama de ce costa manopera mai mult ca materialul la servicii de genul asta. Iau o pauza de odihna si va prezint evolutia lui, pana acum. Mai am de montat usile pe sina, sa pun polistiren sub el si sa il asez pe pozitia finala.

image
image
image
image
Nu am gasit la nici o firma sticla de 12. Trebuie sa astept cel putin o saptamana poate aduc.

Stie cineva o firma care are geam de 12, coli de 2 metri ?

Am pus cant abs pe laturile care se vad in casa, pe alea din spate le-am vopsit eu cu grija cu negru, ca sa nu patrunda apa.

Diseara apreciez ca termin munca la stand si revin cu poze in forma finala. De fapt aproape finala, manere , ornamente etc le voi face dupa ce termin si capacul, ca sa se asorteze.

Maniacs: Si eu mi-am cam luat teapa cu sina pentru usi. L-am intrebat pe flacaul de la raion daca e complet, cu tot ce trebuie: suruburi, rotite etc si a zis ca da. Eu doar le aplicam pe pal. Dar acasa, surpriza! Ca sa le fac exact cum desenau ei pe prospect, trebuia sa dau gauri in pal cu un burghiu special, sa ingrop piesele respective. Am gasit si eu o solutie de compromis, au iesit bine, zic eu.
gherey: varule , nu vreau sa am cel mai smecher acvariu cu ciclide, nici nu cred ca am talentul sa fac asa ceva. Vreau un acvariu sa imi placa mie si pestilor mei. Mersi de urari si te astept sambata sa ma ajuti ;)

adu: standul este perfect drept. Ceea ce nu este drept este parchetul, care este in valuri. Ca sa anulez imperfectiunile din parchet, o sa pun sub stand material moale gen mocheta, polistiren espandat, etc. Oricum parchetul o sa se indrepte de la greutate cand pun apa in bazin.

minnardy: uite la asta nu m-am gandit dar nici nu vad rostul sa pun cornier. Mai ales ca eu l-am gandit in asa fel incat sa ii pun usi glisante in fata si daca puneam cornier ma complicam ca nu mai aveam pe ce sa ma prind cu tija de la usi.

Chiar acum am ajuns acasa cu placile de pal si ma apuc de treaba. Urati-mi succes

image

http://www.youtube.com/watch?v=D3gD4-RsAbA&feature=related

Asta e kingsizei? Mi se pare ca arata senzational. vreau si eu!
Pentru aranjarea pietroaielor ma voi inspira de aici : http://www.youtube.com/watch?v=OlH4oDClKuA&feature=rec-r2-2r-6-HM

Asa arata Malawi, Chizumulu Island in 2008.
Daca ai apa galbuie-verzulie de la alge iti trebuie UV ca sa se limpezeasca. UV-ul omoara micro-organismele din masa apei, implicit sporii de alge.
Am facut primul pas, care mereu este cel mai greu , cadrul metalic al standului pentru acvariu.

Acest cadru are si o mica poveste. Am fost la o firma de profil sa il comand din teava de 6, cu schita, dimensiuni, etc. Am vorbit cu meseriasul de acolo si i-am zis sa mi-l sudeze perfect ca sa nu cumva sa cedeze, ca pun greutate mare pe el. Meseriasul m-a intrebat ce pun pe el si i-am zis: acvariu de 1 tona, 1 tona domnule. In acest moment, meseriasul a inceput sa rada zicandu-mi: La cum l-ai desenat tu, cu patru stalpi verticali, iti tine 5 tone cu teava de 6. Am zis: Bine, faceti-mi din teava mai subtire, cum credeti dumneavoastra.

A doua zi imi vine cadrul la domiciliu. Cobor sa il iau in primire, il vad SOC . Am intrebat mirat: Asta e cadrul meu, asa MARE? - Da domnule, asta e, vreti sa il masuram?
Imi revin si il rog pe baiat sa ma ajute sa il bag in lift, trebuia dus la etajul 9. Ajung cu cadrul la lift, surpriza, era prea lat sa incapa in lift In acest moment am injurat si nu pot sa scriu aici I-am dat baiatului banii si a plecat, eu ramanand cu standul in scara blocului si fumand tigara de la tigara, incercand sa gasesc solutia sa il duc la etajul 9.

Norocul meu a fost ca la etajul 1 un vecin avea 2 baieti de la o firma care ii montau usa noua. M-am inteles cu ei si l-am dus pana la 9, pe scari. Bucuros ca am scos-o la capat m-am apucat de treaba, curatat, grunduit, vopsit.

image
image
image

Maine urmeaza sa il imbrac in pal negru si o sa pun poze noi.
Macar ceva sa avem si noi mai ieftin, ca in rest cu preturile suntem vai de capul nostru fata de Vest, raportat la salarii.
Aha, nu stiam preturile la tanganici, de aia mi s-a parut mult, comparativ cu mbune.
I-am vazut si eu, sunt super draguti, dar la 30 ron bucata parca este cam piperat pretul, nu ?
Anubias e din Asia, nu din Africa. Daca scoti si lemnele chiar arata a acvariu de africani.

PS. Vad ca mi-a luat-o minnardy inainte.
Rezolvat!
Am eu un mascul de Kingsizei in jur de 7 cm, la care nu am femele si as vrea sa il dau.

5 RON sau la schimb cu femela Caeruleus daca ai.
Salutare vecine acvarist bercenar

Despre Polit iti zic 2 chestii:

- arata ca in poze doar cand se bate cu alt peste sau cand curteaza femele, in rest e cam sters la culoare
- e foarte, foarte agresiv
- femelele sunt anoste rau, stau mai mult printre pietre si sunt gri la culoare

Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Go to: