[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
S-au facut stapini in balta ... Nu mai merge cu cutu-cutu!
Liv wrote:Nimeni nu scapa de virusul acvariu.
M-am lasat de acvarii prin 1985 din lipsa de timp. Am pastrat o parte din ce aveam atunci, dar acum nu mai sint bune de nimic. M-am molipsit iar in urma cu cca. 3 ani. Caut loc pt. al 2-lea, si ma gindesc la al 3-lea (si eventual citeva separate pt. plante). Daca afla contabila sefa ce planuri am o sa dorm pe balcon.

image
Intii Amano, apoi Oto. Eu parca asa imi amintesc.
Pe Anubias apar alge specifice ciclarii. In mod normal dispar dupa ce se termina ciclarea. Poate apare si GSA. Este o alga aproape specifica pentru Anubias. Sunt melci care te pot ajuta cu ea.

Tare ideea! Succes!
OK, pina in acest moment media este de 39 de ani! Continuati!
Cam scurta aclimatizarea. Mai asteapta si vezi daca incep sa fie activi. De regula sunt activi imediat.
1. Sunt mai multe variante. Cele mai bune ar fi cele de la Dennerle sau, daca vei avea si plante, Tropica Soil universal.
2. In 25 de litri eu as pune o mica flota de Boraras Urophtalmoides (vreo 20). Sunt mici si pasnici. In rest, ori sunt prea mari ori iti ataca crevetii. Dintre creveti iti recomand fie RCS fie Red Sakura. Am un acvariu de 30 de litri in care din 10 Sakura au ajuns .., 100. Si tot donez, donez, ...
3. Fara pesti care se reproduc. Nu ai nici spatiu nici conditii.

Succes!
Tine minte : pina la sosirea sfaturilor, intotdeauna un schimb mare de apa si o doza dubla de Filter Medium! Apoi pui poze, citesti, ....
Aproape ... 51! Da’ nu ma las pina mai pot misca din destu’ al mic!
Gazonul trebuia portionat in tufe mai mici si trebuia mai bine infipt in substrat. Cum l-ai pus tu se poate sa aiba probleme. In rest si eu cred ca arata bine.
Nu e nici o problema, se regleaza odata cu ciclarea (competitie pe sunstrat). Doi pomacea rezolva radacina.
rodoselada wrote:Renunta la buturuga, mai multa te incurca si asdeaza pietrele ca aici

image

Nu are deschiderea necesara pentru asta. Trebuie sa cistige ... pe verticala.
Va fi foarte dificil de mentinut carares curata, gazonul va avea tendinta sa se extinda peste ea. Poate cu tunderea repetata a marginilot sa-l tii la limita. Oricum, arata foarte bine! Felicitari!
A doua mi se pare si mie cea mai buna.
Din ce se vede pare sa contina ce trebuie (filtrul). Legat de ce spune JBL ... cred ca acolo spune ca POTI introduce pestii nu ca TREBUIE introdusi. Daca spune altfel, e o mare timpenie promovata de cine nu trebuie. Cum spune si colegul mai sus, poti adauga putina mincare pentru pesti si, mai bine, ceva bacterii specifice.
Eu as combina radacina cu pietrele cumva. Si cu pietre mai mici in fata si mai mari in spate.
Nu am nevoie, nu folosesc apa de la fintina pentru schimb. Pentru asta am apa OI cu remineralizare. Atunci doar am adaugat un litru de apa, pentru completare. Un litru in 110 litri?! M-ar interesa daca cineva recunoaste simptomele.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: