[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: serghey_fcs
Forum Index » Profile for serghey_fcs » Messages posted by serghey_fcs
Intradevar Creative are dreptate greseala e numai si numai a mea, am cumparat fara sa ma documentez in prealabil si acum imi cam rod unghiile
daca e cineva dispus sa ma ajute cu confectinarea acelei cutii vreun cunoscator electronist sau ma rog orice o fi el numa sa faca cutia minune raman dator
va multumesc
Salutari
se pare ca cei de la dennerle nu ma pot ajuta cu "cutia" minune, deci ramane sa astept pana cineva se va satura sau nu va mai avea nevoie de ph controller
Merci oricum
merci baieti, leam dat un mail sa vad daca primesc vreun raspuns leam trimis exact poza ce am postato aici in care am incercuit piesele de care am nevoie si intradevar am vazut ca tre sa fi reseller ca sa iti trimita ceva, in fine, poate am noroc
Creative intradevar fara acea cutie nu am cum sa folosesc ph controllerul, am dat 400 lei pe tot sistemul fara acea cutie crezand ca va fi mai usor sa fac rost de ea.
Printre altele de acea cutie am eu nevoie Creative care e la tine in poza, mancatias sufletu tau fa si tu o fapta buna
In fine incerc sa gasesc o alta varianta de a cupla cele trei elemente( ph controller, sonda si electrovalva) cu ceva adaptoare chestii sa vad daca gasesc asa ceva
Multumiri si bafta baieti si Creative daca te lasa sufletu si nu folosesti controllerul ma ti minte cu "cutia"
Vad ca exact piesele astea de care am eu nevoie nici nu sunt numerotate in schema lor, sar putea sa nam noroc sa le dea si separat
apropo ai idee ce tip de mufa tre sa aiba sonda ca sa se potriveasca la cutie, sami iau ceva universal nu neaparat dennerle, si sa raman doar cu cutia aia de legatura so iau de la ei
asa am si facut, sta in priza cu un timer insa nu e lafel de eficientca si cu controller
oricum merci o sa incerc sa le dau un mail
stima
Ai dreptate piesele lipsa sunt din ph controller. am toate piesele din acel sistem in afara sondei si a cutiei acele negre din parte de jos in care se introduc dupa cum se vede si in imagine sonda, controllerul si electrovalva. sistemul lam luat second hand de la cineva si mia spus sami gasesc piesele astea 2 dar pana acum nimic
Deci sistemul (exact acela din imagine il am) e format din :
Butelie 2.4kg Co2 Dennerle
Reductor de presiune Dennerle evolution (2 manometre Reglaj fin)
electrovalva si valva antiretur
reactoe extern diy
ph controller
numarator bule
din pacate nu pot folosi controllerul fiindca nu am acea cutie pe care se conecteaza, la fel si sonda ca sami pot controla ph asa folosesc cam ineficient co2-ul
Multumesc
Fratilor ajutatima si pe mine. am achizitionat un sistem co2 dennerle evolution de curand insa nu am la el cutia aceea de legaturi la care se conecteaza sonda, controllerul si butelia si nu gasesc nicaieri si deasemenea as mai avea nevoie de sonda. va rog cine ma poate ajuta astept un raspuns.
Atasat aveti poza sistemului meu si piesele lipsa incercuite cu rosu.
Cine ma poate ajuta va rog pm, serghey_fcs pe mess sau 0740346617
Va multumesc
tiam lasat pm
Intradevar cu plantele stau foarte prost dar asta e derivat din stau prost cu cascavalu si de aici problema. deocamdata merg asa pana apare soarele si pe strada mea sau vreun binevoitor care nu mai are nevoie de anumite plante si face un gest acuma inainte de sarbatori. haideti fratilor
parca dau semne de viata plantele mele dupa "seceris" va pun si o poza cu fauna mea formata din 30 capete de neoni si ceva plantute cei drept deocamdata cam putine.
vallisneria nam mai scoso cand am vazut ce radacini sia dezvoltat doar am tunso putin si am taiat firele ce se topeau sper ca e ok. am sa fac disear niste teste si voi pune aici rez sper sa ma ajutati. miai dat si o veste buna probabil asa sa intamplat avand nevoie de o perioada mai lunga de acomodare sia dezvoltat radacinile parand ca e pe duca si de acuma sa vina vremuri mai bune si pt ea. vedem. merci cami suportati intrebarile astea tampesti
Am facut aseara o defrisare asta daca ii pot spune asa tinand cont ca nu am prea multe plante,si am facut o replantare lasand spatii mici pt lumina insa ceam observat radacinile erau f bine dezvoltate aproape ca abia leam scos si asta dupa numa 4 sapt. astept sa vad cum decurg lucrurile acum dupa putina "aerisire". bafta sa aveti
Probabil asta e, insa ma mira faptul ca la o planta atat de nepretentioasa sa apara aceste probleme si atunci ma intreb cum se dezvolta plantele crescute in tufe, e clar ca lumina nu intra atat de bine la baza buchetului ma gandeam ca totusi am o lumina foarte buna pt acvariul meu, sau sa fie si inaltimea lui de vina 50cm? sper sa nu deranjez cu intrebari prostesti dar numi dau seama ce poate sa fie si cred ca din pacate singura solutie va fi sa le scot afara. dar cum sa stiu care e greseala sa no repet si cu urmatoarele plante?
ciudat ma gandeam ca aia e cea mai nepretentioasa planta din acvariul meu si uite ca asta face figuri. asta e merci de sfaturi
da ea este cea cu problema. de la lumina prea puternica? vorbind de metalhalide de 300w
recunosc ca mai bagat putin in ceata. fertilizanti in masa apei pun in fiecare zi cate 8ml atat micro cat si macro intradevar teste inca nam facut dar e ciudat ca plantele de prim plan tip gazon mai pretentioase sa numi creeze probleme iar vallisneria si ammania bonsai sa fie atat de sensibile.
am sa fac maine niste poze cu zoom sa vedeyi mai bine despre cei vorba. asa ceva nam mai intalnit sau auzit partea de jos sa putrezeasca iar cea superioara sa mearga excelent nu prea inteleg. in fine as zice totusi poate e rece in substrat si ar fi fost necesar un incalzitor desi in masa apei am unul. nu inteleg ce poate fi
o alta posibilitate ar fi plantatul. firele leam plantat impreuna ca un buchet si mam gandit ca asta ar putea fi problema nam stiut cum formez tufa. daca lumina nu ajunge in partea de jos a plantei risca sa se topeasca? fiindca va spuneam partea superioara se dezvolta destul de rapid si bine la toate
Sistem de iluminare am Aquamedic 2*150 watt HQI (metal halide) becuri 6000K methlux la un bazin de 320 l + fertilizare in fiecare zi in masa apei+substrat fertil de la jbl deci ar trebui totusi sa fie ok. plantele care cedeaza Ammania sp. 'Bonsai' si vallisneria

Forum Index » Profile for serghey_fcs » Messages posted by serghey_fcs
Go to: