[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutari dragi tovarasi  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
serghey_fcs
Junior member

IP:

Are dimensiuni mari pt fierbere nu am un recipient asa mare are aprox 65 cu 30 cm asta as fi facut si eu. cred ca elimina din cauza ca are o crapatura pe lungime cum se vede si in poza si de aceea iese foarte usor din "miez", as fi inceput startupul dar tre sa astept sa schimb pe ape sau pur si simpu sa renunt la el, ma mai lupt azi cu el si daca nici intro sapt nu renunta la figuri cre ca il scuip intre ochi. Apropo de plantele alea nici o veste?
[Email]
serghey_fcs
Junior member

IP:

Salutari
Am reusit sa finalizez cat de cat startupul acvariului meu de aprox 3 saptamani si urmeaza prima colonizare cu pesti.
A aparut si o problema, cateva plante putrezesc de la radacina si partea de jos a tulpinelor pe cand partea superioara se dezvolta foarte bine sa fie. din cauza lipsei incalzitorului de substrat?
Atasez si o poza asa in mare scuzati calitatea e facuta cu telefonul.
Astept pareri sugestii
Merci si ape limpezi
[Thumb - 2012-11-30_19-45-03_HDR.jpg]

[Email]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Probabil lipsa luminii este cauza, parerea mea, nu patrunde.
[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

As zice si eu la fel, lipsa luminii...desi nu ai un bazin foarte plantat.
Ce sistem de iluminare ai? Si ce plante se topesc?

Imi place mult aranjamentul cioatelor. Dar te-as sfatui sa renunti la vallisneria si sa incerci sa formezi niste tufe delimitate.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
serghey_fcs
Junior member

IP:

Sistem de iluminare am Aquamedic 2*150 watt HQI (metal halide) becuri 6000K methlux la un bazin de 320 l + fertilizare in fiecare zi in masa apei+substrat fertil de la jbl deci ar trebui totusi sa fie ok. plantele care cedeaza Ammania sp. 'Bonsai' si vallisneria
[Email]
serghey_fcs
Junior member

IP:

o alta posibilitate ar fi plantatul. firele leam plantat impreuna ca un buchet si mam gandit ca asta ar putea fi problema nam stiut cum formez tufa. daca lumina nu ajunge in partea de jos a plantei risca sa se topeasca? fiindca va spuneam partea superioara se dezvolta destul de rapid si bine la toate
[Email]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu e normal sa se topeasca. oricat de putina lumina ajunge la ele. La al meu am niste Staurogyne la baza tufei din dreapta care nu se mai vad din cauza Althernanterei. Sunt verde prazuliu si se intind, singurul efect este ca si-au marit frunzele.

Umbrirea de la baza nu ar trebui sa duca la topirea plantei!
serghey_fcs
Junior member

IP:

am sa fac maine niste poze cu zoom sa vedeyi mai bine despre cei vorba. asa ceva nam mai intalnit sau auzit partea de jos sa putrezeasca iar cea superioara sa mearga excelent nu prea inteleg. in fine as zice totusi poate e rece in substrat si ar fi fost necesar un incalzitor desi in masa apei am unul. nu inteleg ce poate fi
[Email]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Incalzitorul de substrat n-are treaba cu caldura la talpi si cu topitul plantei. O planta care se topeste are CARENTE de nutrienti. Inseamna ca-si canibalizeaza din masa pentru a creste catre lumina. Ea nu e prea desteapta cand face asta dar in esenta o face din cauza ca-i lipsesc unul sau mai multi nutrienti dar are altceva.

Sunt destul de multe resurse despre carentele plantelor. Conteaza foarte mult si ce planta este.

Cand adaugi lumina accelerezi procesele din plante, asta nu inseamna ca le dai ceva ci le fortezi sa faca ceva. Cand nu au acel ceva ele tot sunt fortate, de lumina.

Sper sa ajute explicatia mea desi e cam vaga

This message was edited 1 time. Last update was at 04/12/2012 00:14:01

serghey_fcs
Junior member

IP:

recunosc ca mai bagat putin in ceata. fertilizanti in masa apei pun in fiecare zi cate 8ml atat micro cat si macro intradevar teste inca nam facut dar e ciudat ca plantele de prim plan tip gazon mai pretentioase sa numi creeze probleme iar vallisneria si ammania bonsai sa fie atat de sensibile.
[Email]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca este valisneria cea cu probleme, cu siguranta se topeste de la lumina.
[ICQ]
serghey_fcs
Junior member

IP:

da ea este cea cu problema. de la lumina prea puternica? vorbind de metalhalide de 300w
[Email]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca nu ajunge lumina la baza, la mine asa s-a intamplat, au inceput sa putrezeasca radacinile, frunzele fiind in totalitate verzi, crescute ok. Am vazut ca ai metal halide, dar daca sunt umbritte de altceva si nu ajunge lumina la ele, tot se topesc. Cat despre plantarea lor in buchet, nu conteaza, in mod normal se dezvolta, valisneria se inmulteste repede si des, asa s-a intamplat la mine. Si la alte plante se poate intampla se se topeasca tulpinile dar si radacinile din cauza lipsei de lumina.
Daca le-ar face rau prea multa lumina, altele ar fi rezultatele, nicidecum putrezirea radacinilor sau a tulpinei.
[ICQ]
serghey_fcs
Junior member

IP:

ciudat ma gandeam ca aia e cea mai nepretentioasa planta din acvariul meu si uite ca asta face figuri. asta e merci de sfaturi
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Din ce am mai citit si eu pe ici pe colo, lumina poate fi o cauza a necrozei tulpinii la baza.
Nu spun ca asta e sigur cauza la tine, iar ce spune daniel face sens. Insa n-as exclude asa categoric ca lipsa luminii la baza nu poate duce la fenomenul asta...

Poate ne lamureste cineva cu experienta in domeniu...gen "PreaMaritul".

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
serghey_fcs
Junior member

IP:

Probabil asta e, insa ma mira faptul ca la o planta atat de nepretentioasa sa apara aceste probleme si atunci ma intreb cum se dezvolta plantele crescute in tufe, e clar ca lumina nu intra atat de bine la baza buchetului ma gandeam ca totusi am o lumina foarte buna pt acvariul meu, sau sa fie si inaltimea lui de vina 50cm? sper sa nu deranjez cu intrebari prostesti dar numi dau seama ce poate sa fie si cred ca din pacate singura solutie va fi sa le scot afara. dar cum sa stiu care e greseala sa no repet si cu urmatoarele plante?
[Email]
serghey_fcs
Junior member

IP:

Am facut aseara o defrisare asta daca ii pot spune asa tinand cont ca nu am prea multe plante,si am facut o replantare lasand spatii mici pt lumina insa ceam observat radacinile erau f bine dezvoltate aproape ca abia leam scos si asta dupa numa 4 sapt. astept sa vad cum decurg lucrurile acum dupa putina "aerisire". bafta sa aveti
[Email]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca tocmai ai capatuit Vallisneria de tot. E o planta care se bazeaza pe radacini destul de mult. Are nevoie de o perioada de acomodare pana isi intinde radacinile. Perioada in care pare sa dea in regres si sa n-o duca bine.

Nu sunt adeptul raspunsurilor categorice, ultima oara ti-am zis sa te uiti dupa carente in ideea ca gasesti ceva informatii care sa te faca sa-ti raspunzi singur la problema.

Fiecare acvariu e diferit. Spre exemplu, mie mi-a crescut Vallisneria din prima saptamana intr-un acvariu in care abia ii ajunge lumina la baza. Nu m-am interesat sa-mi dau seama de ce. Substratul e inert, nu folosesc substrat fertilizant, nu am folosit niciodata. De aceea e cam riscant sa dai verdicte categorice ca sigur e una sau alta.

Raman la parerea mea intiala ca plantele tale sufera de una sau mai mai multe carente.

Noi putem sa speculam, dupa cum ai observat, intr-o groaza de directii. Mai ales cand nu stim detalii importante despre bazinul tau.

pH, kH, gH? Nitrati/Fosfati? Schimburi de apa? Daca ai dat detaliile astea la inceputul subiectului nu te astepta ca cineva sa citeasca tot istoricul tau ca sa-ti dea un raspuns. Cand ai o problema precizeaza parametrii astia chiar daca tie nu-ti spun nimic
serghey_fcs
Junior member

IP:

vallisneria nam mai scoso cand am vazut ce radacini sia dezvoltat doar am tunso putin si am taiat firele ce se topeau sper ca e ok. am sa fac disear niste teste si voi pune aici rez sper sa ma ajutati. miai dat si o veste buna probabil asa sa intamplat avand nevoie de o perioada mai lunga de acomodare sia dezvoltat radacinile parand ca e pe duca si de acuma sa vina vremuri mai bune si pt ea. vedem. merci cami suportati intrebarile astea tampesti
[Email]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Stai linistit, cu totii punem intrebari mai mult sau mai putin tampe. Problema e cand le repeti

Forum Index » Despre noi
Go to: